przez gumik » czwartek 22 września 2022, 22:16
przez ks-rider » piątek 23 września 2022, 07:53
Cyryl8 napisał(a):W większości wegetowaliśmy jak mrówki skupieni na najprostszych czynnościach w pracy, rodzicielstwie i zbobywaniu oraz staniu w kolejkach za rzeczmi nizbednymi do życia, jak w Matrix-ie.
przez Cyryl8 » piątek 23 września 2022, 08:07
przez ks-rider » piątek 23 września 2022, 09:56
przez Blacksmith » sobota 24 września 2022, 01:24
przez Cyryl8 » sobota 24 września 2022, 07:15
przez Cyryl8 » wtorek 27 września 2022, 10:32
Blacksmith napisał(a):Ja już nie mam słów.
.
przez Blacksmith » wtorek 27 września 2022, 20:27
przez Cyryl8 » wtorek 27 września 2022, 21:56
przez Blacksmith » wtorek 27 września 2022, 23:45
Cyryl8 napisał(a):I że wschodu na całej długości będziemy graniczyli z Rosją i będzie to koniec naszej niepodległości.
przez Blacksmith » środa 28 września 2022, 01:08
Cyryl8 napisał(a):że będziemy mieli dwie granicę z Rosją.
przez Cyryl8 » środa 28 września 2022, 06:40
przez ks-rider » środa 28 września 2022, 10:35
Blacksmith napisał(a):Nie twierdziłem nigdy, że zgadzam się z Braunem we wszystkim.
Ale co by nie mówić fakty są takie... Na sankcjach wobec Rosji i sankcjach odwetowych ze strony Rosji tracimy wszyscy. I będzie coraz gorzej. Jeśli na serio zabraknie gazu/węgla na zimę to Ty sobie jak zapowiadałeś uciekniesz na południe Europy, ale nie każdy ma taką możliwość.
Jak możemy też zobaczyć... Coś Putin słabo odczuwa te sankcje. Putin pływa w bogactwie. Zwykli Rosjanie mają gorzej ale nie sądzę aby doszło tam do obalenia Putina. Jak sam kiedyś napisałeś... Człowiek Radziecki/Rosyjski to człowiek posłuszny władzy i zrobi wszystko co władza nakaże.
Jeśli myślałeś wcześniej, że sankcje powstrzymają dalsze działania Rosji na Ukrainie to jak widzisz nie udało się.
Niestety ale Rosja nie została zbojkotowana przez wszystkich. Ma partnera choćby w Chinach... obecnie gospodarka Nr.1 na świecie (Tak, Chiny już kilka lat temu wyprzedziły USA).
W sumie nie jestem pewny czy aby obecnie zwykli Polacy aktualnie tych sankcji nie odczuwamy gorzej niż zwykli Rosjanie. Zachodni europejczycy zarabiają kilkukrotnie więcej niż Polacy a Rosjanie gaz/węgiel i inne surowce mają u siebie na miejscu po dużo mniejszych cenach.
Jeśli świat naprawdę miałby pomóc Ukrainie to niestety ale obawiam się, że musiałby to zrobić jedynie militarnie.
przez ks-rider » środa 28 września 2022, 10:48
Blacksmith napisał(a):Wtedy trzeba na całej długości wschodniej granicy Polski wybudować silosy/wyrzutnie z rakietami nuklearnymi w roli straszaka. Kupić/wypożyczyć od Amerykanów lub wybudować własny arsenał nuklearny (myślę, że to jest w zasięgu Polski). Wtedy nikt Ci do Polski nie wejdzie.
Totalnie nie rozumiem aktualnej polityki NATO i uważam to za hańbę, że boją się rozmieszczać w Polsce arsenał atomowy.
przez Blacksmith » piątek 30 września 2022, 18:51