Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez mp0011 » wtorek 19 września 2023, 15:53

https://www.youtube.com/watch?v=LawBDPBuM3o
phpBB [media]

Nawet nie wiem jak to skomentować xD

Za pokazanie środkowego palca kara większa niż za stworzenie niejedno niebezpieczne zachowanie na drodze...
  • Zakręt - jazda łukiem, niezależnie od jego promienia, nie jest zmianą kierunku jazdy w rozumieniu UPRD, chyba że znaki stanowią inaczej.
  • Jazda Prosto - oznacza w rozumieniu UPRD jazdę bez zmiany kierunku jazdy, niekoniecznie w linii prostej.
mp0011

Postprzez ks-rider » wtorek 19 września 2023, 16:06

Cyryl8 napisał(a):
1. zgodzę się tylko z pierwszym punktem.

2, jeżeli pracę potraktujemy jako całość, to jak nas przekonywałeś, kilka zamachów na Twoje życie ze strony kierowców i kilkanaście awantur dziennie już raczej nie lubisz, bo z tego powodu wyżalasz się tutaj, więc płacą Ci nie tylko za robienie tego co lubisz, ale też robienie tego czego nie lubisz.

3. bo o ile jazda na rowerze jest dobra dla zdrowia fizycznego, to w Twoim przypadku nie za bardzo dla zdrowia psychicznego.

4. w ostatnim punkcie to też nie tak, bo jakbyś chciał w ogóle nie wstawać lub mieć wolne 7 dni w tygodniu?

z jednej strony przekonujesz nas jaka to udręka jeździć po Warszawie rowerem, a zaraz potem jakie to fajne.

więc pisze to jedna osoba czy dwie lub jak jest faktycznie?

Cyryl,

czy Ty zawsze musisz byc taki szczery do bolu ? ? ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Z innej beczki,

mialem niedawno kursantke ktora pracuje jako kontrolerka biletow w komunikacji miejskiej.

Kilka razy w zyciu byly juz na ponad miesiecznym zwolnieniu lekarskim, bo ktos jej szczeke przestawil, reke zlamal, skopal niewyparzone pyszczydlo itd. itp.

Generalnie byla faajna i mila a w rzeczywistosci miala skrzywiona psychike.

Ona o po prostu lubila a co wazniejsze potrzebowala tego. Mniej wiecej tak jak jedna z moich bylych, krotko pred przejsciem szepcze mi czule do ucha

- przypierdöl mi w ryj !

Normalnie wymieklem ! Wczesniej skarzyla mi sie, ze jej facet ja leje. Nie on jej nie lal, on spelnial jej sexualne dewacje a to roznica !

:wink:
ks-rider

Postprzez Cyryl8 » wtorek 19 września 2023, 17:27

nie mogłąby być zawodniczką MMA lub chociaż sparingpartnerką większa kasa i chyba bardziej fachowy łomot.
Załączniki
n45okrt6m62ubmn68sh6uqxbwq5h7dup.jpg
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » wtorek 19 września 2023, 21:25

Wyciekły zdjęcia po użyciu granatnika z Komendy Głównej Policji

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/krzyszt ... gp/6d4bhnm

Patrząc szczególnie na jedno ze zdjęć myślę, że generał bazooka miał olbrzymie szczęście, że w pomieszczeniu gdzie wystrzelił z granatnika podłoga to jakieś całkowite fajansiarstwo, zrobiona z niegrubych desek.

I jak widać miał chyba więcej niż jeden granatnik...

Obrazek
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » wtorek 19 września 2023, 21:38

przecież dostał głośniki stereo, ciekawe czy był też subwoofer?
Cyryl8

Postprzez Blacksmith » wtorek 19 września 2023, 22:23

Ten przy dziurze w podłodze to chyba ten głośnik bluetooth. A ten przy ścianie to chyba subwoofer.
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » wtorek 19 września 2023, 23:01

dobrze, że nie dostał zestawu 5.1
Cyryl8

Postprzez ks-rider » środa 20 września 2023, 08:08

Kufa, wczoraj musialem zachachmecic z godzinami pracy aby sie zgadzalo i dzisiaj rano przyjechalem do firmy dwie godziny za wczesnie. Zaraz chyba, strzele sobie komara ! :mrgreen:

P.S. i przez to czas dzisiejszego dnia rowniez mi sie nie zgadza, wiec trzeba bylo znowu poprzesuwac ! :mrgreen:

Dobrze, ze jutro spokojnie, o Piatku nawet nie wspomne, jeden egzamin kat A jaki konkretnie nie wiem, bo ja nie szkolilem, mam tylko sam egzamin jechac !

Na ebay'u mialem do licytacji faaaaaaaaaaaaaaajny gramofon, i niestety tostalem o 11 € przebity. Mysle jednek, ze ten kto wygral, dal znacznie wiecej.

ks-rider

Postprzez Blacksmith » środa 20 września 2023, 23:10

Jak widać na wszystkim można zarobić. Nasz generał doczekał się swojej linii wyrobów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zastanawiam się nad poduszką
Blacksmith

Postprzez Cyryl8 » czwartek 21 września 2023, 09:08

no tak, ale czy dostaje od tej sprzedaży tantiemy?
Cyryl8

Postprzez mp0011 » czwartek 21 września 2023, 10:00

ks-rider napisał(a):Na ebay'u mialem do licytacji faaaaaaaaaaaaaaajny gramofon, i niestety tostalem o 11 € przebity. Mysle jednek, ze ten kto wygral, dal znacznie wiecej.

Moja "sztuczka" na tego typu licytacje - w ostatniej sekundzie (to na allegro, na ebay/amazon pewnie dałbym kilka sekund więcej, ale nie więcej niż 10) wrzucasz ofertę, ale nie taką co przebije poprzednią "o trochę", ale maksymalną kwotę jaką jesteś realnie gotów zapłacić.

