Witam , kończe powoli kurs na C+E i będę zapisywał się na egzamin no i mam kilka pytań .
Pierwsze : Po zdanym egzaminie idę na kurs na przewóz rzeczy i czy po zdaniu na C+E mam wstrzymać dokumenty w WORD , żeby nie drukowali mi prawka czy kurs na przewóz rzeczy nie ma tu nic wspólnego ?
Drugie pytanie : Badania psychotechniczne , zrobić je na samym końcu już po kursie na przewóz rzeczy ? ile one mniej więcej kosztują i może polecicie gdzie w K-ce zrobić ?
Trzecie pytanie : Gdy już będę miał ten kurs na przewóz rzeczy i badania to jeszcze coś będzie mi potrzebne aby móc zacząć szukać pracy jako kierowca ? .
Czwarte : Dowiedziałem się od instruktora , że na egzaminie nie rozłącza się naczepy od ciągnika i odwrotnie tylko robi się to na ciężarówce z kat.C i przyczepie (Word Katowice) , ale ośrodek w którym robię kurs nie dysponuje takim zestawem . Jest gdzieś w necie opisane albo jakiś filmik instruktażowy jak to zrobić ?
Piąte : Czy egzamin na C+E wygląda tak samo jak ten na C ? Tzn. Czy też losujemy zadania i pytania z obsługi samochodu ? Łuk jest pewnie obowiązkowy , a reszte się losuje ? Czy te zapinanie przyczepy też jest obowiązkowe i jest za każdym razem ? Dzięki za odp.