tom9 napisał(a):nie bede gadal z kims kto caly czas bedzie mi mowil "spowodujesz stluczke i ja strace znizki a zamierzam pojezdzic jeszcze dobre pare lat".
jeśli tylko o to chodzi, to w Allianz zniżki przyporządkowane są do samochodu, a nie do właściciela także nawet gdybyś sie komuś przykleił do zderzaka to współwłaściciel nie traci zniżek.
tom9 napisał(a):nie lubie sie prosic, a po za tym lubie byc na "swoim" moje auto wiec i niech bedzie w dowodzie moje. Dlatego przejecie znizek odpada.
ale dlaczego wykluczasz, że w dowodzie nie będzie Twoje ? ;) Ty byłbyś właścicielem, a kuzyn współwłaścicielem. No chyba, że Wasze kontakty nie są zbyt dobre ;)
Ja skorzystałem ze zniżek brata (tez ma w allianz ubezpieczenie) i dzięki temu za pełen pakiet OC/AC/NNW + Assisatnce na całą europe zapłaciłem 1200 zł (zamiast 2300 zł)
nie wiem nad czym tu sie zastanawiać ;) liczby przemawiają same za siebie
dodatkowo AC z wykupieniem udziału własnego czyli moge zostawiać samochód na niestrzezonych parkingach i w razie kradzieży dostaje 100% zwrotu.
zreszta na stronie allianz masz kalkulator także orientacyjnie możesz policzyć (zreszta, na której stronie ubezpieczyciela nie ma kalkulatora ? :))
(dla regionu 40-XXX i wieku poniżej 25 lat, pojemność 1800-2200 ccm wyszło mi (a raczej Tobie) 2059 zł) no chyba , ze masz skonczone 25 ;)