Obawy po egzaminie...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Obawy po egzaminie...

Postprzez tomek12389 » czwartek 31 stycznia 2008, 23:32

Mam mały problem a raczej strach, za drugim podejsciem zdalem prawo jazdy, choc wiem ze mialem błędy nie duze ale jednak byly na egzaminie to egzaminator mnie pusicil i nie dal zadnej kartki tak jak za 1-szym razem, a wiec moje pytanie czy WORD po pechowym odtworzeniu mojego nagrania i dopatrzenia sie tych błędów z egzaminu moze cofnac decyzje egzaminatora a mi kazac poprawiac egzamin ?
tomek12389

Postprzez Popielaty » piątek 01 lutego 2008, 00:06

Nie obawiaj się. Skoro egzaminator powiedział że zdałeś tzn że zdałeś. Nagranie nie jest po to aby je potem analizowali i ewentualnie odwoływali decyzję o zdaniu, ale po to aby w razie Gdybyś miał jakieś zastrzeżenia mieli jak Ci udwodnić czy słusznie się czepiasz czy nie.
5 lutego 2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie
Popielaty

Postprzez inger » piątek 01 lutego 2008, 00:06

Obawiam się, że jest taka możliwość... Marszałek Województwa sprawujący nadzór nad egzaminowaniem może unieważnić egzamin prowadzony niezgodnie z przepisami. Jeśli więc WORD dopatrzy sie błędów egzaminatora i prześle wniosek o unieważnienie do Urzędu Marszałkowskiego... ale to raczej nie nastąpi :-)
inger

Postprzez Popielaty » piątek 01 lutego 2008, 00:09

Napisz kiedy zdawałeś ten egzamin ...
Popielaty

Postprzez tomek12389 » piątek 01 lutego 2008, 00:10

Wczoraj :P
tomek12389

Postprzez Popielaty » piątek 01 lutego 2008, 00:15

To wystarczy teraz śledzić na stronce
https://cpdpub.pwpw.pl/
czy pojawi się komunikat >
Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

Ja zdawałem 25.01.08 w piątek a 30.01.08 we środę pojawiło się wyżej wymienione zdanie. Z tego co wiem WORD / w moim przypadku PORD / ma trzy dni na wysłanie dokumentów.

Ja tam osobiście nie wierzę w cofanie decyzji o zdanym egzamine :)
Popielaty

Postprzez tomek12389 » piątek 01 lutego 2008, 00:19

bede sledzic na bieząco ta strone :) jesli ktos ma jeszcze swoje zdanie do mojego problemu to prosze niech sie wypowie :)
tomek12389

Postprzez dariex » piątek 01 lutego 2008, 00:24

ja myślę,ze powinieneś się cieszyć i już :) a nie zawracać sobie głowy ;)
nie sądzę aby celowo ktoś z WORD-u chciał specjalnie doszukiwać się dziury w całym,skoro już po egzaminie ;)
(notabene dodatkowy egzamin byłby wówczas na ich koszt a po co sie mają na takowe "narażać" ;) )
dariex

Postprzez kamiles » piątek 01 lutego 2008, 01:43

tomek12389 oczywiście nie masz się co stresować na zapas, tylko ciesz się ze zdanego egzaminu :)

A w kwestii formalnej:

Popielaty napisał(a):Ja tam osobiście nie wierzę w cofanie decyzji o zdanym egzamine :)

możesz nie wierzyć, ale sytuacje takie mają miejsce (nawet tu na forum były opisywane), co więcej - odbierane były już wydane prawa jazdy:( ...tak więc wszystko może się zdarzyć
dariex napisał(a):nie sądzę aby celowo ktoś z WORD-u chciał specjalnie doszukiwać się dziury w całym,skoro już po egzaminie ;)
(notabene dodatkowy egzamin byłby wówczas na ich koszt a po co sie mają na takowe "narażać" ;) )

tylko to nie oni przeglądają taśmy, a jednostka samorządowa nadzorująca WORD...
kamiles

