Wspomnienia

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wspomnienia

Postprzez JarQ » środa 11 maja 2005, 08:07

Witam,
tak sobie wspominam jak prawie rok temu (dokładnie 8 maja) zdawalem egzamin na prawo jazdy. Szczęśliwie zdałem za pierwszym razem :)
Ech co to był za stres :)
Od tego czasu przejechałem ok 10 000 km Nie jest to może za wiele ale zawsze coś.
Podzielcie się swoimi wrażeniami zza kółka od czasu zdania egzaminu do dziś.

Pozdrawiam,

Jarek
JarQ

Postprzez to ja » środa 11 maja 2005, 08:46

Właśnie dzisiaj też sobie wspominałam... Rok temu miałam dodatkowe jazdy na placyku. A jutro będzie dokładnie rok, jak zdałam egzamin na prawo jazdy. Nie wierzę, że to tak szybko minęło... ale niestety od tego czasu bardzo mało jeździłam. Właściwie to dosyć długo nie jeżdżę w ogóle... Obawiam się, że wrócę do jazdy dopiero jak kupię sobie swój własny samochód, a na to w najbliższym czasie się nie zanosi. Ale cóż... jest pewna pozytywna strona tej sprawy - jak kupię sobie samochód od razu jadę do mojego instruktora i wykupuję kilka godzin jazd. Ale mam nadzieję, że nie będę się czuła jakbym od nowa robiła kurs ;) Chociaż... fajnie było na kursie :)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez ella » poniedziałek 16 maja 2005, 11:31

To juz rok+8 miesięcy od egzaminu a wydaje mi się jakby to było wczoraj. Taki egzamin to się chyba będzie długo pamiętało.
Jeździ się coraz lepiej. Im więcej to nowe doświadczenia. Miasto, dalsze trasy, zima, śnieżyca, ślizgawka, ulewy, słońce wszystko to juz przeszłam.
Ile przejechałam to nie umiem powiedzieć bo nie liczę tego a że nie jeżdzę samochodem tylko ja sama to po liczniku tez trudno sprawdzić. Ale nie ilość kilometrów się liczy. Ważne, że po zrobieniu prawka się jeździ a nie chowa go do szuflady.
ella
Moderator

Postprzez miros » poniedziałek 16 maja 2005, 12:13

no a u mnie to juz ponad 3 lata od egzaminu i nadal pamietam swoja trase egzaminacyjna :) czasami jak jakis kumpel zdaje prawko na odlewniczej to jedziemy i pokazuje mu swoja trase (na co powinien zwrocic uwage itd)

od tamtego czasu zrobilem juz ponad 40 tysiecy km. nie jest to moze duzo ale przewaznie nie ma dnia zebym nie siedzial za kolkiem.

no i czasami jak jade samemu i widze eleczke, ktora ledwo co rusza, to wracaja wspomnienia z wlasnego kursu (o i swoja pierwsza jazde tez pamietam, cala trase jaka jechalismy)

chetnie bym jeszcze raz podszedl do egzaminu, bo jak tak patrze wstecz to powiem ze bylo bardzo fajnie sie stresowac i potem ta ulga ze zdaaaaaaleeeeem :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Agawa » poniedziałek 16 maja 2005, 13:02

Mi rok od zdania egzaminu minął 12 maja :D Ale cały czas sie jeszcze ucze i zdobywam doswiadczenie. Ile kilometrów przejechałam- tego nie wiem. Jeżdżę sobie srednio dwa, trzy razy w tygodniu, ale jak juz podłapie samochód to zawsze oprócz miejsca docelowego pojeżdżę sobie jeszcze po miescie...heheheh. Mąż zawsze patrzy na licznik i mówi np....33 km, ale daleko do tego Tesco 8)
Agawa

Postprzez miros » poniedziałek 16 maja 2005, 14:09

no i bardzo dobrze. warto jest jezdzic roznymi trasami do celu, zeby nie popasc w rytune, nie uczyc sie drogi na pamiec (bo wiadomo ze cos zawsze moze sie zmienic, a my bedziem jechac na pamiec i moze sie to skonczyc nieciekawie)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez BIG-MAC » niedziela 22 maja 2005, 12:52

Ach... Miło sie to wspomina ( prawko w październiku 2004)... Fajnie było. Miło sie gadało z równie zestresowaną wiarą jak ja.Chciałbym jeszcze spotkać innych zawodników z mojego egzaminu (i taką jedną zawodniczke)...

Początki normalnej jazdy po odebraniu prawka nie były łatwe ale kilka tygodni praktyk i człowiek sie wszystkiego uczy. Aczkolwiek wszędzie trzeba uważać..:)
BIG-MAC

Postprzez gabi121 » poniedziałek 23 maja 2005, 01:11

Oj to ja jestem młodym kierowcą... rok minie dopiero 12 sierpnia:) jezdze malo ale juz obiecalam sobie ze po maturze nadrobie:))) i tez tak jak Asia czesciej zaczne jezdzic dopiero jak kupie wlasnie auto...
gabi
gabi121

Postprzez Thomasso » poniedziałek 23 maja 2005, 10:55

17 stycznia minęło 10 lat jak zdałem egzamin praktyczny. Wtedy jeszcze zdawało się na Fiacikach 126p...przynajmniej nie było problemów z manewrowaniem na placyku... :P
Thomasso

Postprzez to ja » wtorek 24 maja 2005, 15:56

Dokładnie rok temu odebrałam moje prawko, a jutro będzie rok od mojej pierwszej jazdy już jako kierowca :) Fajne uczucie...
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

8 kwietnia 2004 egzamin- odbior jakies 3 weeksy pozniej ....

Postprzez mcjack » piątek 27 maja 2005, 12:36

Przejechalem przez ten rok czasu ok. 6 tyś. km. w tym jakieś 300 km na polskich autostradach, 400 km. na californijskim freeway'u, a reszta w okolicahc mego miejsca zamieszkania...
mcjack

Powrót do Luźna gadka