jaki sposób?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

jaki sposób lubisz najbardziej?

parkowanie skośne
8
26%
koperta
5
16%
prostopadłe tyłem
6
19%
prostopadłe przodem
12
39%

Liczba głosów : 31

jaki sposób?

Postprzez ella » sobota 10 kwietnia 2004, 12:01

Na kursie uczą nas róznych sposobów parkowania. Wiadomo kazdy lubi jakis sposób najbardziej inne mniej. Moje pytanie. W jaki sposób lubicie najbardziej parkowac w warunkach rzeczywistych? Oczywiscie jeśli jest taka mozliwość. Bo czasami trzeba tak jak są wolne miejsca. Ja osobiście najwiecej wolę parkowanie prostopadłe tyłem. Najłatwiej mi się później wyjeżdża :lol: Unikam koperty. Może dlatego że dla 5 metrowego samochodu to trzeba dużo miejsca :lol:
ella
Moderator

Postprzez X » niedziela 11 kwietnia 2004, 02:05

Interesujacy topic :D.

Ja najbardziej lubie prostopadle przodem... chociaz skosne tez jest fajne :D.... koperta... hmh... nie lubie a parkowania tylem unikam :)
X

Postprzez Mara » niedziela 11 kwietnia 2004, 02:55

Prostopadle tyłem wygląda u mnie jeszcze trochę jak skośne tyłem. :-) Ale najłatwiej mi się tak parkuje. No może jeszcze skośne przodem. Natomiast prostopadłe przodem to szkoda gadać, na 4 korekty chyba pójdę do X na korki.
Mara

Postprzez Slawek » niedziela 11 kwietnia 2004, 11:07

Przecież nałatwiej przy wjeździe i wyjeździe jest ze skośnym. Nie ma nic prostrzego, a więc i przyjemniejszego.
Slawek

Postprzez barteks2 » niedziela 11 kwietnia 2004, 20:23

Całkowicie się z Tobą zgadzam Sławek. Najłatwiejsze jest parkowanie skośne, chociaż na kursie najbardziej lubiłem prostopadłe tyłem. Co do prostopadłego przodem, to ostatnio jechałem do hipermarketu i miałem zaprkować między dwoma samochodami. Zrobiłem chyba z 3 korekty zanim zaparkowałem. To potwierdziło mnie w przekonaniu, że nauka parkowania na placu manewrowym jest całkowicie bezużyteczna.
barteks2

Postprzez miros » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 10:09

czemu jest bezuzyteczna? dlatego ze musiales zrobic 3 korekty zeby sie zmiescic? to chyba raczej twoja wina ze sie nie nauczyles parkowac. ja tu placu bronic nie bede ale nie zwalaj winy na cos dzieki czemu miales sie nauczyc parkowac, a ze nie nauczyles sie jak tego robic to juz tylko twoja wina. gdybys sie wogole nie uczyl parkowania to pewnie byc teraz zrobil z 10 korekt zanim byc trafil w to miejsce parkingowe.

placyk daje podstawy, jak parkowac, a to od ciebie zalezy czy sie tego nauczysz czy to olejesz.
miros

Postprzez barteks2 » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 12:59

miros napisał(a):czemu jest bezuzyteczna?

"Jak pachołek jest w połowie szyby kręcisz na maxa w prawo..." - dlatego. Na prawdziwym parkingu nie ma żadnych pachołków. Chyba, że będę woził ze sobą te pachołki i przed wjechaniem na miejsce parkingowe będę je sobie odpowiednio rozstawiał. Poza tym na placu są tylko parkowania w prawą stronę a jak będzie miejsce z lewej strony to już nawet pachołki nie pomogą... :(
barteks2

Postprzez to ja » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 14:07

Ale pachołki można sobie wyobrazić,a poza tym masz jakiś punkt odniesienia,a nie parkujesz "na czuja".
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez ezka » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 20:27

naqjbardziej lubie prostopadle przodem. tylko ostatnio w samym srodku dwoch stanowisk zaparkowalam :D a ladna koperte to widzialam ostatni raz na egzaminie wiec jak sie duzo gosci przed swietami najechalo i zastawilo to musialam meczyc z korektami ale nic nie porysowalam wiec jest dobrze :D
ezka

Postprzez miros » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 22:37

poweim ci bartek ze w lewa strone parkuje sie raczej nie czesto. a jak sie uczyles na pacholki to juz tez twoj problem. niektorzy ucza sie na czuja, zeby potem miec latwiej na normalnym parkingu.
prawda ze parking jest po to zeby go zdac na egzaminie ale daje ci podstawy do pozniejszego parkowania "w realu".
miros

Postprzez cappricio » niedziela 11 grudnia 2005, 00:12

o, podrzucam.
mielismy ankiete co nam najwiekszy problem sprawia na egzaminie, to teraz cos przeciwnego :]
ktore parkowanie lubicie najbardziej? :hmm:
ja lubie prostopadle przodem... :]
cappricio

Postprzez bodek541 » niedziela 11 grudnia 2005, 00:23

Ja wole prostopadłe przidem bo jakoś wszystko lepiej widze.Jeśli chodzi o tył to niestety ciężko mi wjeżdzać jeszcze między dwa samochody.Koperte ostatnio miałem okazje robić ale niestety nie zmieściłem sie.Poprostu wole zwracać uwage czy coś nie jedzie przy wyjeździe z prostopadłego przodem tzn do tyłu.W większości na takich parkingach parkuje,że spokojnie wyjeżdzam.Jak mnie sytuacja zmusi to będe parkował tyłem lub koperta.Poprostu parkuje tak jak mi wygodniej.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez jimorrison » niedziela 11 grudnia 2005, 00:47

a ja "lubie" wszystko, bez roznicy czy przodem czy tylem a moze z ukosa ;) zaznaczylem w ankiecie koperte - bo najbardziej wdzeczna chyba jest.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez dianda » niedziela 11 grudnia 2005, 00:55

skośne najbardziej.
Również wszystko co przodem jest okejas, nawet kopertę przeżyję, ale parkowanie prostopadłe tyłem- jakoś tak... wolę nawet nie próbować. [/url]
:arrow: Kat. B: 29.11.2005
>>>Zdane za pierwszym podejściem<<<
Obrazek
dianda

Postprzez tikas » niedziela 11 grudnia 2005, 01:37

ale ja niemadry jestem... przeczytalem najpierw sama ankiete i zaznaczylem ze koperte lubie najbardziej :oops: ,,, bo myslalem ze to niewaznie gdzie... a no na placu to wlasnie koperte "kochalem"
a pozniej dopiero przeczytalem pytanie w poscie :?
wydaje mi sie ze juz w "prawdziwym zyciu" najlatwiej jest parkowac skosnie.........
Bochnia
tikas

Następna strona

Powrót do Luźna gadka