Postprzez barbra » piątek 01 lutego 2008, 13:46

choc wiem ze mialem błędy nie duze ale jednak byly

To już problem egzaminatora,bo optymalnie ocenić egzamin.
Przecież,są błędy,które również na egzaminie są dopuszczalne i od razu nas nie dyskwlifikują .Twoim obowiązkiem jest wykonać polecenie,a nie ocena wykonanego zadania....nie ma sensu stresować sie na zapas.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez esteban » sobota 02 lutego 2008, 00:18

tomek12389 napisał(a):bede sledzic na bieząco ta strone :) jesli ktos ma jeszcze swoje zdanie do mojego problemu to prosze niech sie wypowie :)

Uprzedzę cię z tym śledzeniem owej strony. Kiedy ja po egzaminie zacząłem regularnie sprawdzać to długo nic sie nie pojawiało, dopiero po tygodniu (egzamin miałem 22 a info pojawiło się dopiero przedwczoraj tj: 30 stycznia). I paradoksalnie około godz. 14 pojawił się pierwszy komunikat o tym że wniosek przyjęto i trwa postępowanie a o godz 16 już była informacja że prawo jazdy jest do odbioru w urzędzie. Najlepiej zadzwoń do urzędu do wydziału komunikacji i tam zapytaj ale to dopiero po niedzieli, koło środy- wcześniej pewnie jeszcze nic nie będą wiedzieli.
A egzamin masz zdany. Jeżeli ktoś miał by mieć kłopoty to jedynie egzaminator że przepuścił a nie powinien. Ty natomiast dokumencik otrzymasz. Kiedy ja zdałem też miałem drobne błędy ;)
Pozdrawiam
esteban

Postprzez tom9 » sobota 02 lutego 2008, 00:59

kamiles napisał(a):
Popielaty napisał(a):Ja tam osobiście nie wierzę w cofanie decyzji o zdanym egzamine :)

możesz nie wierzyć, ale sytuacje takie mają miejsce (nawet tu na forum były opisywane), co więcej - odbierane były już wydane prawa jazdy:( ...tak więc wszystko może się zdarzyć

W takim razie chce zapytac dlaczego w druga strone wiekszosc uznala ze to nie mozliwe ? tutaj temat

czytalem tylko jeden przypadek, ale wtedy zawinila szkola gdzie kursant sie uczył
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez kamiles » sobota 02 lutego 2008, 01:23

tom9 napisał(a):czytalem tylko jeden przypadek, ale wtedy zawinila szkola gdzie kursant sie uczył

...albo w związku z aferą korupcyjną
Raczej nie ma takiej mozliwości, że odbiorą wydany już dokument po przejrzeniu nagrań z egzaminu, gdyż te przechowywane są 2 tygodnie, a zazwyczaj tyle czeka się na odebranie prawka.
kamiles

Postprzez scorpio44 » niedziela 03 lutego 2008, 23:34

Coś mi się widzi, Tomek12389, że jesteś kolejnym, który poszedł na egzamin, nie znając dokładnie jego wymogów, i nie wiedząc też tym samym, jakie błędy można popełnić i za co egzaminator może ulać, a za co nie. Może rzeczywiście popełniłeś sporo błędów, ale takich, za które egzaminator nie mógł Cię oblać, choćby nawet i chciał.
scorpio44

Postprzez tomek12389 » poniedziałek 04 lutego 2008, 08:09

scorpio44 napisał(a):Coś mi się widzi, Tomek12389, że jesteś kolejnym, który poszedł na egzamin, nie znając dokładnie jego wymogów, i nie wiedząc też tym samym, jakie błędy można popełnić i za co egzaminator może ulać, a za co nie. Może rzeczywiście popełniłeś sporo błędów, ale takich, za które egzaminator nie mógł Cię oblać, choćby nawet i chciał.

hmm... no mozliwe,

dziekuje wszystkim za swoje zdania na ten moj "mały" problem :)
tomek12389

Następna strona

Powrót do Luźna gadka