przez Cyryl8 » czwartek 14 września 2023, 06:02
Widzisz, każdy pracownik tak pracuje jak wymaga pracodawca (oczywiście w pewnych granicach).
To że ci piłkarze potrafią grać i to nieźle, widać w klubach, ale nasz PZPN promuje olewactwo, przeciętność, tumiwisizm.
Piłkarze Chorwacji za grę w reprezentacji nie biorą ani grosza. Zarabiają w klubach, a gra dla kraju jest dla nich zaszczytem.
Moim zdaniem dopóki nie zmieni się szefów, którzy są odpowiedzalni za ten stan, nic się nie zmieni. Będziemy zmieniali trenerów, piłkarzy i nic to nie da. Cały system jest chory.
Gdy zobaczyłem w TV jak na treningu Fernando Santos zbiera koszulki zdebiałem.
To PZPN po to gościowi płaci 740 tyś zł miesięcznie, aby zajmował się sprzątaniem?
Kiedyś kolega parę lat po studiach pojechał do USA zarobkowo.
Firma zajmowała się projektowaniem i produkcją środkow transportu w halach, podajniki taśmowe, podwieszone itp.
Chłopak poszedł na halę produkcyjną i chciał coś tam zrobić, gdy właściciel go zobaczył wziął do siebie i powiedział.
Za robienie śrubokrętem czy młotkiem ja płacę 5 $ za godzinę (to było dawno), a Ty dostajesz 15 $, więc albo się zajmiesz swoją pracą, albo się pożegnamy, bo mnie nie stać na Ciebie.