Gosc napisał(a):Witam
Mam 18 lat, wlasnie zaczalem kurs na prawo jazdy [08.09.08]
Chociaż jestem pełnoletni, nie wyglądam na swój wiek - można powiedzieć, że wyglądam jak 16-latek. Jestem ciekaw jaki jest wasz stosunek do takich młodych kierowców, gdy widzicie takiego 18-latka za kółkiem który wygląda jakby miał jeszcze mleko pod nosem.
Pytasz o stosunek do kierowców w młodszym wieku?
To chyba jasne - Każdy posiadający kategorię w prawku jest kierowcą. Kwestia tylko jakim kierowcą?
Młody i gniewny szpaner w rozklekotanej Calibrze z pługiem zamiast spojlera i zagazowanej LPG zajeżdżający drogę, nie respektujący przepisów i nie szanujący innych uczestników ruchu na pewno nie spotka się z sympatią innych kierowców (i tu też nie ma znaczenia jego wiek, bo może mieć 18 jak i 30 lat).
Nikt Ci w dowód nie będzie zaglądał (chyba, że służby).
Jedziesz zgodnie z przepisami - kierowcom nic do tego kim jesteś.
Trochę się tego obawiam, że kierowcy nie będą brali mnie poważnie ze względu na mój wygląd. Nie jestem wybuchowy, jeżdżę dosyć spokojnie, a samochód nie jest dla mnie szpanem, za rok przyda się w dojeżdżaniu na studia. Do tego młodzi kierowcy są chyba w różnych stłuczkach pierwszymi podejrzanymi
Jeżeli jedziesz jak napisałem wyżej - zgodnie z przepisami to nie masz czego się obawiać.
Młodzi nie są z automatu podejrzani. Winnego w stłuczce ustala się na podstawie przepisu o ruchu drogowym (sami uczestnicy, lub policjant z drogówki)
prawda?
Fałsz