Nowy ośrodek egzaminacyjny w Warszawie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez jamnik » niedziela 24 lutego 2008, 16:05

hehe cman.. chodzi o to ze trzeba bardzo delikatnie wciskac pedał, bo inaczej samochodem "rzuci w miejscu" :D
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez pigula » niedziela 24 lutego 2008, 21:30

Ej, chłopaki... to była IMHO opinia!!! :twisted:

Chodziło mi o to, że jest duża różnica między jazdą Corsą, a Yarisem.
Wolałam Opla, bo nim jeździłam 30 godzin, a Toyotą tylko 5.

Corsa jest węższa i to mi w niej pasowało. A Yariska, to taka beczułka (co mi na łuku przeszkadza). No i Corsa ma całkiem inny środek. Jak wsiadłam do Toyoty, to poczułam się jak w samolocie (deska rozdzielcza itp.). ;P

Wiem, że wy wolicie większe autka. Ale, ja preferuję takie "gówienka" (jak to baba). :twisted:
Obrazek

czerwona 5-drzwiowa Micra`97 :D
pigula

Egzamin niebawem !!

Postprzez menioch » wtorek 26 lutego 2008, 16:01

Witajcie,

od pierwszego posta śledzę ten wątek i muszę się wypowiedzieć bo zaczynam się powoli stresować. Egzamin mam 3 marca czyli za 6 dni od dzisiaj !

Mój kolega zdawał już 2 razy i dwa razy oblał egzamin. Trasę miał bardzo podobną do tej opisanej parę postów wyżej. Za pierwszym razem przy wyjeździe z jednokierunkowej najechał na linię przy wybieraniu pasa, a za drugim razem chciał wyminąć autobus i wjechał na podwójną ciągłą. Skończył te same kursy co ja co dodatkowo potęguje obawę przed porażką.

Teorię zdałem za pierwszym razem na 0 błędów a zdawałem w pierwszym dostępnym na radarowej terminie. Dodatkowo nigdy nie miałem styczności z Yarisem. Umówiłem się na jazdy na piątek, sobotę i niedzielę właśnie Toyotą żeby sprawdzić czy faktycznie różnica między corsą jest minimalna. Wydrukowałem sobie nawet zdjęcie silnika yarisa z podpisami gdzie co jest.

Napewno po egzaminie wypowiem się jaka była trasa czy zdałem czy nie itp. Pozdrawiam wszystkich zdających i trzymam kciuki.
-----------------------------------------------------------
Kurs - ukończony
Egzamin teoretyczny - zdany (0 błędów)
Egzamin praktyczny - 03.03.2008 OBLANY ;(
Egzamin praktyczny 2 - 16.04.2008 OBLANY
Egzamin praktyczny 3 - 12.08.2008 ZDANY !! :)
menioch

...

Postprzez whitney85 » środa 27 lutego 2008, 20:36

Ja niedawno odlalm praktyke na Okeciu ale z wlasnej glupoty. Egzaminator przymykal oko na wiele moich bledow a mimo to nie dalam mu szansy mnie przepuscic, robiac bardzo glupie rzeczy. No i jestem na siebie zla, bo wyszlo na jaw, ze w stresie nie umiem prowadzic samochodu. Ciesze sie za to, ze mialam szanse pojezdzic sobie po miescie bo wiem, czego oczekiwac nastepnym razem.
13 02 teoria(+)
25 02 praktyka plac(+) miasto(-)
17 03 praktyka
whitney85

Postprzez wulf » poniedziałek 03 marca 2008, 19:04

czy mógłby ktoś zarzucić trasę egzaminacyjną na Okęciu (mapka)? szukam także zdjęć z silnikiem Yarisa i nie mogę znaleźć :/
wulf

Postprzez jamnik » poniedziałek 03 marca 2008, 19:57

Wulf, nie ma czegos takiego jak trasa egzaminacyjna. Kazdy jedzie nieco inaczej.

Wszystko powinno sie zamknac w czworokacie Hynka-Al.Krakowska(Grojecka)-Zwirki i Wigury-Wawelska :)
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez ella » poniedziałek 03 marca 2008, 20:36

szukam także zdjęć z silnikiem Yarisa i nie mogę znaleźć

znajdziesz na forum w FAQ
ella
Moderator

Postprzez Piotrek1989 » wtorek 18 marca 2008, 20:46

mam pytanie do osób, które orientują się w terenie radarowej.
Gdy wjeżdża się w radarową jest znak do 30km , jest to znak obowiązujący na całym osiedlu ? m.in wszystkie ulice jednokierunkowe , wszystkie równorzędne itp. :?
Piotrek1989

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka