przyblokowany przez drugiego na parkingu:/

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

przyblokowany przez drugiego na parkingu:/

Postprzez rocko19 » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 13:37

Dzis byłem bliski jednej sytuacji w której niebardzo wiem jak sie zachować.Miałem zaparkowany samochód na parkingu i jakiś osioł mnie zablokowal,stanoł tak żeniemam możliwosci wyjazdu a w aucie nikogo niema.Co w tej sytuacji robić straż miejska,policja? prosze o odp.
rocko19

Postprzez cman » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 14:18

cman

Postprzez tom9 » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 14:22

trąbić. czesto taka osoba ktora Cie zastawi liczy się z tym, że moze ktoś wrócić i gdy jest choc troche inteligentna kapnie sie o co chodzi.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Pinhead » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 14:34

Miałem kiedyś taką sytuacje w nocnych godzinach na osiedlu. Pare razy potrąbiłem, poczekałem 15minut i zadzwoniłem na policje. Przyjechali po 40 minutach i rozwiązali problem. Zdziwiony gościu przestawił auto i dostał mandat.
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Postprzez rocko19 » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 14:41

Cman ty mi zapodłeś linka ale ja pytałem co robić w takiej sytuacji a jest tylko o podobnych przypadkach:)(
Pinhead na policje? jak co tak zrobie.Pozdr
rocko19

Postprzez polasati » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 14:48

moja ulubiona sytuacja parkingowa , ktora mam dzien w dzienObrazek
policja na to nic bo to nie miejski parking, trabienie nic bo kto wyjdzie z cwiczen/wykladow/zajec zeby samochod przestawic, zreszta niewiele slychac, przebijac sie na chama nie ma jak bo chyba trzeba samochod podniesc i przeniesc, po trawie przejechac nie ma jak bo parking ograniczony murem. Zero pomyslunku nawet minimalnego.
polasati

Postprzez marcij » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 15:12

Mama opowiadala podobna sytuacje , pod supermarketem samochod stanal sobie w poprzek , zadnej mozliwosci wyjazdu, poszla do biura obslugi, kilka razy wywolywali przez glosniki , ze prosza o przeparkowanie , potem ze prosza o pojawienie sie przy aucie w zwiazku z zaistniala kolizja i nic. Parking to teren prywatny , wiec straz miejska nie ma prawa odholowac takiego samochodu. Pracownicy sklepu polecili kupic mlotek bo byl w promocji i powybijac szyby, innego wyjscia w zasadzie nie ma. Pod 40 minutach wyszla pani z zakupami i nawet nie za bardzo wiedziala o co sa do niej pretensje.
Obrazek
marcij

Postprzez kwito » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 18:28

mnie kiedyś gościu przyblokował kompletnie, widziałem że ma włączony alarm, więc pobujałem mu samochodem aż się włączył, po dłuższej chwili się wyłączył (albo kolo wyłączył) więc znowu pobujałem, no i po 10 minutach kolo się zjawił pod samochodem i z gębą do mnie, powiedziałem mu że to moje auto przyblokował, ostrzejsza wymiana zdań i przeparkował.

innym razem byłem tez przyblokowany, ale udało mi się wyjechać, cofając najpierw kawał po chodniku, a następnie zdjąłem swoje lusterko, złożyłem gościa lusterko i się przeciskałem między nim a płotem, moje auto i tak będzie miało nowy lakier, a czy jego zarysuję miałem gdzieś - nauczy się parkować, zresztą i tak obyło się bez rys...
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez tom9 » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 20:48

polasati - wniosek ? dwa X ktora sa czesto przyblokowane powinny parkowac osoby ktore wiedza ze koncza wyklady powiedzmy o 20 czyli najpozniej ze wszystkich :wink:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez polasati » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 21:00

tom9 napisał(a):polasati - wniosek ? dwa X ktora sa czesto przyblokowane powinny parkowac osoby ktore wiedza ze koncza wyklady powiedzmy o 20 czyli najpozniej ze wszystkich :wink:
i dokladnie tak robia. wczesniej jak przed 18 z parkingu sie nie da wyjechac zwlaszcza tam z gory. Wiec jezeli koncZe prace wczesniej to nawet tam nie patrze. Bo ci z dolu to zasada 1 cm w przod, 2 cm w tyl, 2cm w przod 1 cm w tyl jakos wyjada bez szwanku. Tylko problem jest taki ze nie ma gdzie zaparkowac albo na ten parking albo kilometr pod innym wydzialem :o a i zauwaz ze cala gora jest przyblokowana ci w srodku czesto tez :o
polasati

Postprzez pisaq » wtorek 08 kwietnia 2008, 13:24

marcij hahaha, owned! :D
Też mnie nie raz przyblokowali, w tym raz ze mną w środku(akurat wtedy mi padł akumulator) :D
Może z innej beczki, ale też kategoria: Przetalent
Słyszeliście o pewnej pani, której gdzieś pod marketem na Piekarach Śląskich czy Bytomiu zepsuł się samochód? Opowiedział mi ją jakiś czas temu kuzynek - policjant z Piekar Śląskich.
Otóż ów pani postanowiła, że ściągnie koleżankę jako pomoc drogową. Panie podpięły niesprawny samochód, zrzuciły na luz, zwolniły ręczny i przystąpiły do holowania.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby obie panie nie wsiadły do jednego samochodu :twisted: :shock: :P
Samochód z tyłu zaczął uderzać w samochody na parkingu. Policjanci, którzy przyjechali na miejsce ponoć nie mogli przestać się śmiać, a obie panie były oburzone i zdziwione tym, że policja się ich "czepia" :D
pisaq

Powrót do Luźna gadka