Prawo jazdy a wada wzroku

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy a wada wzroku

Postprzez bulias » czwartek 27 marca 2008, 14:14

Hej ludziska :) Dzisiaj odebrałem właśnie prawko na B i mam je ważne tylko na 3 laty i przypomniałem sobie że jak robiłem badania w OSK to lekarz powiedziałam Mi że na razie daje mi do 2010 a to było w tamtym roku czyli 2007 i jeżeli mi zależy na prawku bezterminowym to żebym poszedłem do okulisty tego którego jestem zapisany i że niech on mi wyda takie zaświadczenie że nie ma żadnych przeciwwskazań żeby mi wpisał bezterminowe :) Oczywiście poszedłem jak mi poleciał ten lekarz i pani okulistka wydała mi takie zaświadczenie (25 zł bo niestety tego badania nie refunduje Fundusz Narodowy), tylko że Ja zapomniałem go donieść do OSK i tak jak Mi ten lekarz w OSK wpisał tak się zapisałem na egzamin.

Teraz po tym krótkie wstępie mam ludziska pytanie :)

Czy jak bym teraz doniósł jakiemuś lekarzowi który jest uprawniony do wydania zaświadczeń o tym czy mogę kierować samochodem to czy mógłbym je wymienić na bezterminowe ? :)
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz :)
bulias

Postprzez Ad_aM » czwartek 27 marca 2008, 14:23

Weź takie zaświadczenie za 3 lata, gdy będziesz wymieniał to obecny :wink: Koszt ten sam a mniejsze zamieszanie :) I papiery teraz to noś do Wydziału Komunikacji
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Powrót do Luźna gadka