Jazda Warszawa

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jazda Warszawa

Postprzez Winhold » piątek 29 stycznia 2010, 18:45

Moja przygoda mieszkam w Bialymstoku pojechalem pierwszy raz z dziewczyna do Warszawy samochodem juz w Warszawie zaczeli trabic mruganie długimi zastanawialem sie co jest kur.... jechalem lewym pasem po chwili gosci na swiatlach zacza morde wydzierac zebym zjechal na prawy pas ze zawolno jechalem hehehe sie dziwilem bo w Bialymstoku nie zwracaja na to uwagi ;p a jak jest w innych miastach ? nie wiem.
Winhold

Postprzez qwer0 » piątek 29 stycznia 2010, 18:55

W innych miastach? W prawie wszystkich krajach europejskich obowiazuje ruch prawostronny.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez mk61 » piątek 29 stycznia 2010, 19:16

Rzeczywiście, dziwne, że dostałeś opier*ol za jazdę lewym pasem.
Powiedz lepiej, co Cię skłania do blokowania ruchu na lewym pasie? Prawy gryzie, albo pluje na Ciebie?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Winhold » piątek 29 stycznia 2010, 19:39

Człowieku u nas w Białymstoku nikt nie zwraca na to uwagi normalnie jedze szybko po swoim miescie jechalem na gps ;p
Winhold

Postprzez BOReK » piątek 29 stycznia 2010, 20:19

To jak wiesz, że jedziesz wolniej niż pozostali bo dodatkowo kurczowo się trzymasz gps'u, to co robisz na lewym pasie jeżeli nie skręcasz w lewo? Ogarnij się trochę. A że u siebie masz inaczej niż "reszta świata" to cóż, tylko żałować. W Łodzi, Wrocławiu i Poznaniu widywałem podobne sytuacje.
BOReK

Postprzez modzel » sobota 30 stycznia 2010, 11:48

w warszawie w pewnych miejscach lewym pasem nie da jechać poniżej 100km/h żeby nie trąbili.
modzel

Postprzez BOReK » sobota 30 stycznia 2010, 13:33

W jakich to miejscach tak dla przykładu? Bo sam jeszcze ich nie spotkałem, a już objechałem całe miasto kilka razy.
BOReK

Postprzez athlon » sobota 30 stycznia 2010, 13:40

Ale co go tak ciśniecie za ten lewy pas! przecież on za 6 kilometrów będzie skręcał w lewo więc już za wczasu zajął odpowiedni pas. No nie wiem co w tym dziwnego.
athlon

Postprzez modzel » sobota 30 stycznia 2010, 15:27

BOReK napisał(a):W jakich to miejscach tak dla przykładu? Bo sam jeszcze ich nie spotkałem, a już objechałem całe miasto kilka razy.

puławska przy wyścigach chyba jest 60
modzel

Postprzez mk61 » sobota 30 stycznia 2010, 15:45

athlon napisał(a):Ale co go tak ciśniecie za ten lewy pas! przecież on za 6 kilometrów będzie skręcał w lewo więc już za wczasu zajął odpowiedni pas. No nie wiem co w tym dziwnego.

No tak.

PRZE PRA SZA MY :lol:

Czasem żałuję, że jednak za mało kierowców ma CB...
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Pawlisko7 » sobota 30 stycznia 2010, 16:12

modzel napisał(a):w warszawie w pewnych miejscach lewym pasem nie da jechać poniżej 100km/h żeby nie trąbili.

Krytykujecie tak mocno jazdę lewym pasem, ale jakoś nikt nie skrytykuje że po mieście się jeździ ponad 100 km/h. Nie znam Warszawy, może w tych miejscach o których pisałeś jest podwyższona dopuszczalna prędkość, ale na pewno nie aż do 100 km/h.
Pawlisko7

Postprzez piotrekbdg » sobota 30 stycznia 2010, 16:36

NO dobra, nie chcesz jechać stówe, masz prawy pas. Ale nie zmuszaj wszytkich na lewym by jechali tak jak Tobie się podoba.
piotrekbdg

Postprzez BOReK » sobota 30 stycznia 2010, 16:58

Modzel - rzeczywiście zapomniałem o tym miejscu, poniżej 80 chyba tylko autobusy schodzą. Tam chyba jednak limit wynosi 80km/h, ale mogę się mylić - bardzo rzadko tamtędy jeżdżę. No i ani tam, ani nigdzie indziej podobna przygoda mi się nie przydarzyła. ;)

Cały temat natomiast rozbija się o to, co napisał Piotrekbdg. Lewy pas jest do wyprzedzania, a prawym można sobie ciągnąć spokojnie i kulturalnie. Jak ktoś ten pas blokuje, to logiczne jest, że prędzej czy później ktoś inny rzuci mięsem. Ja jakoś błyskawicznie wykształciłem sobie odruch, że nawet jadąc lewym pasem z powodu dziur na prawym zjeżdżam jednak na ten prawy widząc w lusterku, że z tyłu ktos nadciąga wyraźnie szybciej ode mnie. Jak nie ma warunków żeby zjechać (śnieg na połowie pasa), to przyspieszam znacznie i szukam okazji, żeby jednak dać się wyprzedzić, bo z baranem nie chce mi się ścigać ani kłócić.
BOReK

Postprzez Pawlisko7 » sobota 30 stycznia 2010, 17:15

piotrekbdg napisał(a):NO dobra, nie chcesz jechać stówe, masz prawy pas. Ale nie zmuszaj wszytkich na lewym by jechali tak jak Tobie się podoba.

A co z przepisami? Jaka prędkość obowiązuje w mieście? Ja spotkałem się z podwyższeniem do 80 km/h maksymalnie. I żeby nie było to nie bronię tych co jadą lewym pasem, ale krytykuję tak znaczne przekraczanie prędkości, na które wszyscy zdają się wyrażać pozwolenie. I potem nie dziwię się, że tylu kierowców z zabranym prawkiem nie może zdać egzaminu. Rozpędzi się taki do 80 km/h tam gdzie można 50 i dziwi się że oblany egzamin.
Pawlisko7

Postprzez mk61 » sobota 30 stycznia 2010, 17:38

rytykuję tak znaczne przekraczanie prędkości, na które wszyscy zdają się wyrażać pozwolenie.

Jeśli nie jesteś z policji, to nie jesteś również od wydawania, lub niewydawania pozwoleń.
I potem nie dziwię się, że tylu kierowców z zabranym prawkiem nie może zdać egzaminu. Rozpędzi się taki do 80 km/h tam gdzie można 50 i dziwi się że oblany egzamin.

A co się nimi przejmujesz? To ich problem.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Następna strona

Powrót do Luźna gadka