Dokupowanie dodadkowych godzin. PILNE

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Dokupowanie dodadkowych godzin. PILNE

Postprzez evilxir » czwartek 29 listopada 2012, 18:41

Witam, zapisałem się na kurs kategorii B i mam następujące pytanie, ponieważ już kończę praktyke i chciałbym się zapisać na egzamin zanim wejdą nowe ustawy. Szef mojego OSK powiedział, że nie wyda mi papierów dopóki nie wykupię dodatkowej godziny jazd. dodam jeszcze ze kurs kupiłem na gruponie, a po 15h chciał mnie wysłać na egzamin bo taki ze mnie dobry kierowca, przy czym po 30h każe mi dokupować. Ja sam czuję się pewnie na drodze i chciałbym już się zapisać na egzamin. Czy są jakieś artykuły prawne mówiące o tym że po przejechaniu 30h MUSZĘ dostać papiery? Czy jestem zdany na jego łaskę? (Nie chce płacić za dodatkowe godziny). Proszę pomóżcie!
evilxir

Re: Dokupowanie dodadkowych godzin. PILNE

Postprzez Borys_q » czwartek 29 listopada 2012, 20:03

Czy są jakieś artykuły prawne mówiące o tym że po przejechaniu 30h MUSZĘ dostać papiery?

Nie ma, możesz walczyć o przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego, ewentualnie zabrać papiery i udać się do innego ośrodka, ale tam pewnie z 10 godzin trzeba będzie wyjeździć by dostać zaświadczenie.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez LexiconAvenue » piątek 30 listopada 2012, 00:05

Po pierwsze, zapytaj go o podstawę prawną. Jeśli się będzie upierał, żę Ci nie wyda, bo nie zaliczyłeś egzaminu wewnętrznego (którym była np. ostatnia godzina), zażądaj wydania dokumentów z przebiegu szkolenia i idź do konkurencji- ot tak, dla zasady, że z szantażystami się nie negocjuje.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez mesta » piątek 30 listopada 2012, 00:36

a egzamin wewnetrzny zaliczyles?jak nie to moga ci nie wydac niestety, wtedy jak powyzej napisane zabrac papiery i isc do innej szkoly tylko nie wiem czy mozna zdac w innej szkole wewnetrzny tak od razu no ale chyba mozna wiec dokupisz godzine czy 2 i mysle ze da rade, z jakas szkola sie na pewno dogadasz:) choc pewna nie jestem. W ogole co za paranoja moj instruktor dal mi papiery tylko po teoretycznym nawet praktycznego nie musialam zdawac ale powiedzial mi wprost po 30 godz, ze mam prad w d... i musze jeszcze z 10 g pojezdzic, co by doszkolic pewne rzeczy bo jezdze ok ale za bardzo sie boje i trzeba to wytepic. Dal papiery po 30 godz. i powiedzial, ze go nie obchodzi, gdzie pojde jezdzic czy u niego czy w innej szkole obym pojezdzila jeszcze dla samej siebie( dodam ze moj instruktor byl a raczej nadal jest jednoczesnie wlascicielem) oczywiscie zostalam u swojego instruktora bo uwazam, ze uczyl dobrze skoro mnie booidudka nauczyl, a to co ja mam w bance i moje chore paranoje na zasadzie "wszyscy na drodze na mnie poluja" to inna para kaloszy i on nie psycholog zeby mnie z tego leczyc choc na jakis czas wyleczyl, bynajmniej na egzamin i pierwsze niecale 2 msc jazdy samodzielnej teraz niestety od tygodnia znowu wrocilo i auta nie tykam :? :roll: :oops: ale to dlatego ze pogoda masakra ciagle pada ja nic w lusterkach nie widze wiec wole nie ryzykowac :eek2: Moim zdaniem z takimi cwaniakami trzeba krotko dla zasady bym u nich godzin juz nie kupila i podejrzewam ze kazda szkola Cie przyjmie z otwartymi rekoma a jezeli faktycznie dobrze sie czujesz za kierownica i uwazasz ze sie w pelni na egzamin nadajesz to jak nowy instruktor zobaczy co potrafisz to mysle ze bulka z maslem :spoko: gorzej jak jestes lajza to juz pewnie nie bedzie takie proste ale przynajmniej bedziesz mial obiektywna ocene Twojej osoby :)
Kat. B,
1 egzamin, 11.09.2012:
Teoria + Plac + Miasto - 52 min walki zakonczone niepowodzeniem :(

2 egzamin 01.10.2012
Plac + Miasto+ 53 min walki zakonczone sukcesem :D
mesta

Powrót do Luźna gadka