Egzamin A+B pytanie + zmiana prawka 2013

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin A+B pytanie + zmiana prawka 2013

Postprzez gawmich » sobota 26 maja 2012, 14:15

Witam, za niedługo (jakiś tydzień, może 2) idę się zapisać do WORD BYTOM na egzamin A+B.
Moje pytanie brzmi: Czy mogę się tak zapisać, abym teorię A+B zdawał w tym samym dniu co praktykę A+B? Co w przypadku oblania obu/tylko A/tylko B? Jak nie dać się zrobić w konia w WORDZIE, wiem, że panie z okienka mogą wszystko wmówić bo niektóre to są straszne wredne babska.

Moje drugie pytanie to: Co w przypadku nie zdania prawa jazdy (zarówno A jak i B) do zmiany przepisów bodajże w lutym 2013? Czy będę musiał iść na nowy kurs? Czy będę zdawać jeszcze na starych zasadach, czy już na nowych?

Jeżeli były takie pytania to przepraszam, ale szukałem i dokładnie takich pytań nie znalazłem.
Pozdrawiam.
gawmich

Re: Egzamin A+B pytanie + zmiana prawka 2013

Postprzez Kamasek » niedziela 27 maja 2012, 17:28

Zmian raczej nie będzie w 2013, bo znów ktoś się doszukał jakiś błędów.

Oblewasz jedną kategorie to wpłacasz kasę i czekasz na kolejny egzamin tej kategorii. Prawko wyrabiają po zdaniu obu(jeśli nie podejmiesz żadnych czynności).
Oblewasz oba egzaminy praktyczne to też wpłacasz kasę i umawiasz terminy.

Co do zdawania praktyki A i B w jednym dniu to słyszałem, ze ktoś tak robił, ale nie spotkałem nikogo takiego osobiście.
Z terminami w WORDach bywa różnie, więc musisz sam się dowiedzieć.
Jak postraszyli nowymi zasadami zdobywania prawka to sporo ludzi się rzuciło by zdążyć przed zmianą przepisów, więc idź umawiaj się jak najszybciej żebyś potem po skończonym kursie nie czekał miesiąc na egzamin, a termin dobierz pod to, ile godzin Ci zostało do wyjeżdżenia.

Do moderatora: Ja się pytam dlaczego informacja o przesunięciu daty wprowadzenia nowych przepisów jest OT. Jeśli zmiany mają wejść dopiero w 2014 to drugi problem autora zostaje rozwiązany.PZDR
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Powrót do Luźna gadka