przez Pytak » sobota 21 listopada 2009, 21:16
przez Borys68 » sobota 21 listopada 2009, 21:39
Pytak napisał(a):Mam kilka pytań mam zamiar zapisać się na prawo jazdy kategorii B, C, C+E oraz Kwalifikację Wstępną.
Pytak napisał(a):1. Jak zdam prawko na kat B, C, C+E to chciałbym odebrać to prawko po zdaniu tych kategorii, chodzi o to aby nie wybierać prawa jazdy samej kategorii B a dopiero jak zdam C i C+E.
Pytak napisał(a):2. Od ile miesięcy można zacząć robić prawo jazdy przed skończeniem 18 lat.
Pytak napisał(a):3. Czy kwalifikacja wstępna zastępuje kurs na przewóź rzeczy. Chodzi o to jak mam KW to nie muszę robić kursu na przewóz rzeczy.
przez Pytak » sobota 21 listopada 2009, 21:44
Na kurs C można zapisać się posiadając B, ew., zaświadczenie o zdanym egzaminie na B. Na C+E analogicznie.
przez mk61 » sobota 21 listopada 2009, 22:56
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez Pytak » niedziela 22 listopada 2009, 00:36
mk61 napisał(a):Nie musisz mieć w ręku. Wystarczy zaświadczenie z WORD o zdanym egzaminie (wydrukują Ci taką tabelę z przebiegiem Twoich egzaminów).
Kwalifikacja wstępna zastępuje kurs na przewóz rzeczy.
Borys mówił, że kursów akurat tych kategorii nie możesz robić jednocześnie, więc robisz tak: kurs B, egzamin, kurs C, egzamin, kurs CE, egzamin.
przez rafaello56 » niedziela 22 listopada 2009, 12:08
przez Pytak » niedziela 22 listopada 2009, 16:59
rafaello56 napisał(a):tak, pokazujesz w osk to zaświadczenie o zdanym egzaminie na kat B i możesz przystąpić do robienia C, następnie zdasz na C i ponownie prosisz o wydanie zaświadczenia by móc robić CE.
Tylko musisz wiedzieć , że zaświadczenie o zdanym egzaminie nie uprawnia Cię do poruszania się pojazdami w nim wymienionymi , a jedynie do poruszania się L
przez jot » niedziela 22 listopada 2009, 22:01
Pytak napisał(a):A podczas odbioru prawka to jaką muszę wnieść opłatę, gdyż odbieram prawko z tymi trzema kategoriami. A tą KW to muszę robić jak zdam C+E. :?: :roll: Wydaje mi się że nie bo na kat. C też jest wymagana, czyli muszę robić po zdaniu C.
przez mk61 » niedziela 22 listopada 2009, 22:06
Pytak napisał(a):A podczas odbioru prawka to jaką muszę wnieść opłatę, gdyż odbieram prawko z tymi trzema kategoriami. A tą KW to muszę robić jak zdam C+E. :?: :roll: Wydaje mi się że nie bo na kat. C też jest wymagana, czyli muszę robić po zdaniu C.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez Toreba » niedziela 22 listopada 2009, 22:33
Pytak napisał(a):3. Czy kwalifikacja wstępna zastępuje kurs na przewóź rzeczy. Chodzi o to jak mam KW to nie muszę robić kursu na przewóz rzeczy.
przez Pytak » poniedziałek 23 listopada 2009, 20:12
przez rafaello56 » wtorek 24 listopada 2009, 18:33
przez tiromaniak » niedziela 29 listopada 2009, 21:30
przez Pytak » niedziela 29 listopada 2009, 23:13
przez Pytak » poniedziałek 30 listopada 2009, 23:40
rafaello56 napisał(a):Ja jak robiłem na CE(tyle , że w innym mieście) i płaciłem 1900 to mi się wydawało mało a tu widzę za 1400 można zrobić. Tylko jak zrobisz w tej cenie kurs to daj znać , bo ciekawi mnie jaka jakość kursu kosztem ceny , a może się myle , ale i tak jestem ciekawy