uprawnienie do kierowania

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: uprawnienie do kierowania

Postprzez Wyder » sobota 30 kwietnia 2011, 15:30

szofer80 napisał(a):Kodeks to się może zmienić w najmniej spodziewanym momencie a prawo nie działa wstecz i jaką kategorię mam wbitą taką będę miał.

I wrócą do starego zapisu ograniczającego kategorię T że można było ciągnąć przyczepy do DMC 12t (2x 6T) i też kicha. zmiany przeważnie są ogłaszane i wtedy jest czas reagowania na zmiany
Prawo jazdy: ABCDE
T - chyba odpuszczę... ale zrobię licencje pilota.... WYCIECZEK:P
Wyder

Postprzez qwer0 » sobota 30 kwietnia 2011, 16:22

nie wiem gdzie mieszkasz ale w mojej okolicy te lekkie ciągniki typu C-330 i C-360 to już zabytki.

Na zacofanej lubelszczyznie 30 i 60tka rzadzi :)
Wladimirca idzie nawet spotkac - i to nie w muzeum, a w polu! :P Nie wiem jaki to model, ale na oko, bardzo stary xD
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez szofer80 » sobota 30 kwietnia 2011, 17:26

cała polska wschodnia opiera się głównie na bardzo starych ciągnikach o prostej konstrukcji które łatwo naprawić w stodole, kupno nowego ciągnika to żaden interes i niepotrzebne ładowanie się w koszty, dotąd je będą remontować dokąd się da, a da się jeszcze bardzo dłuuugo

Ktoś chciał przykład młodszego lekkiego ciągnika? no to prosze:
http://allegro.pl/ciagnik-ogrodniczy-mt ... 02171.html

wydawałoby się idealny ciągnik żeby podpiąć do niego przyczepę 1700kg z pneumatycznym układem hamulcowym, wszystko do 3,5t ale prawo nie zezwala...
Kategorie: A,B,C,D,E,T
szofer80

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka