czy ma ktos pomysl?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

czy ma ktos pomysl?

Postprzez camparii221 » sobota 26 kwietnia 2008, 15:01

mam pytanie...wyda sie moze ono glupie ale niestety bardzo zalezy mi na czasie i pieniadzach dlatego chcialbym prawo jazdy zrobic jak najwczesniej! jestem juz zniecierpliwiony gdyz cala ta ostatnia sytuacja z prawkiem doprowadza mnie do szewskiej pasji! robilem kurs w 2005 roku, wiec uczylem sie jezdzic jeszcze na placu manewrowym itp. pozniej wyniknely pewne sprawy dla ktorych musialem odlozyc prawojazdy na jakis okres. zaczolem w tamtym roku i okolo maja oblalem pierwszy egzamin nie bede tlumaczyl jakm slowo klucz "luk" :D ostatnio oblalem kolejny egzamin i uswiadomilem sobie ze zrobilem naprawde nie wielki blad tak naprawde, i gdybym mogl to chcialbym go szybko naprawic...ale w moim miescie: lublinie czeka sie na egzamin od 1,5 do nawet 3 miesiecy jak to niestety zdazylo mi sie czekac! moje pytanie brzmi: czy mialby ktos moze jakis pomysl jak napisac pytanie aby moj egzamin zostal przyspieszony? brdzo prosilbym o odpowiedz;) :)
camparii221

Postprzez jamnik » sobota 26 kwietnia 2008, 15:07

Napisz:

Uprzejmie prosze o przyspieszenie terminu mojego egzaminu praktycznego, gdyz zrobiłem bardzo niewielki błąd na poprzednim. Teraz napewno go juz nie popełnie.

A tak na serio - w WORD w Warszawie chlopak chcial zeby mu przyspieszyli termin to pani w okienku dala mu wzor takiego podania ;)
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez camparii221 » sobota 26 kwietnia 2008, 15:34

jamnik napisał(a):Napisz:

Uprzejmie prosze o przyspieszenie terminu mojego egzaminu praktycznego, gdyz zrobiłem bardzo niewielki błąd na poprzednim. Teraz napewno go juz nie popełnie.

A tak na serio - w WORD w Warszawie chlopak chcial zeby mu przyspieszyli termin to pani w okienku dala mu wzor takiego podania ;)

no tak ale słyszałem ze to tylko w nagłych sytuacjach np. wyjazd za granice lub. ciąża i zbliżający sie poród;) kurcze a mi naprawdę zależy na czasie zwłaszcza ze akurat czas gra na moja nie korzyść i to zarówno finansowa jak i w doświadczeniu kierowcy....nie stać mnie niestety na to żeby w trakcie długiego oczekiwania dokupować sobie kolejne godziny doszkalające....zwłaszcza ze mi sie już tak nie chce jeździć! ile można jeździć i słuchać gdzie masz jechać! hehe i na dodatek za to płacić :D jakieś inne propozycje? np. jakiś dobry powód dla którego mógłbym przyspieszyć egzamin? ;)
camparii221

Postprzez rocko19 » sobota 26 kwietnia 2008, 16:27

hehe jakby jednemu przyspieszono termin kolega powie koledze i cała rasa bedzie chciała miec prędzej.Niema lekko,trzeba odczekać swoje.
rocko19

Postprzez Eska » sobota 26 kwietnia 2008, 16:29

heh kazdy by chcial miec szybciej i kazdy musi czekac. to nie znaczy ze ty chcesz to ty musisz. chlopie takich jak ty sa setki! moi znajomi pisali cos o wyjazdach za granice i dokladali ksero biletu, zblizaja sie wakacje mozesz napisac ze podjales prace i nie masz mozliwosci dnia wolnego nie wiem...
09.03.08 -> pierwszy raz za kółkiem :)
04.06.08 -> testy (+) plac (+) miasto(-)
08.08.08 -> 7.oo
Eska

Postprzez barthezonek » sobota 26 kwietnia 2008, 17:17

Word ma obowiązek przeprowadzić egzamin w ciągu 30 dni. Czemu niektóre Word-y przekraczają ten termin? Przecież można zatrudnić więcej egzaminatorów, wydłużyć czas pracy Word-u. Nie wiem może powiedz, w okienku o tym, że mają taki obowiązek i, że jak Ci nie skrócą terminu czekania na egzamin to piszesz skargę do Urzędu Marszałkowskiego. Pozdrawiam.
09.01.2008 - egzamin teoretyczny (+) (0 błędów)
07.02.2008 - egzamin praktyczny (-)
06.03.2008 - egzamin praktyczny (+)
14.03.2008 - Odbiór Prawa Jazdy kat. B :D
barthezonek

Postprzez cman » sobota 26 kwietnia 2008, 17:29

barthezonek napisał(a):Przecież można zatrudnić więcej egzaminatorów...

A znasz jakiegoś bezrobotnego?
cman

Postprzez rocko19 » sobota 26 kwietnia 2008, 17:36

cman napisał(a):
barthezonek napisał(a):Przecież można zatrudnić więcej egzaminatorów...

A znasz jakiegoś bezrobotnego?

