Czy uznajecie małżeństwa homoseksualne?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy uznajecie małżeństwa homoseksualne?

Postprzez Michał_62 » niedziela 16 marca 2008, 21:00

Czy uznajecie małżeństwa homoseksualne? Ja tak, ponieważ myślę, że każdy człowiek ma prawo kierować się własnymi uczuciami. Dziwię się klechom, którzy na każdym kroku podkreślają, że są na nie. W takim razie ja się pytam - gdzie tu jest wolność? Przecież jesteśmy Europejczykami, których dewizą jest tolerancyjność.
Pozdrawiam serdecznie
Michał_62

Postprzez zurson » niedziela 16 marca 2008, 21:18

Nie! Czemu? Chociażby dlatego, żeby oszczędzić wielu przykrych doświadczeń dzieciom, które mogłyby być wychowywane przez takie małżeństwa. I te spacerki z dwoma tatusiami...
Dla nich tabu, dla nas to jest oczywiste...
zurson

Postprzez dariex » niedziela 16 marca 2008, 21:23

Małżeństwa- uznajemy.
Mnie jest bez różnicy czy ktos zalegalizuje swój związek czy nie,bo to tylko czysta formalność,moze ułatwić parę rzeczy,skądinąd.
Adopcja dzieci - nie uznajemy.
Nawet jeśli zakładamy homoseksualizm za jak najbardziej naturalny,to nie uznam za naturalny wychowywania dziecka przez dwóch tatusiów i dwie mamusie.
dariex

Postprzez marcij » niedziela 16 marca 2008, 21:29

Jestem podobnego zdania co przedmowcy , niech sobie zawieraja malzenstwa , ale absolutnie nie powinni wychowywac dzieci.

A btw, ostatni imprezowy wieczor zakonczylem w knajpie "kitsch" w krakowie, wczesniej duzo o tym slyszalem i moze na trzezwo bym sie tam nie wybral, ale teraz wiem , ze popelnilbym blad , poniewaz bawilem sie calkiem dobrze, no i moze jestem malo spostrzegawczy , ale nie zauwazylem niczego , o czym tyle slyszalem.
Obrazek
marcij

Postprzez Michał_62 » niedziela 16 marca 2008, 21:31

Co do adopcji to się zgadzam z Wami w pełni. Trzeba mieć na względzie dobro dziecka. Trzeba umieć przewidywać i myśleć perspektywicznie.
Pozdrawiam serdecznie
Michał_62

Postprzez tom9 » niedziela 16 marca 2008, 21:35

Trzeba mieć na względzie dobro dziecka.

masz racje. i na pewno na dobro dziecka dobrze nie wplywa jak dwoch pedalow idzie droga i sie caluje.
polska to nie holandia niech sobie to uswiadomia, wszystko co z tym gownem zwiazane zdecydowanie jestem na NIE! juz nie wspomne o tych ich gejowskich paradach.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Nadzienie » niedziela 16 marca 2008, 21:46

Ja jestem ogólnie tolerancyjny. NIe mam nic do homoseksualistów tacy juz są ale zniesmacza mnie jak dwóch kolesi zacznie sie całować... A co do adopcji przez takie pary to również jestem na nie... Bo kto by chciał mieć za rodziców powiedzmy 2 tatuśiów?? ;/
Nadzienie

Postprzez 20fingers » niedziela 16 marca 2008, 22:17

Uuuuuuuuu, co za temat..

Homoseksualiści to tacy sami ludzie jak heteroseksualiści :wink:
Nie mam nic przeciw ich związkom.
A jak się całują to przecież nie musimy patrzeć...
Bardziej od pocałunków dorosłych homoseksualistów brzydzi mnie widok mamlających się małolatów, których widzi się na każdym kroku :evil:

Jestem natomiast przeciwna adopcji, chociaż z drugiej strony dziecko wychowywane przez homoseksualistów niekoniecznie w przyszłosci musi nim zostać, przecież to nie chorobą, którą można nabyć :wink:
24.10.2007
zaliczone !! :D

2.11.2007 Papier odebrany :spoko:
20fingers

Postprzez bambi » niedziela 16 marca 2008, 22:20

a kto powiedział, że taka para nie będzie potrafiła dobrze wychowywać dzieci?????????

Ja nic złego w tym nie widzę.

W wychowaniu dzieci najważniejsza jest miłość i poświęcanie im jak najwięcej uwagi.
kto powiedział, że 13-sty jest pechowy???
egzamin zdany 13,02,2008
prawko w kieszeni!!!!!!!!
bambi

Postprzez zurson » niedziela 16 marca 2008, 22:22

re: 20fingers
Czyli według Ciebie lepiej gdy całuje się dwóch dorosłych mężczyzn niż para nastolatków?

re: bambi
A myślisz, że takie dziecko będzie w pełni sprawne psychicznie gdy będzie przez naście lat wychowywane przez dwóch gejów? Myślisz, że rówieśnicy nie będą się z niego naśmiewać?

