Badania psychotechniczne

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Badania psychotechniczne

Postprzez mk61 » środa 22 grudnia 2010, 14:00

Kilka pytań. Ostatnio znajduję ogłoszenia pracodawców, w których na wstępie wymagają badań. I tutaj pojawia się problem, bo dzwoniłem do kliniki lekarskiej i tam powiedzieli mi, że te badania są prowadzone tylko ze skierowania pracodawcy. Kółko się zamyka.
Czy na prawdę nie ma innej możliwości i nie można samemu sobie zrobić tych badań?
Powiedziałem pani, że mam kategorie B, C. Pani mi powiedziała, że w jakimś tam spisie ma tylko A,B oraz C,D, więc musiałbym zrobić "pełny zakres" (praca i tak tylko na B). Czy to też tak jest, czy to tylko ich wymaganie?
Zapytałem też o cały proces tych badań, czego potrzebuję itp. Pani mi odpowiedziała, że wszystkiego, czyli sam muszę sobie załatwić badanie okulisty, neurologa i innych "ogów" i "istów" i z tym do ich lekarza. Czy tak też powinno być, czy może jednak gdzie indziej sami mi to wszystko załatwią? Jeśli nie załatwią, to po jaką cholerę jest ten lekarz, który wydaje finalnie decyzję? Na podstawie papierków podpisze kilka kwitów i przytuli 150zł.
Gdzie te wszystkie badania zrobić? Czy mogą to być "zwykli" lekarze, którzy na codzień siedzą w przychodni i przyjmują pacjentów "na bieżąco", czy też muszą to być jacyś kwalifikowani z odpowiednimi uprawnieniami do wydawania takich kwitków?
Ile czasu zajmuje ta biurokracja?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Re: Badania psychotechniczne

Postprzez qwer0 » środa 22 grudnia 2010, 17:30

Nic sie nie zamyka.
Placisz i robisz badania.
Jesli chodzi o same badania psycho, to nie lazi sie po okulistach itd, tylko to tej pracowni psycho i dostajesz "orzeczenie psychologiczne", w ktorym lekarz stwierdza "brak przeciwwskazan psychologicznych do wykonywania pracy na stanowisku kierowcy kat. A/B/C/D/E*"
*niepotrzebne skreslic.
W Luxmedzie placilem 80zl.
Wydane od reki, zaraz po badaniach.

Obrazek
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Re: Badania psychotechniczne

Postprzez mk61 » środa 22 grudnia 2010, 18:05

No właśnie mi powiedzieli, że mam jeszcze po innych lekarzach łazić i zbierać orzeczenia, żeby oni mogli wystawić kwit, że mogę pracować na tym stanowisku. :?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Luźna gadka