No własnie brakuje osób do tego zawodu,chętnych jest dużo ale garstka z nich zdaje egzamin,gdzies tam bylo że na 100 osób zdała 1 aż sie niechce wierzyc.
rocko19

Postprzez ButterflyEffect » sobota 26 kwietnia 2008, 17:47

wydłużyć czas pracy Word-u.
Jasne.. Ale weź też pod uwagę to, że zarówno panie z okienek jak i egzaminatorzy oraz całe mnóstwo innych osób pracujących w WORDach, czy MORDzie też ma swoje rodziny, znajomych, swoje życie.
Czy Ty byłbyś zadowolony, gdyby Twój szef (nie wiem, czy pracujesz) w poniedziałek Ci powiedział, że od tego dnia pracujecie załóżmy po 3 godziny dłużej, bo ludzie są niezadowoleni np. z terminów realizacji zamówień w Twojej firmie?
ButterflyEffect

Postprzez jamnik » sobota 26 kwietnia 2008, 18:01

Mysle ze wystarczylo by aby w kazdym osrodku zatrudnic tylu egzaminatorow, ile jest samochodow. I zorganizowac to tak, zeby ludzie wyczytywani byli jak najczesciej sie da. W W-wie na Radarowej jak zdawałem byl 45 minutowy przestoj - luk pusty, nikogo nie wylosowali.. Na 14 samochodow w uzyciu bylo moze 5.
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez ButterflyEffect » sobota 26 kwietnia 2008, 18:23

wystarczylo by aby w kazdym osrodku zatrudnic tylu egzaminatorow, ile jest samochodow.
Ale jak wiadomo, o czym wspomniał Rocko19 jednak nadal jest zbyt mało egzaminatorów i zbyt mało chętnych osób. A jak już są chętni, to nie każdy przechodzi przez sito eliminacji.
ButterflyEffect

Postprzez barthezonek » sobota 26 kwietnia 2008, 18:24

ButterflyEffect napisał(a):
wydłużyć czas pracy Word-u.
Jasne.. Ale weź też pod uwagę to, że zarówno panie z okienek jak i egzaminatorzy oraz całe mnóstwo innych osób pracujących w WORDach, czy MORDzie też ma swoje rodziny, znajomych, swoje życie.
Czy Ty byłbyś zadowolony, gdyby Twój szef (nie wiem, czy pracujesz) w poniedziałek Ci powiedział, że od tego dnia pracujecie załóżmy po 3 godziny dłużej, bo ludzie są niezadowoleni np. z terminów realizacji zamówień w Twojej firmie?

Hmm... no na pewno nie był bym zadowolony, gdybym musiał pracować 3h dłużej, ale przecież można inaczej zorganizować czas pracy, np. na zmiany.

Ale na pewno nie byłbym zadowolony gdybym mi ktoś powiedział, proszę przyjechać na egzamin za 1,5 miesiąca, bo mamy za mało pracowników, nie wyrabiamy się. Ja wiem, że jest to nielegalne bo mamy 30 dni na przeprowadzenie egzaminu itd......

To pytam dla kogo jest prawo, skoro się jego nie przestrzega? Po co są te terminy w jakich ma być przeprowadzony egzamin?
09.01.2008 - egzamin teoretyczny (+) (0 błędów)
07.02.2008 - egzamin praktyczny (-)
06.03.2008 - egzamin praktyczny (+)
14.03.2008 - Odbiór Prawa Jazdy kat. B :D
barthezonek

Postprzez ButterflyEffect » sobota 26 kwietnia 2008, 18:31

przecież można inaczej zorganizować czas pracy, np. na zmiany.

Tak, ale zobacz: skoro będzie czas na zmiany, to co to da?
WORD będzie czynny od 6 do 22, czyli dwie zmiany (6-14; 14-22), tylko co to da przy takiej samej jak w chwili obecnej, ilości pracowników? Nic, a nawet będzie gorzej, bo na jednej zmianie będzie mniej pracowników.
Zmiana systemu pracy na pracę na zmiany byłaby dobra, gdyby zwiększyć ilość pracowników.

na pewno nie byłbym zadowolony gdybym mi ktoś powiedział, proszę przyjechać na egzamin za 1,5 miesiąca

Ja już psychicznie się na takie coś przygotowuję, bo w Krakowie czeka się 1-2 miesięcy,a średni czas to właśnie 1,5 miesiąca.
(chociaż liczę na możliwość załatwienia sobie wcześniejszego terminu :P )
ButterflyEffect

Postprzez Eska » sobota 26 kwietnia 2008, 21:14

w dabrowie gorniczej jest mnostwo egzaminatorow pracuja dlugo ale co z tego ja sa tylko.... 2 place manewrowe :!: i to wszystko spowalnia i sprawia ze terminy terminy terminy.... ech
09.03.08 -> pierwszy raz za kółkiem :)
04.06.08 -> testy (+) plac (+) miasto(-)
08.08.08 -> 7.oo
Eska

Postprzez DEXiu » sobota 26 kwietnia 2008, 21:18

Eska ==> I naprawdę wierzysz, że to wszystko przez zbyt małą ilość placów manewrowych w WORDZie?
DEXiu

Następna strona

Powrót do Luźna gadka