Jak to jest w Europie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak to jest w Europie?

Postprzez Calypso » środa 26 września 2007, 23:55

Może tutaj będzie lepiej zamieścić ten temat, niż w części forum poświęconej egzaminom. Jakie zasady zdawania obowiazują zarówno w krajach Europy Zachodniej i Środkowo-wschodniej. Czy to, że w ciągu ostatnich dwóch lat w Polsce tak zradykalizowano zasady zdawnia ma coś wspólnego w wejściem do UE, które wymogło takie zmiany na resorcie transportu. Podejrzewam, że tak.

Ja jestem bardzo ciekaw. W Niemczech i Austrii pewnie jest jeszcze gorzej, w Wielkiej Brytanii to wiem, że jest trudniej. Ale ciekawy jestem, jak np. jest w Szwecji. A może jednak w Polsce, nawet na tle krajów nowej Unii egzaminy w dalszym ciągu należą do najłatwiejszych.

Interesuje mnie także ile w tych krajach czeka się na egzaminy i czy mają lepiej rozbudowaną infrastrukturę związaną z egzaminowaniem. Nigdzie nie znalazłem konkretnych informacji.
Calypso

Postprzez Neo911 » czwartek 27 września 2007, 14:44

Wejdz na stronę www.autoszkola1.pl i zobacz "ciekawostki".
Neo911

Postprzez disco » czwartek 27 września 2007, 15:05

Neo911 napisał(a):Wejdz na stronę www.autoszkola1.pl i zobacz "ciekawostki".

a to ciekawe, wychodzi na to, że tylko u nas robią takie problemy ze zdaniem PJ ;)
przecież te egzaminy w GB czy Niemczech to czysta kpina. . . .
disco

Postprzez Calypso » środa 03 października 2007, 23:38

Nie ja podejrzewam, że w krajach UE, zwłaszcza w krajach starej Unii egzaminy, zwłaszcza praktyczne są jeszcze trudniejsze. Przecież w Polsce nie zradykalizowaliby tych przepisów tak sami z siebie. Musiały być jakieś przesłanki z zewnątrz. Wątpię, żeby w naszym kraju chodziło o jakiś interes.

Takm w tych ciekawostkach to za wiele nie było.
Calypso

Postprzez wiesniak » środa 03 października 2007, 23:50

Z egzaminami w Europie jest dosyć różnie, nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy na zachodzie jest prościej czy trudniej. Poza tym w Polce wcale też tak tego nie zradykalizowano, trochę tylko zmieniono zasady. Na pewno nie wynikały one jednak z naszego wejścia do Unii.
wiesniak

Powrót do Luźna gadka