Straż miejska i Policja

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Straż miejska i Policja

Postprzez RossoneriDevil » niedziela 28 kwietnia 2013, 15:05

Witam, czasem przemierzając nasze wspaniałe drogi, widuje patrole straży miejskiej i policji, Jadą oni z przepisową (choć nie zawsze) prędkością o każdej porze.
Jeżeli ich widzę to trafia mnie jasny piorun, nie wiem czemu, może dlatego że naczytałem się o tych fotoradarach i innych dyrdymałach o karach za prędkość.
Staram się wtedy jechać z prędkością w miarę przepisową, tak jak oni.
Widzę natomiast że niektórzy mają to w D.... i Sruuu jadą w najlepsze koło nich, a Straż czy policja nic sobie z tego nie robi.....nie wiem co mam o tym myśleć, jak mam się zachowywać gdy oni jadą....cały czas mam wrażenie...że czyhają tylko aby przypruć się o najmniejszy błąd i wlepić mandat.... :D
RossoneriDevil

Re: Straż miejska i Policja

Postprzez Razor1990 » niedziela 28 kwietnia 2013, 20:34

Jeśli nie mają na pokładzie 'stacjonarnego' urządzenia do wykonywania pomiaru prędkości (na 100% mają go pojazdy nieoznakowane należące do WRD, nieoznakowane i niektóre oznakowane radiowozy ITD oraz oznakowane radiowozy policyjne - Alfy Romeo 159), to nie wyobrażam sobie, żeby zatrzymali w tej samej chwili za prędkość... no chyba, że ktoś ewidentnie przegnie to doczepią się do 30 innych rzeczy.
Razor1990

Postprzez RossoneriDevil » niedziela 28 kwietnia 2013, 21:07

To już nie będę się stresował....
Dzisiaj też najlepszy przykład jak samochód zignorował nakaz skrętu w lewo bądź w prawo, a za nim jechała policja.....i nic....samochód sobie pojechał i policja sobie pojechała... :D
Tak się zastanawiam, jakby odmówić przyjęcia mandatu z powodu słabej widoczności znaku czy by coś takiego przeszło w sądzie.... :)
RossoneriDevil

Postprzez LexiconAvenue » niedziela 28 kwietnia 2013, 23:05

Ja kiedyś w zabudowanym jechałam za radiowozem i stałą odległość od niego utrzymywałam przy prędkości 65-70 km/h.
W Katowicach jakieś 2-3 miesiące temu wybuchła afera, bo gość nagrał kilka manewrów jednego radiowozu, które łącznie przekraczały limit punktów.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez RossoneriDevil » poniedziałek 29 kwietnia 2013, 21:19

Dzisiaj dla odmiany tym samym miejscu, nieoznakowany samochód Kia, zatrzymał gościa...pewnie dlatego że zignorował nakaz skrętu....
Kurczę gdybym był policjantem to kosiłbym w tym miejscu normalnie Tryliony milionów złotych :D a HGW I D. Tusk razem z ministrem Transportu Nowakiem daliby mi medal :D
To dzięki temu mielibyśmy równe drogi jak w Niemczech i długie autostrady :D
RossoneriDevil

Postprzez gremlinek » poniedziałek 29 kwietnia 2013, 21:57

Latwiej dac mandat za predkosc niz udupic debili.
gremlinek

Powrót do Luźna gadka