Jak do tego sie Zabrac???

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak do tego sie Zabrac???

Postprzez Dimix » sobota 05 lutego 2005, 00:47

Witam wszystkich Serdecznie.
Zostalem tu skierowany przez znajomego,i mam nadzieje ze pisze to w odpowiednim Dziale Forum.
A wiec co mnie dreczy......otoz chce zrobic prawo jazdy na samochod osobowy,busa(sprinter,transit-nie przewoz osob),i na ciezarowy z naczepa(ponad 12 ton) no i nurtuje mnie takie cos,ile pieniedzy musze na to przeznaczyc,ile miejwiecej morze trwac kurs,i czy moge robic to za jednym zamachem,bo chcialbym to miec jak najszybciej za soba,z drogiej strony,majac te kwalifikacje mam morzliwosc podjecia pracy.Juz teraz wkuwam teorie,i korzystam z zasobow tego portalu,za co wielke Podziekowania,ze istnieje taka strona o tej tematyce.Jestem ciekaw waszych wypowiedzi,na ktore czekam,i mysle ze w kwietniu wybiore sie na pierwsze godziny kursu.
Pozdrawiam.
Dimix

Postprzez wiruswww » sobota 05 lutego 2005, 01:35

Co do tego sobowego i busa to jest kat.B, (możesz na tym prawku wozić do 9 osób). Kurs na kat. B kosztuje około 1000 PLN. Kategoria na ciężarowe to jest C lub C+E (conajmniej 18 ton). Kurs kosztuje około 1200 PLN. Niestety nie możesz robić jednocześnie tych dwóch kateogri ponieważ aby rozpocząć kurs na C musisz posiadać już prawko na B. A jak długo to wszystko będzie trwać to trudno powiedzieć, dużo zależy od OSK jaki wybierzesz, od tego czy dużo masz wolnego czasu, gdzie chcesz zdawać etc. ale nie sądzę abyś zrobił to szybciej niż 3 miechy.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Dimix » niedziela 06 lutego 2005, 15:54

Dziekuje za odpowiedz @wiruswww.
tez tak myslelem ze za jednym zamachem nie dam rady.
A mozecie mi polecic dobra AutoSzkołe w Grójcu,niedaleko Wawy,bo bede prawdopodobnie tam smigac na Kurs???No i jezeli bede tam sie Kursowal,to gdzie bedzie egzamin???
Dziekuje za Odp. i Pozdrawiam 8)
Dimix

Postprzez wiruswww » niedziela 06 lutego 2005, 16:17

Niestety żadnej szkoły nie mogę Ci polecić bo to absolutnie nie moje rejony, natomiast jeśli chodzi o egzamin to sam wybierasz sobie WORD gdzie chcesz zdawać, nie ma rejonizacji.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Powrót do Luźna gadka