Jak myślicie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez miros » środa 18 maja 2005, 10:33

z jednej strony to dobrze, bo wiadomo ze im jestesmy mlodsi tym lepiej sie uczymy. inna sprawa to koszty. nie wiadomo ile kurs i egzamin bedzie kosztowac za kilka lat (prawdopodobnie bedzie to wiecej niz obecnie). warto miec prawko jak najwczesniej bo moze sie zdarzyc sytuacja, ze ktos nam zaproponuje jazde (przykladowo jedzie na jakies spotkanie, gdzie bedzie alkohol i chce zebysmy z nim pojechali a potem go odwiezli, itp)

niestety wiadomo ze czlowiek zapomina tego czego sie nauczyl i trzymanie prawka w szufladzie napewno dobrze nie zrobi naszym umiejtnosciom. jednak jak juz mamy podstawy opanowane to wystarczy nawet po kilku latach, przypomniec sobie znaki, usiasc za kolkiem, przejechac spokojnie paredziesiat kilometrow i juz poczujemy sie pewnie.

tak wiec uwazam ze warto zrobic prawko jak najwczesniej, nawet jesli ma lezec kilka lat w szufladzie.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez bodek541 » środa 18 maja 2005, 10:56

Miros a ja sie z tobą nie zgodze.Jak ma leżeć w szufladzie to raz szkoda pieniędzy a dwa wychodzi sie z wprawy.Nie każdy ma możliwosć jeżdzenia z kimś.Ja naprzykłąd mam więc nie lezy w szufladzie.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez miros » środa 18 maja 2005, 11:09

no nie wiem czy tak szkoda pieniedzy. z tego co slyszalem maja podwyzszyc ceny egzaminow, kurs za kilka lat tez moze byc drozszy.

wychodzic z wprawy owszem sie wychodzi, ale jak juz zrobiles kurs i zdales to jakies podstawy znasz, wiec po paru spokojnych jazdach, szybko sobie wszystko przypomnisz nawet po kilku latach.

przynajmniej mi sie tak zdaje.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez wiruswww » środa 18 maja 2005, 13:45

To akurat temat dla mnie, mam prawko a nie mam samochodu. Zrobiłem teraz bo: zawsze może się przydać (już się zdażało odwozić pijanego wujka), teraz jest na to czas (jak się już pracuje nie zawsze można dostać wolne na egzamin), koszty (ceny wzrosną nabank), czego nauczysz się teraz tego niezapomnisz (jak się już będzie miało samochód tak jak Miros mówił pare km przejechąć i człowiek będzie się czuł pewniej).
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Sławek_18 » środa 18 maja 2005, 14:14

Zgadzam sie z mirosem. A noz widelec na cos sie przyda to prawko, lub na gwalt bedzie potrzebne. Ja tak zrobilem z C nie jezdze ciezarowkami a razie jakiejs dobrze platnej pracy bede mial. podstawy znam to dam sobie rade. Od razu nie trzeba szalec....
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez bialy » środa 18 maja 2005, 18:37

krotko: robic wczesniej
bialy

Postprzez Cubaza » środa 18 maja 2005, 19:45

No ja zrobiłem kurs i egzamin na prawko dlatego bo dowiedziałem się, że ma potem kosztować ponad 100 złotych. Jeszcze miesiąc wcześniej nie myślałem, że kiedyś wsiąde do samochodu. No a teraz prowadze. Ja też nie miałem przed moim prawkiem samochodu w domu i do dziś jako jedyny z mojej rodziny mam prawo jazdy. Pozdrawiam Tak, że robić wcześniej :)
Cubaza

Postprzez Aarienka » czwartek 19 maja 2005, 21:10

sluchajcie jzeli jest okazja i sa pieniadze to korzystajcie z tego i robcie to kochane prawko bo nigdy nie wiadomo co Was w zyciu moze spotkac i nie ma sensu tego odkladac na dalsze lata :wink:
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez Wiedźma » czwartek 19 maja 2005, 22:22

Zrobiłam prawko, bo w pewnym momencie miałam trochę pieniędzy i uznałam, że to będzie dobra inwestycja w siebie. Teraz niestety nie za często jeżdże, ale sądzę, ze kiedy np wreszcie dorobię się swojego auta, to po prostu zacznę jeździć i z czasem będzie ok. Zawsze to łatwiej niż na gwałt robić kurs i zdawać wtedy, kiedy nagle zacznie być prawko naprawdę niezbędne. Przeciez w ostateczności można sobie parę godzi jazdy "elką" wykupić...
Wiedźma

Powrót do Luźna gadka