no offence.
Dla nich tabu, dla nas to jest oczywiste...
zurson

Postprzez piotreek23 » niedziela 16 marca 2008, 22:34

Małżeństwo to związek Mężczyzny i Kobiety. Nazywanie związku homoseksualistów małżeństwem jest wypaczaniem tego słowa i związku dwojga ludzi.
Jak se chcą być razem niech se bedą nikomu do łóżka nie zaglądam ich życie. Ale nie nazywajcie tego małżeństwem.
P.S Pewnie zaraz zostane obrzucony przez zwolenników ale co tam mniejszość nie bedzię mi dyktować co mam myśleć.
Pozdrawiam
P.S Michał_62 Polecam poczytanie Katechizmu Kościoła Katolickiego. Wersje Online znajdziesz w google żeby nie było że na koszty kogoś narażam. Tam znajdziesz odpowiedź dlaczego KK nie akceptuje małżeństw homoseksualnych. Po za tym dlaczego mniejszość zaczyna narzucać poglądy wiekszości?Bo Głośno krzyczą?
Prawo jazdy zdane w dniu 12.02.2008 :-)
piotreek23

Postprzez LOBUZ88 » niedziela 16 marca 2008, 22:56

Nie ma co...mocny temat ;)

Osobiście nie mam nic do homo . Ba mogę powiedzieć że znam gościa który jest homoseksualistą . Nie afiszuje sie z tym ale też nie ukrywa i nie wstydzi sie tego faktu .
Legalizacja związku ? czemu nie . Ułatwi to wiele spraw takie parze (urzędy , załatwianie różnych spraw itp)

Adopcja dzieci - zdecydowane i kategoryczne nie . Dziecko wychowują rodzice , rodzice to z matka i ojciec a nie z mama i mama / tata i tata . Zdarzają sie wypadki ze dziecko nie ma jednego z rodziców bądź wogóle ich nie ma . Tyle ze to są wypadki losowe bądź różne inne niezależne sytuacje . Lecz skazywać dziecko świadomie na coś takiego to według mnie przegięcie . To nie jest normalna rodzina , możliwe ze będą kochać to dziecko , dawać mu opiekę i wszystko co jest potrzebne ale to nie będzie normalny proces wychowawczy . Jak będzie się czuło to dziecko widząc na ulicy w 95% rodziny składające sie w inny sposób niż jego ? jak będzie sobie radziło z nie akceptacja środowiska ? Przecież to cholernie wpływa na psychikę dziecka , od rodziców czerpie sie wzorce , rodzice kształtują nasz pierwotny pogląd na świat....

Dziecko to nie jest zabawka która można sobie adoptować od tak żeby było weselej i nie było nudno .
Teoria : 28.03.2007 +
Praktyka : 13.04.2007 +
Odbiór : 27.04.2007 :)
LOBUZ88

Postprzez Marekk » niedziela 16 marca 2008, 23:37

Co do zwiazkow homo to moga byc ale zeby nie wlazilimi w droge i nie afiszowali sie z tym w bialy dzian na ulicy. Ja osobiscnie nie przepadam za pedalami i nie wstydze sie tego mowic. Mam to gdzies, ze ktosmi powie, ze jestem nie tolerancyjny jak dla mnie to oni powinni sie leczyc.

Co do adopcji dzieci to kategoryczne NIE. Nie dosc, ze takei dziecko nie bedzie mialo zycia w szkole na podworku to jeszcze bedzie sie wychowywalo na homoseksulaiste/lezbijke. Takiego spoleczenstwa nam nie potrzeba!
Tyle mam do powiedzenia.
Marekk

Postprzez tom9 » poniedziałek 17 marca 2008, 00:02

uwazam ze osoby wspolzyjace ze soba tej samej pluci sa chore.
nie potrafie nawet WYOBRAZIC sobie aby byc z facetem, a skoro ktos potrafi byc z kims jest wedlug mojego uznania chory, bardzo chory.
tolerancyjnym to mozna byc do kogos kto ma normalne poglady tj dba o zwierzeta, o prawa dzieci, o to aby samochody wydzielamy mniej spalin (nie musze byc za tym, ale warto byc tolerancyjnym dla takich ludzi) mozna byc tolerancyjny do skinow i innych tego pasci tj ubioru, ale tolerancyjnym do pedalow ? zdecydowanie NIE!

sory za gramatyke %
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez 20fingers » poniedziałek 17 marca 2008, 00:17

Kościół nie powinien mieszać się w te sprawy, niech się zainteresują księdzami-pedofilami :roll:
O kościele a raczej o księdzach, też mogę dużo powiedzieć.
Polska jest nie tylko dla katolików.

Szlag mnie trafia, jeśli widzę 12-13 latków śliniących się i połykających jęzory na przytstanku, przy co drugiej bramie, w marketach.Czy oni są dobrze wychowani?Czy ich rodzice dawali dobry przykład??Homoseksualiści raczej publicznie tak nie robią.

Homoseksualizm to NIE JEST choroba!
Mam syna, gdyby okazało się w przyszłości, że jest innej orientacji to co?Mam go zamknąć w jakimś zakładzie?Na jakiej podstawie?
Nic nie zrobię i nikt nic nie zrobi, bo na to nie ma rady.
24.10.2007
zaliczone !! :D

2.11.2007 Papier odebrany :spoko:
20fingers

Następna strona

Powrót do Luźna gadka