Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez tomcioel1 » środa 11 grudnia 2013, 01:30

rusel napisał(a):tak już na koniec żeby człowiek człowiekowi wilkiem nie był, chciałem podsumować choć to trudne, dramatopisarza szanownego mecenasa, w podziękowaniu za osiągnięcia w dziedzinie forum, jego cenne wypowiedzi które dają do myslenia, sprawiają za sami szukamy w sobie tej lepszej strony

http://www.youtube.com/watch?v=QJQaB4uR8a0

bardzo zabawne ... szukaj tej swojej lepszej strony, powodzenia...
a twój wpis traktuję jako podsumowanie twojej dzialalności , niestety , moje obawy potwiedzają sie ...
ten zawód jednak nie pozostaje bez wpływy na psychikę ...
tomcioel1

Postprzez rusel » środa 11 grudnia 2013, 13:19

bardzo zabawne

grunt żeby się wszystkim podobalo :D

ile masz wzrostu? pytam bo jesteś tak sztywny ze z powodzeniem moglbys robic u nas za tyczke wraz z pacholkiem :) odskakiwałbyś na bok za każdym razem kiedy kursant mialby już oblac

dziękuje za uwagę
rusel

Postprzez kg1956 » środa 11 grudnia 2013, 14:28

Mam propozycję dla Naszego Forum.
Dział: "Sytuacje na drodze" proponuję rozdzielić na dwa działy:
1. Dla początkujących
2. Wyższa szkoła jazdy.
kg1956

Postprzez rusel » środa 11 grudnia 2013, 15:34

czyli wyjdzie jeden dzial "eskpertow"
rusel

Postprzez tomcioel1 » czwartek 12 grudnia 2013, 00:32

rusel napisał(a):
bardzo zabawne

grunt żeby się wszystkim podobalo :D

ile masz wzrostu? pytam bo jesteś tak sztywny ze z powodzeniem moglbys robic u nas za tyczke wraz z pacholkiem :) odskakiwałbyś na bok za każdym razem kiedy kursant mialby już oblac

dziękuje za uwagę

dzięki rusel za propozycję ale niestety z braku wolnego czasu nie skorzystam...
mam natomiast oferte dla ciebie - jak widzę w wordach ruchu zbytniego nie ma więc i zarobki pewnie niespecjalne...
mam zamiar w moim ośrodku w ramach szkolenia wprowadzić zajęcia dodatkowe dotyczące kształtowania odpowiednich postaw zachowawczo-obronnych w stosunku do nieetycznych i niegrzecznych zachowań osób egzaminujących - jeżeli chodzi o częśc teoretyczną to damy sobie sami z tym radę - problem jest z częścią praktyczną , pomyslalem o tobie ...

jeżeli byłbyś zainteresowany propozycją proszę o wiadomość na priv
tomcioel1

Postprzez szerszon » czwartek 12 grudnia 2013, 00:44

Powstaje nowa telenowela, czuje sie zagrożony, że moja może stracic palmę pierwszenstwa :evil:
szerszon

Postprzez rusel » czwartek 12 grudnia 2013, 00:47

telenowela już zakonczona, oraz kazda inna w każdym innym wątku z tym Panem :)
rusel

Postprzez Borys_q » czwartek 12 grudnia 2013, 14:46

Mam propozycję dla Naszego Forum.
Dział: "Sytuacje na drodze" proponuję rozdzielić na dwa działy:
1. Dla początkujących
2. Wyższa szkoła jazdy.

Ja proponuję lepsze rozdzielenie tematów, lub wydzielanie wątków przez adminów,ewentualnie zamykanie tematów na które została udzielona odpowiedź. Nie możliwym jest czytać 13 stron rozważań na temat "Kto ma tu pierwszeństwo".
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szymon1977 » czwartek 12 grudnia 2013, 16:13

Borys_q napisał(a):Ja proponuję... zamykanie tematów na które została udzielona odpowiedź.
Może to być trudne do zrealizowania. Co rozumiesz przez udzielenie odpowiedzi? Pierwszą odpowiedź udzieloną przez osobę posiadającą uprawnienia instruktora lub egzaminatora? A co powiesz na wątki, w których po pierwszej odpowiedzi udzielonej przez instruktora lub egzaminatora pada druga, zupełnie przeciwna udzielona przez osobę posiadająca takie same uprawnienia? Niestety, to nie blog a forum dyskusyjne. Jest pytanie - jest odpowiedź. Są dwie różne odpowiedzi - jest i dyskusja.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 12 grudnia 2013, 16:57

Na razie nie ruszajmy...nie przeginajmy tylko w pyskówkach.
Są dni, gdzie prawie nic sie nie pisze...
szerszon

Postprzez Borys_q » czwartek 12 grudnia 2013, 17:25

Może to być trudne do zrealizowania. Co rozumiesz przez udzielenie odpowiedzi? Pierwszą odpowiedź udzieloną przez osobę posiadającą uprawnienia instruktora lub egzaminatora?

Kto tu ma pierwszeństwo A czy B, odpowiedź B ogólnie przyjęta temat zamknięty. Myślę, że połowę tego typu tematów można by w ten sposób zamykać.A jeśli wyjdzie jakiś ciekawy wątek odrębny powinien zostać wydzielony, a główny temat zamknięty

Co by nie opisywać w prostym temacie 30 sytuacji z czego pięciu dyskusyjnych, temat rośnie i tak go nikt nie czyta możliwe, że nawet jakieś ciekawe opinie się w nim pojawiają i giną w gąszczu.