Wtedy albo przebijesz inne oferty, albo nie.

Jeżeli nie, to po prostu cena była i tak wyższa niż byłbyś gotów zapłacić.
A jeżeli przepijesz, jest spora szansa że zapłacisz mniej niż byłeś gotów.
Tym sposobem, zwiększasz szanse kupna i to w cenie zawsze niższej niż jesteś gotów zapłacić.

Ważne jest to, aby
- Nie licytować przez całą aukcję, się żeby nie podbijać ceny za wcześnie. Jeżeli druga osoba jest gotowa zapłacić 200$, ale zaoferowała 100$, to licytując i przebijając się na bieżąco dojdziecie do tych 200$. A jak wrzucisz te same 200$ w ostatniej chwili, jest szansa że nie zdąży podnieść oferty i kupisz za np. 130$...
- Nie okazywać zainteresowania, nie odświeżać strony aby nie podbijać licznika wyświetleń

P.S.
I jak chcesz realnie dać max np. 200$ to ZAWSZE dodaj jakieś grosze i licytuj 205$. Przebijesz wszystkich którzy dawali 200$ ;)
  • Zakręt - jazda łukiem, niezależnie od jego promienia, nie jest zmianą kierunku jazdy w rozumieniu UPRD, chyba że znaki stanowią inaczej.
  • Jazda Prosto - oznacza w rozumieniu UPRD jazdę bez zmiany kierunku jazdy, niekoniecznie w linii prostej.
mp0011

Postprzez ks-rider » piątek 22 września 2023, 08:48

mp0011 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=LawBDPBuM3o
phpBB [media]

Nawet nie wiem jak to skomentować xD

Za pokazanie środkowego palca kara większa niż za stworzenie niejedno niebezpieczne zachowanie na drodze...

Ja osobiscie tej pani Magdzie zabral bym PJ na 3 miesiace aby nauczyla sie, ze nie jest sama na drodze.

Po zakonczeniu manewru wyprzedzania ciezarowek powinna byla zjechac na prawy pas i przepuscic jadacego z tylu Merola.

ks-rider

Postprzez ks-rider » piątek 22 września 2023, 08:55

mp0011 napisał(a):
Moja "sztuczka" na tego typu licytacje - w ostatniej sekundzie (to na allegro, na ebay/amazon pewnie dałbym kilka sekund więcej, ale nie więcej niż 10) wrzucasz ofertę, ale nie taką co przebije poprzednią "o trochę", ale maksymalną kwotę jaką jesteś realnie gotów zapłacić.

Wtedy albo przebijesz inne oferty, albo nie.

Jeżeli nie, to po prostu cena była i tak wyższa niż byłbyś gotów zapłacić.
A jeżeli przepijesz, jest spora szansa że zapłacisz mniej niż byłeś gotów.
Tym sposobem, zwiększasz szanse kupna i to w cenie zawsze niższej niż jesteś gotów zapłacić.

Ważne jest to, aby
- Nie licytować przez całą aukcję, się żeby nie podbijać ceny za wcześnie. Jeżeli druga osoba jest gotowa zapłacić 200$, ale zaoferowała 100$, to licytując i przebijając się na bieżąco dojdziecie do tych 200$. A jak wrzucisz te same 200$ w ostatniej chwili, jest szansa że nie zdąży podnieść oferty i kupisz za np. 130$...
- Nie okazywać zainteresowania, nie odświeżać strony aby nie podbijać licznika wyświetleń

P.S.
I jak chcesz realnie dać max np. 200$ to ZAWSZE dodaj jakieś grosze i licytuj 205$. Przebijesz wszystkich którzy dawali 200$ ;)

Ta " sztuczke " stosuje od 16 lat uzywajac programu do licytycji. Strzal zostaje oddany na 3 sek przed koncem aukcji. NA innym portalu ( broni ) ten program nie dziala wiec uzywam zegarka radiowego a strzal oddaje na 3 - 4 sek przed koncem aukcji. Rowniez zawsze dodaje ta koncowke. tym przypadku bylo to 1001,99. Gramofon poszedl za 1011,99.

Kolo po prostu dal ze stowke lub dwie wiecej. JAko, ze mam zajefajny gramofon wiec nie malem parcia aby go wylicytowac. gdyby sie udalo, bylo by OK ( staly by dwa Trans Rotor'y obok siebie ).

Ten gramofon ma sluzyc do odgrywania bardziej " zniszczonych " plyt tak aby system / wkladka z tego dbrego szybko sie nie niszczyla.

ks-rider

Postprzez Cyryl8 » piątek 22 września 2023, 10:04

ks-rider napisał(a):...Po zakonczeniu manewru wyprzedzania ciezarowek powinna byla zjechac na prawy pas i przepuscic jadacego z tylu Merola. :wink:

masz rację, ale to nie usprawiedliwia chamstwa i nie było przedmiotem sprawy.
Cyryl8

Postprzez mp0011 » piątek 22 września 2023, 11:37

Cyryl8 napisał(a):
ks-rider napisał(a):...Po zakonczeniu manewru wyprzedzania ciezarowek powinna byla zjechac na prawy pas i przepuscic jadacego z tylu Merola. :wink:

masz rację, ale to nie usprawiedliwia chamstwa i nie było przedmiotem sprawy.

Jakbym ja dostawał taką karę za każdy środkowy palec pokazany innym... xD

Wymusza taki pierwszeństwo, trąbi, spycha z drogi... A teraz jeszcze pozwie za nazwanie go baranem albo pokazanie środkowego palca... ;)
mp0011

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka