Kat. "C" Plac manewrowy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kat. "C" Plac manewrowy

Postprzez Kajman12061991 » czwartek 03 grudnia 2009, 21:31

Witam wszystkich :)
Dzisiaj zasiadłem pierwszy raz za kierownica renault midlum :twisted:
Maszyna piękna ;) ale nie o to chodzi ;p
Na dzień dobry instruktor powiedział ze zrobimy sobie "wjazd tyłem do bramy" czyt. parkowanie prostopadle wjazd tyłem - wyjazd przodem, poszło mi nawet nawet jak na pierwsza godzinę, na 10 podejść około 6 zrobiłem dobrze ;) potem skos przodem bez problemu ;) no i łuk ... i chodzi mi właśnie o to czy jest jakaś metoda na ten luk ;p bo na 20 podejść moze z 5 razy mi się udało zrobić bezbłędnie ;p
Jak nie zapierdzielę paką o pachołek na zakręcie przy jeździe do przodu ;p to przy jeździe w tył kabina mi wyjdzie za lewa linie.
Tak wiec ratujcie ;p wiem ze to dopiero pierwsze godzinki ;p ale jeżeli jest jakiś sposób to prosiłbym o pomoc :oops:
Kajman12061991

Postprzez cman » czwartek 03 grudnia 2009, 22:53

Sposób jak sposób, po prostu jadąc do przodu, trzymaj się możliwie blisko lewej (uwzględniając dodatkowo to, że w przeciwieństwie do osobówki nie masz przodu, więc większe pole manewru), a jadąc do tyłu, utrzymuj prawe tylne koło jak najbliżej prawej.
cman

Postprzez sterciu » poniedziałek 07 grudnia 2009, 23:35

Na luku obrys auta może Ci wyjśc za linie (lusterka , kabina),nie możesz tylko najechac na tą linię kołami. Co innego jest przy wykonywaniu pozostalych manewrów gdzie obrys auta nie moze wyjsc poza linie poniewaz jest to traktowane jakbyś uderzył w ściane. Nie wiem jak jest w Midlumce , ale na przykladzie TGL napisze. Ustaw sobie dobrze lusterko prawe , tak abyś widzial tez tylne prawe koło. Staraj się jechac kołem prawym tylnym przy prawej lini. Nie powinienes wjechac wtedy kolem przednim na linie. Musisz tylko uważac na lusterko lewe zeby tyczki nie trącic któreś jezeli za daleko lini prawej sie ustawisz.

Co do jazdy do przodu to cman już Ci napisal.
sterciu

Postprzez Kajman12061991 » piątek 11 grudnia 2009, 19:28

Nie wiem czy sie da tak u mnie lusterko ustawić bo paka jest dość szeroka ;p ale instruktor powiedzial ze zacznie mi wychodzic z czasem ;p w sumie to juz wychodzi ;D co prawda raz na jakis czas sie zdazy wlasnie ze lewym lusterkiem trace tyczke ;p no ale ;p
Dzieki za pomoc ;D
Kajman12061991

Powrót do Luźna gadka