"Mikołaj" sie zbliża:-))!!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Agawa » poniedziałek 28 listopada 2005, 14:08

poweredjj napisał(a):Powiem Wam, ze w mikolajki mam urodziny. Dlatego zawsze dostawalem tylko jeden prezent :(.

Teraz chcialbym sam zrobic sobie prezent - 3 grudnia ZDAC TO PRAWKO.

Jesli mi sie nie uda, to bede mial smutnego mikolaja i smutne urodziny...

Zdasz napewno, nie martw sie na zapas...przeciez nawet jeszcze nie podeszłes do egzaminu :!: :lol:
Agawa

Postprzez Matylda » poniedziałek 28 listopada 2005, 14:54

Witam :) U mnie w rodzinie zawsze obchodzi Mikołajki 6 grudnia, a Gwiazdkę 24 grudnia hihihi. Lubimy po prostu obdarowywać się prezentami, najprzyjemniejszy jest moment zaglądania pod poduszkę w dzień Mikołaja, bo tam zawsze jest prezencik. Cieszymy się jak dzieci. Z kolei po kolacji wigilijnej, wyciągamy pakunki spod choinki. Rany, jak ja kocham święta :D
Zapomniałam dodać, że w tym roku Mikołaj jest dla mnie wyjątkowo hojny. Prawko odbieram właśnie 6.12, a Opel Astra już stoi pod domem (zrzuciły się na niego wszystkie Mikołaje w rodzinie i ja też) :D :D
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 28 listopada 2005, 15:32

Matylda napisał(a):Witam :) U mnie w rodzinie zawsze obchodzi Mikołajki 6 grudnia, a Gwiazdkę 24 grudnia hihihi. Lubimy po prostu obdarowywać się prezentami, najprzyjemniejszy jest moment zaglądania pod poduszkę w dzień Mikołaja, bo tam zawsze jest prezencik. Cieszymy się jak dzieci. Z kolei po kolacji wigilijnej, wyciągamy pakunki spod choinki.

Tak mówi tradycja, tak u mnie, w mojej rodzinie i moich znajomych było zawsze, a ja rok temu z tego właśnie forum się dowiedziałem, że nie wszędzie tak jest. :D :D
scorpio44

Postprzez Agawa » poniedziałek 28 listopada 2005, 15:51

Ach, ten Mikołaj...no nie scorpio...hehehe :lol: :lol: :lol: :wink:
Agawa

Postprzez ymonm » poniedziałek 28 listopada 2005, 17:07

5 grudnia mam drugie podejscie na prawko. Jejku, zeby Swiety Mikolaj byl taki hojny i pomogl mi zdac ;-) Bylby to najlepszy prezent, ktory w zyciu otrzymalem...

ciekawe, czy sen sie spelni :> 3majcie kciuka za mnie i za Mikolaja, co by nie oszczedzal na prezentach typu 'prawko' ;D:D:D:D Chyba za duzo nie wymagam :D
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez Myslovitz » poniedziałek 28 listopada 2005, 19:16

ymonm napisał(a): 3majcie kciuka za mnie i za Mikolaja, co by nie oszczedzal na prezentach typu 'prawko' ;D:D:D:D Chyba za duzo nie wymagam :D

Ja wprawdzie mam 2 podejście już "po Mikołaju", ale może ów szlachetny Mikołaj spojrzy i na mnie łaskawym wzrokiem :lol: :D :P toż to będzie zaledwie 1 dzień po :lol:
Miałabym prezent pod choinkę, bo jeśli nie zdam 7 grudnia, to następne podejście będzie dopiero po świętach :(
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez cappricio » poniedziałek 28 listopada 2005, 19:34

ja nic oryginalnego nie chce...
tylko samochodzik... nawet maluszka... byleby mial 4 kola, kierownice, koniecznie skrzynie biegow manualna i szczelne drzwi i okna, bom jest zmarzlak :D:D:D
cappricio

Postprzez pacia » poniedziałek 28 listopada 2005, 19:39

jak dla mnie najlepszym prezentem na mikołaja było by zdane prawko ... tylko jest troche wcześniej niz mikołaj 1grudnia :? myslicie że .... można dostać prezent z wyprzedzeniem :lol: :?: :?: :?: a od Dzieciątka tak autko by się marzyło :)
pacia

Postprzez Matylda » poniedziałek 28 listopada 2005, 20:03

Pacia, prezenty z wyprzedzeniem są najlepsze :wink: Całym serduchem Tobie i innym forumowiczom takich zyczę, szczególnie gdy chodzi o prezent pt. prawko jazdy :twisted: lub własna furka. Oj, Mikołaj w tym roku będzie musiał sie bardzo starać coby nas zadowolić :lol:
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez Silent » poniedziałek 28 listopada 2005, 20:11

Ja bym chciał żeby Mikołaj wziął się za ceny benzyny i je obniżył przynajmniej o 50% ;) :roll:
Obrazek
Silent

Postprzez pacia » poniedziałek 28 listopada 2005, 20:48

a nio Matylda masz racje ... ciężki czas go czeka :evil: może kupmy mu kupon dużego lotka jak bedzie jakas kumulacja :D żeby mu budżet zwiększyć :wink: a pomysł z tańszą benzyna tez mi sie podoba:)
pacia

Postprzez BeniaMinek » poniedziałek 28 listopada 2005, 23:13

U nas w domku zawsze dostajemy prezenty na Gwiazdkę (albo też: Aniołek przynosi pod choinkę :) kiedy byliśmy mali mama kazała nam wychodzić na balkon i sprawdzać, czy już widać pierwszą gwiazdkę. Kiedy wracaliśmy prezenty już leżały pod choinką...nigdy nie udało nam się przyłapać Aniołka :)

Życzę wam, aby : egzaminatorzy oceniali sprawiedliwie, samochody się nie psuły, beznyna nie drożała a drogowcy nie zawodzili :)
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez cappricio » poniedziałek 28 listopada 2005, 23:27

ojej! jeszcze grudnia nie ma a tu juz zyczenia? :D:D:D
u mnie tez zawsze przychodzi mikołaj 6 grudnia, 24 grudnia i jeszcze u babci 25 grudnia z torbą owocow i cukierkow :D:D:D
cappricio

Postprzez Silent » wtorek 29 listopada 2005, 09:06

A propo odwiedzin Mikołaja, to u mnie też jest tak że przychodzi 6 i 24 grudnia ;)
Ale jak byłem mały to przychodził 25 grudnia z samego rana... tj. wieczorem 24 była wigilia etc. szło się spać... i rano okazywało się że w nocy był u nas Mikołaj i pod choinką leżą prezenty :P Ale jak zrobiłem się trochę starszy i już miałem świadomość kto tak w rzeczywistości jest Mikołajem, to wymusiłem na rodzicach lekką zmianę tradycyji i teraz już od ładnych kilku lat przychodzi zawsze wieczorem 24'go. ;)
P.S. : W przedszkolu z kolegami doszliśmy do ciekawych wniosków: Mikołaj przed świętami chowa prezenty do szafy, bo tak to by miał sanie przeciążone i by nie mógł latać po niebie :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez Agawa » wtorek 29 listopada 2005, 11:16

Ale monotematyczne życzenia...hehehe...zdane prawko, swój własny samochodzik i tańsza benzyna :wink: :lol: :P
Jedno juz sie spełniło..dzis rano jak jechalismy do pracy na naszej stacji benzyna była po 3,97 - 95Pb :lol:
Agawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka