Kurs kategori C

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kurs kategori C

Postprzez zonku » poniedziałek 12 listopada 2007, 17:50

Więc przygotowuję się do kursu na kategorię C. Chciałbym się dowiedzieć czy na kursie teoretycznym również występują takie same "motywy" jak na B, konkretnie chodzi mi o pierwszą pomoc. Nie ukrywając, wolałbym uniknąć jej z pewnych względów. Druga sprawa to czy kategorię C+E mogę rozpocząć po zakończeniu kursu czy dopiero po zdaniu egzaminu na C ?
zonku

Postprzez ella » poniedziałek 12 listopada 2007, 23:50

Druga sprawa to czy kategorię C+E mogę rozpocząć po zakończeniu kursu czy dopiero po zdaniu egzaminu na C ?

Dopiero po zdaniu C.

Chciałbym się dowiedzieć czy na kursie teoretycznym również występują takie same "motywy" jak na B, konkretnie chodzi mi o pierwszą pomoc

Pierwsza pomoc tez jest w programie. Chyba, że szkoła ją oleje.
ella
Moderator

Postprzez zonku » środa 14 listopada 2007, 18:55

hmm czyli lipa znowu będzie :( Dobra to teraz następne pytanko. Mam zamiar iść jeszcze w tym roku na kurs na przewóz towarów bo ponoć od nowego roku ma sporo zdrożeć i czego mogę się spodziewać na takim kursie ? Czy jest na koniec jakiś egzamin zewnętrzny czy może jest on przeprowadzony w ośrodku gdzie się szkolę ?
zonku

Postprzez ella » środa 14 listopada 2007, 20:11

ella
Moderator

Postprzez waco » czwartek 15 listopada 2007, 00:15

Są szkoły, w których jeszcze przed zdaniem egzaminu na C mozna jeździć z przyczepą, jednak na egzamin zapisać się da dopiero wówczas, gdy będzie zdana kat. C
waco

Postprzez ella » czwartek 15 listopada 2007, 00:52

Zawsze znajdą się szkoły które nie stosują się do rozporządzenia. Czego się nie robi dla pozyskania klienta.

§ 6. 1. Szkolenie podstawowe lub dodatkowe może rozpocząć osoba, która posiada:

5) zaświadczenie o ukończeniu szkolenia i uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu państwowego w zakresie prawa jazdy kategorii B, C, C1, D lub D1 albo prawo jazdy kategorii B, C, C1, D lub D1 - jeżeli zakres szkolenia obejmuje odpowiednio prawo jazdy kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka