Czy uznajecie małżeństwa homoseksualne?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez art_mar » poniedziałek 31 marca 2008, 20:39

Nie czytałem całego wątku, nawet nie przeglądnąłem. Napiszę w miarę krótko. Tak, ale nie dla małżeństw, tylko to się nazywa związek homoseksualny ;) (małżeństwo to sakrament w Kościele Katolickim pomiędzy mężczyzną a kobietą- nie mylmy pojęć, proszę :) ). A czemu tak? A czemu nie? Czemu to nie miałoby być uregulowane prawnie? Od razu mówię, że jestem stanowczo przeciw wychowywaniu dzieci przez pary homoseksualne, ale dlaczego niby nie mieliby oni prawa do bycia ze sobą? To jakaś choroba? Właśnie nie. To nie jest choroba. Tacy się urodzili i tyle. I nie można im wmawiać, że mają kochać inaczej. Pomyślcie sobie, co byłoby, gdyby nam wmawiano, że mamy kochać inaczej, bo komuś się tak nie podoba. Trochę tolerancji ludzie... jak na drodze ;)

Jeśli ktoś nie jest do końca przekonany, czemu warto to formalizować to już daję przykład. Buduje sobie para homoseksualna swój własny dom i ten dom jest przepisany na homoseksualistę, który po jego zbudowaniu ginie w tragicznym wypadku. I co ma zrobić ta druga osoba, kiedy poza stratą najbliższej jej osoby straci również swój dom. A to TEŻ JEST CZŁOWIEK!

Ps. I nie mylić mojej aprobaty dla związków homoseksualnych z dopuszczaniem ich do wychowywania dzieci czy do organizowania publicznych parad na ulicach. Wyraziłem się jasno- nie przekręcać!
19.03.2008. - za pierwszym razem :)
art_mar

Postprzez 20fingers » poniedziałek 31 marca 2008, 23:52

Małżeństwo, to nie tylko sakrament w kościele katolickim :wink:
Nie wszyscy są katolikami i nie każdy katoli bierze ślub w kościele :wink:
24.10.2007
zaliczone !! :D

2.11.2007 Papier odebrany :spoko:
20fingers

Postprzez art_mar » wtorek 01 kwietnia 2008, 07:00

20fingers napisał(a):Małżeństwo, to nie tylko sakrament w kościele katolickim :wink:
Nie wszyscy są katolikami i nie każdy katoli bierze ślub w kościele :wink:

Ale homoseksualiści tak czy tak ślubu nie wezmą :)
19.03.2008. - za pierwszym razem :)
art_mar

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka