Pytanie o zarobkowy przewóz osób

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie o zarobkowy przewóz osób

Postprzez bodek541 » czwartek 27 stycznia 2005, 12:06

Mój kolega ma kategorie B. Ma też kase i chciał kupić busa bo wie gdzie jeździć żeby wozić ludzi i pyta sie czy może na B jeździć takim busem. On nie ma neta i dzwonił przed momentem do mnie.Prosiłbym o konkretne informacje lub jakiegoś linka.Mam nadzieje że nie zamieszałem. :mrgreen:
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

:)

Postprzez Polonez » czwartek 27 stycznia 2005, 12:16

Niewiem jak to jest z kategoriami... Ale jeśli chce kursować publicznymi liniami tj. od miasta do miasta , musi mieć zgode przewoznika który już po tej lini jeżdzi tj. MZK , PKS . A wiem że z nimi trudno się jest dogadać - nie lubią prywatnych przewożników. Chociaż w moim mieście takie linie prywatne radzą sobie całkiem dobrze i są tańsze za 8 - kilometrowy odcinek w MZK : 1,50zł a u 'prywaciarza' 1 zł i tez ma ulgi heh :)):)
Polonez

Postprzez ella » czwartek 27 stycznia 2005, 12:20

ella
Moderator

Postprzez bodek541 » czwartek 27 stycznia 2005, 12:23

polonez nie akurat to w takim miejscu co rzadko jezdza pociagi nie na liniach autobusowych. Chociaz jeden jezdzi. Ella dzieki lenistwo po tylu dniach :oops:
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez ella » czwartek 27 stycznia 2005, 12:51

Życz koledze powodzenia w załatwianiu papierkowych spraw - licencje, zezwolenia, wpisy do ewidencji i jeszcze chyba trochę tego potrzeba.
Trzeba mieć dużo cierpliwości i czasu :wink: :D :D
Kupno samochodu to chyba najmniejszy z tego wszystkiego kłopot jak kolega ma kasę.
ella
Moderator

Postprzez bodek541 » czwartek 27 stycznia 2005, 12:59

To o tym tez wiem on najpierw ma zamiar to zalatwiac i juz zadzwonilem i jutro idzie zalatwiac bo ma czas.
bodek541

Powrót do Luźna gadka