Nie mamy wpływu na akademickie dyskusje typu "czy szeroki wyznaczony pas może mieć w sobie dwa niewyznaczone i jaki to ma wpływ" , albo "nie nieoznaczoność kolumny pieszych" (jakoś nikt nie chciał ze mną dyskutować czy facet z psem jest poganiaczem trudno), albo "czy na rondzie zmieniam kierunek jazdy, ruchu a może poruszania się". Chodzi mi tylko o to żeby banalne tematy nie rosły do nie wiadomo jakich rozmiarów.

Jeszcze wnoszę o zamykanie tematów w których nie pojawił się żaden post od np 2 lat.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szymon1977 » czwartek 12 grudnia 2013, 17:58

Borys_q napisał(a):Kto tu ma pierwszeństwo A czy B, odpowiedź B ogólnie przyjęta temat zamknięty. Myślę, że połowę tego typu tematów można by w ten sposób zamykać.A jeśli wyjdzie jakiś ciekawy wątek odrębny powinien zostać wydzielony, a główny temat zamknięty
Właśnie to jest ciekawe, że jeden z egzaminatorów forumowych odpowiedział A.

"A zjeżdżając z ronda mam obowiązek A czy nie?"
"Nie."
"A mój instruktor powiedział mi, że mam i w TV też tak jakiś ważniak mówił!?"

Zamykać, czy dyskutować?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez Borys_q » czwartek 12 grudnia 2013, 19:02

Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post, jeden z moich szefów zawsze mawia, że nade wszystko nie lubi zbędnych pytań.

W takiej sytuacji jak przytaczasz ktoś mądry powinien napisać czemu nie masz obowiązku mimo tego że niektórzy uważają,że masz obowiązek bo niby to z niczego nie wynika ale ułatwia życie więc utkwiło w tradycji, a nie wymądrzać się rzucając cytatami z wszystkiego co ma poręką. Bo potem się dochodzi do typowo teoretycznych wniosków typu że nie ma zakazu zawracania na przejeździe kolejowym, ani zakazu postoju na wiadukcie.

Jak piszę osoba która oczekuje odpowiedzi (kursant kandydat na instruktora) to potrzebna mu jasna w miarę dokładna nawet rozległa odpowiedz.

Jak ktoś zapyta czy lepiej sprzęgłem operować z pieta w podłodze czy w powietrzu bo jeden mu każe tak a drugi inaczej, to aż prosi się o jasną rzetelną szeroką odpowiedź lub o stwierdzenie typu użyj szukajki a nie pyskówkę wychwalających swój styl jazdy.

EDIT:

Nie chcę nikogo reklamować ale na przykład na http://www.eu07.pl ta zasada dość dobrze działa.
Borys_q

Postprzez szymon1977 » piątek 13 grudnia 2013, 14:41

"Czy zjeżdżając z A mam obowiązek B?"
"Nie, przejeżdżając przez A masz obowiązek B, natomiast dobry zwyczaj zjeżdżając z A w taki a nie inny sposób także zrobić B." - odpowie ktoś mądry. Niby wszystko ok. Ale ktoś równie mądry odpowie:
"Tak, zjeżdżając z A masz obowiązek B, natomiast dobry zwyczaj przejeżdżając przez A w taki a nie inny sposób także zrobić B."

Cały problem polega na tym, że te równie mądre osoby to nie są anonimowi forumowicze tylko dyrektorzy ośrodków egzaminacyjnych. Zrozum wreszcie Borys i wszyscy wyznawcy "jedynej słusznej interpretacji", że Ustawodawca nie wiąże czynności B ani ze zjazdem z A, ani z przejazdem przez A. Ustawodawca zobowiązuje do wykonania B podczas wykonywania czynności C. Nigdzie nie jest powiedziane, ani, że przejazd przez A jest równoznaczny wykonaniem czynności C, ani że zjazd z A jest równoznaczny z wykonaniem czynności C. Zarówno nazwanie zjazdu z A czynnością C, jak i nazwanie całego przejazdu przez A czynnością C jest tylko interpretacją PoRD. I co najgorsze obie te interpretacje choć się wzajemnie wykluczają to funkcjonują i to nie tylko wśród forumowych "ekspertów", ale w Waszym środowisku.

Powtórzę pytanie:
"Czy zjeżdżając z A mam obowiązek B?"
A wiesz jaka jest prawidłowa na nie odpowiedź?
"Ustawodawca nie wiąże ani ze zjazdem z A, ani z przejazdem przez A obowiązku B. Obowiązek B masz podczas wykonywania czynności C. Niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy czynność C wykonujemy zjeżdżając z A, czy przejeżdżając przez A. Ponieważ w środowisku nie ma jednoznacznej interpretacji PoRD to najlepszym rozwiązaniem jest..."

Stańcie wreszcie przed faktem i przyjmijcie do wiadomości, że na niektóre z pozoru proste pytania związane z PoRD nie da się jednoznacznie odpowiedzieć "tak" lub "nie". Na pytanie:
"Zrobić B zjeżdżając z A?" odpowiedzieć łatwo. A na pytanie:
"Czy zjeżdżając z A mam obowiązek B?" jednoznacznej odpowiedzi brak. W Krakowie się robi tak a w Warszawie inaczej. Więc sobie dyskutujemy.
szymon1977

Postprzez Borys_q » piątek 13 grudnia 2013, 16:09

Stańcie wreszcie przed faktem i przyjmijcie do wiadomości, że na niektóre z pozoru proste pytania związane z PoRD nie da się jednoznacznie odpowiedzieć "tak" lub "nie".

Niektóre nie ale większość tak.

Taką ma propozycję komuś się spodoba innym nie i kończę nic nie wnoszącą dyskusje na jej temat!
Borys_q

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka