Nowy ośrodek egzaminacyjny w Warszawie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Zrazik » poniedziałek 18 lutego 2008, 20:55

Jeśli ktoś już zdawał na Radarowej to niech napisze troszkę bardziej szczegółową trasę jaką przejechał na egzaminie bo to się może innym przydać;P
13.12.2007 - Egzamin Teoretyczny ZDANY
12.02.2008 - Egzamin Praktyczny PLAC (+) MIASTO (-)
21.02.2008 - PLAC (+) Miasto(+) ZDAŁEM:D

Obrazek
Zrazik

Postprzez pigula » wtorek 19 lutego 2008, 11:04

jamnik napisał(a): ...tłum cwaniaków z innych WORDow się poprzenosił i w ten sposób mamy zwiększającą sie kolejkę...

No, cóż. Ja chciałam się wczoraj uparcie zapisać na drugą połowę marca i znów się nie dało... Bo, terminów wolnych mnóstwo na znacznie wcześniejsze dni.
To się poczułam (jak to Jamnik ujął, cwaniaczkiem) i mam egzamin w następną środę. I chyba zaczynam się bać... :?
Obrazek

czerwona 5-drzwiowa Micra`97 :D
pigula

Postprzez jamnik » wtorek 19 lutego 2008, 11:22

a były jakies wczesniejsze niz na nastepna srode?
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez pigula » wtorek 19 lutego 2008, 11:39

Jamnik, wczoraj dotarłam ok. 12 do WORDu. Ludzi tłum. Zgarnęłam numerek, to przede mną było niecałe 40 osób do zapisu. Terminy najbliższe na środę 27.02. Jak dotarłam, miałam już tylko wybór godzin: 15, 17, 19 (wzięłam 15, bo i tak będzie poślizg... a nie lubię jeździć po ciemku).

Jakieś 5 numerków przede mną, zepsuła się maszynka i przestała wydawać te papierki. Ludzi naszło się jeszcze więcej... nikt nie wiedział za kim jest. Horror... :twisted: Oprócz tego, babki z okienek nie mogły w komputerze znaleźć niektórych instruktorów i OSKów. Ludzie musieli czekać, niektórzy się trochę denerwowali. Ogólnie wesoło...

Ci za mną, zapisywani byli pewnie na późniejsze dni. Gdzieś czwartek 28.02 i dalej. Nie wiem, jakie terminy na teorię. Ale, też było sporo osób do zapisu.
Obrazek

pigula

Postprzez Maciek01 » wtorek 19 lutego 2008, 13:34

Przebieg egzaminu:

1 zadanie: obsługa samochodu, sprawdzenie swiatel i przygotowanie do jazdy

2 zadanie:

Łuk ustawiony jest pod gorke. Ruszamy troche na gazie, potem mozna jechac na polsprzegle. Robimy Łuk a potem zatrzymujemy samochód na kopercie. Trzymac nalezy hamulec zeby samochod nie stoczyl sie (nachylenie łuku).

Dodajemy gazu zeby ruszyc ze spadu, zawracamy za drzewem. Dojezdzamy do gorki (w sumie jest niska).

Trasa egzaminu:

(mozliwe ze czegos nie zapamietalem, chce przyblizyc trase mojego przejazdu egzaminacyjnego).

Wyjechałem z ośrodka-> Wyjazd na jedyna mozliwa trase czyli na Hynka (tylko i wylacznie w prawo), nastepnie pierwsza w prawo Radarowa -> na pierwszym skrzyżowaniu w prawo Lechicka (i tam parkowanie) -> nastepnie do Sumierzyckiej, w lewo do 1 sierpnia, nastepnie pojechalem do Alei Krakowskiej i tam zawracanie na skrzyzowaniu z przejazdem tramwajowym, nastepnie pod wiaduktem na rondzie (Hynka z Krakowska w lewo (Hynka)), nastepnie do Zwirki i Wigury, w lewo na skrzyzowaniu do 1 sierpnia. Potem na 2gim skrzyzowaniu w lewo (Ustrzycka), w lewo (Leżajska), w lewo (Solińska), w prawo (1 sierpnia). Z 1 sierpnia w prawo w Żwirki i Wigury. Na skrzyżowaniu Żwirki i Wigury z Hynka w prawo (na Hynka). Nastepnie przy salonie Hyundai wjechałem zeby zawrocic z wykorzystaniem infrastruktury bramy (z uzyciem wstecznego). Nastepnie powrot na Hynka, kawałek prosto i skret w prawo do ośrodka a potem na parking.

Oprocz tego w miedzy czasie (ok 20 minuty)
jeszcze chwile jezdzilem po malych uliczkach osiedlowych w tym jedna jednokierunkowa.

Ruch był dosc spory.

