Szkoleniowe Czechow / Niemcow w PL czy wolno in szkolic w PL

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Szkoleniowe Czechow / Niemcow w PL czy wolno in szkolic w PL

Postprzez ks-rider » sobota 14 lipca 2012, 17:56

Siemka,

Ostatnio slyszalem, ze co niektorzy Cescy instruktorzy przejezdzaja polska granice ze swoimi kursantami aby poszkolic na polskich drogach. Zastanawiam sie nad tym, czy jest to legalne ?

:wink:
ks-rider

Re: Szkoleniowe Czechow / Niemcow w PL czy wolno in szkolic

Postprzez daghda » sobota 14 lipca 2012, 20:09

Nie jest :) Nie widziałem żadnej takiej autoškoly za naszą granicą. No i chyba ITD by zaraz się zainteresowało :)
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez mk61 » sobota 14 lipca 2012, 20:19

Polacy do Niemiec też się zapuszczają. Jak kiedyś drążyłem temat, to instruktor musiałby mieć niemieckie uprawnienia do szkolenia i firma musiałaby mieć co najmniej filię w kraju, do którego się zapuszcza. Ale to nic rzeczowego, poczta pantoflowa.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez javelin » niedziela 15 lipca 2012, 14:53

Pytanie tylko brzmi dlaczego miałoby to być zabronione? Skoro posiadane prawo jazdy jest respektowane przez wszystkie kraje które podpisały konwencję wiedeńską to dlaczego samo szkolenie poza granicami kraju już miałoby być nielegalne? Co innego sytuacja gdy ja jako instruktor chciałbym uczyć Niemców czy Czechów u nich w kraju, ale przecież ludzie których uczę w Polsce za jakiś czas sami pojadą za granicę to czemu nie wolno by mi było pokazać im jak się tam jeździ?
javelin

Postprzez ks-rider » niedziela 15 lipca 2012, 19:57

Zgadzam sie z Twoja argumentacja, jest logiczna, pytanie tylko czy wasaty pan sierzant z wydzialu drogowki bedzie tak samo zapatrywal sie na to jak Ty czy ja ?

Pomijam juz problem czy bedzie w stanie przeczytac uprawnienia szklacego ?

:wink:
ks-rider

Powrót do Luźna gadka