Praca dla egzaminatora

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Praca dla egzaminatora

Postprzez stiv » wtorek 20 listopada 2012, 19:19

Witam

Zastanawiam się nad przystąpieniem do kursu na egzaminatora na prawo jazdy i w związku z tym poszukuje jakiś informacji na temat ofert pracy, tzn. czy po zdanym egzaminie łatwo jest dostać pracę czy może trzeba mieć gdzieś "znajomości"(bez urazy, wiadomo o co chodzi - czasem łatwiej z dostać wakat z polecenia) czy może nie ma z tym problemu?
Dodam, że jestem z Zabrza więc szukałbym w regionie Katowice, Bytom, Rybnik, Częstochowa.. itp.

Dodatkowo chciałem dowiedzieć jak wygląda sprawa dodania nowej kategorii do zakresu egzaminowania, tzn. jestem egzaminatorem a w międzyczasie zrobiłem kolejne prawo jazdy, minoł rok i czy teraz wystarczy szkolenie dodatkowe z danej kategorii czy coś więcej? Czy jeśli wystarczy samo szkolenie to czy jest tego egzamin taki jak ten główny czy "coś mniejszego" w myśl zasady, że skoro już egzaminuję to wiem o chodzi i egzamin to tylko formalność?

Pozdrawiam
stiv

Re: Praca dla egzaminatora

Postprzez rusel » wtorek 20 listopada 2012, 21:12

pracy dla egzaminatorow nie ma, wordy pelne podan a szansa zatrudnienia jest obecnie zerowa i w najblizszych latach nic sie nie poprawi, kurs na egzaminatora plus egzamin to srednio ok 2 lata czasu zakladajac ze zdasz egzamin w 3 podejsciach, reszta kategorii to skala trudnosci nieco wyzsza ze wzgledu na teorie ktora i tak wiekszosc kandydatow na B oblewa i wynosi ona srednio 5-10 procent
rusel

Postprzez stiv » poniedziałek 26 listopada 2012, 13:32

To może zapytam w ten sposób:
Ilu z użytkowników forum, którzy złożyli podanie o przyjecie do pracy czeka już ponad dwa lata na telefon z WORDu w sprawie przyjęcia?
stiv

Postprzez rusel » poniedziałek 26 listopada 2012, 18:52

z mojego kursu z 2009 czyli 30 osob prace procz mnie zdobyla 1 osoba, z wordu nikt nie zadzwoni, to Ty musisz sie tam dopytywac, bo podan u dyrektora jest srodnio kilkadziesiat :wink:
rusel

Powrót do Luźna gadka