Do przypomnienia trasy uzylem http://maps.google.com/
Maciek01

Postprzez Zrazik » wtorek 19 lutego 2008, 14:15

W sumie poruszałeś się w granicach takiego prostokącika (Aleja Krakowska - Mikołaja Drygały - Żwirki i Figury - Franciszka Hynka).
Twoja wypowiedź mnie zmotywowała;D

Obrazek
Zrazik

Postprzez pigula » wtorek 19 lutego 2008, 15:04

Maciek01, a z tą obsługą to tak od deski do deski? Czy wybiórczo? :)
Obrazek

pigula

Postprzez Maciek01 » wtorek 19 lutego 2008, 15:44

na egzaminie dostalem takie polecenia:

otworzyc maske i wskazac -> plyn hamulcowy (podac ze musi znajdowac sie plyn od min do max) i sprawdzasz czy tak jest.
To samo ze zbiornikiem plynu hamulcowego, plynem do spryskiwaczy(patrzysz czy wystarczy do jazdy).
Pokazalem gdzie jest wlew oleju i gdzie jest miernik oleju.
Zamknalem maske.

Miałem wlaczyc wszystkie swiatla oprocz wstecznego.
Pokazalem z przodu: pozycje, zarowke h4 (czyli mijania + drogowe), pokazalem awaryjne i ze pojedynczo swiecace to kierunki. Z boku pokazalem kierunki. Z tylu pozycje (te nad tablica rejestracyjna tez), awaryjne, przeciwmgielne.
Egzaminator powiedział ze jest OK i ze mozemy przejsc do nastepnego zadania.

Egzaminator byl bardzo miły, konkretny. Naprawde dobrze sie jechało.
Maciek01

Postprzez Zrazik » wtorek 19 lutego 2008, 16:26

A czy podczas swojej jazdy po mieście zauważyłeś może miejsce ze znakiem STOP?? bo podobno jest tam taki newralgiczny punkt.

Obrazek
Zrazik

Postprzez Maciek01 » wtorek 19 lutego 2008, 17:19

mmm pamietam ze jak jezdzilem z instruktorem to sa tam 2 takie miejsca.

Ale to proste bo zatrzymujesz sie na ciaglej linii zatrzymania. A potem czekasz jak na drodze podporzadkowanej.
Maciek01

Postprzez jamnik » wtorek 19 lutego 2008, 17:23

jak ja jezdzilem to napotkalem jedno takie miejsce. Ale to bylo gdzies "w osiedlach" czyli nie na jakiejs glownej ulicy. Narysowana linia zatrzymania, ruch mały. Takze tylko sie zatrzymujesz i za chwile ruszasz (jak nic nie jedzie :D).
jamnik

Postprzez Zrazik » wtorek 19 lutego 2008, 17:38

A czy drogi równorzędne są dobrze oznaczone czy też tak jak na odlewniczej - jedziesz i nie wiesz;D

PS: Mam jeszcze pytanie odnośnie drogi jednokierunkowej. Jadąc 2 kierunkową i skręcając w lewo powinienem "wjechać" w jednokierunkową jak w 2 kierunkową czy po prostu ściąć zakręt??

Obrazek
Zrazik

Postprzez jamnik » wtorek 19 lutego 2008, 17:45

ja bym pojechał jak w 2 kierunkowa, czyli do prawej. Bo jak jest jednokierunkowa, to w miare mozliwosci powinienes jechac przy prawej krawedzi (no chyba ze stoja samochody zaparkowane itp.

Co rozumiesz pod pojeciem dobrego oznakowania drog rownorzednych?

Tam jak sie skreci w Radarową z Hynka zaczyna sie cala masa skrzyzowan rownorzednych. Powierzchnia kazdego skrzyzowania jest dobrze "oznaczona" gdyz jest tam zrobiona "wyspa" z czerwonej kostki. Cos takiego jak prog zwalniajacy, tyle ze na calej powierzchni skrzyzowania. Jak moj instruktor mowil: nie sposob nie zauwazyc :D
jamnik

Postprzez ella » wtorek 19 lutego 2008, 21:53

Zrazik napisał(a):Jeśli ktoś już zdawał na Radarowej to niech napisze troszkę bardziej szczegółową trasę jaką przejechał na egzaminie bo to się może innym przydać;P

Szkoda tylko że te dość dokładne relacje nie są tam gdzie wszystkie, czyli w dziale z Wordami.
(ten wątek za jakiś czas spadnie w dół i mało kto tutaj będzie szukał relacji)
ella
Moderator

Postprzez Zrazik » środa 20 lutego 2008, 12:20

Dzisiaj tam śmigałem i muszę powiedzieć że trasa nie jest taka trudna jak się wydaje - trzeba tylko jechać powoli;)

Obrazek
Zrazik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka