podpis na prawie jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

podpis na prawie jazdy

Postprzez skowron1234 » czwartek 21 marca 2013, 16:27

cześć, kilka tygodni temu zdałam egzamin na prawo jazdy, a dopiero wczoraj za nie zapłaciłam w starostwie, aby je otrzymać. na miejscu pracuje moja znajoma, zwróciła uwagę na podpis widniejący na kartce, którą podpisywałam w moim ośrodku szkolenia kierowców. ten podpis będzie już na prawie jazdy. gdy nie jest jasno powiedziane, ze należy podpisywać się czytelnie imieniem i nazwiskiem, nie robię tego i podpisuję sie pseudonimem, to jest - skowron. zapytałam, aby upewnić się, czy rzeczywiście podpis, jaki złożyłam na karcie jest możliwy, odpowiedziała, że nigdzie nie jest ujęte, jak należy się podpisywać. odpowiedziano mi właściwie na moje pytanie, które wam właściwie zaraz zadam, ale wolę być pewna, czy aby na pewno wszystko się zgadza. zatem, czy można podpisywac sie na prawie jazdy pseudonimem od nazwiska ?
skowron1234

Re: podpis na prawie jazdy

Postprzez LexiconAvenue » czwartek 21 marca 2013, 17:04

Jeśli to jest pseudonim od nazwiska, to jest szansa, że nikt nie zauważy - chyba, że kaligrafujesz ;) Wiekszość ludzi podpisuje się bardzo nieczytelnie, z mojego podpisu nie dałoby się wywnioskować, jak się nazywam.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez skowron1234 » czwartek 21 marca 2013, 19:55

rzecz w tym, że podpisałam się drukowanymi literami i to bardzo dużymi :D
skowron1234

Postprzez LexiconAvenue » czwartek 21 marca 2013, 21:21

skowron1234 napisał(a):rzecz w tym, że podpisałam się drukowanymi literami i to bardzo dużymi :D

Nieźle jesteś zakręcony - ale osoba, która przyjmowała dokument, też ;) Na Twoim miejscu poczekałabym na rozwój wypadków.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez silvox » piątek 22 marca 2013, 12:17

Teraz drukowanymi literami będziesz mandaty podpisywać ??
A tak na poważnie - warto sobie ustalić jeden, niepowtarzalny podpis do używania na kartach, do podpisywania dokumentów itp. - bo w pewnym momencie zapomnisz gdzie i jak został dokument podpisany i ... kryminał ..
silvox

Powrót do Luźna gadka