No i mogę Ci też powiedzieć, że z takim TGLem sobie nie poradzisz za bardzo starym Starem. Nowsze ciężarówki mają takiego kopa, że niejedna osobówka mogłaby zostać z tyłu. Tyle tylko, że trzeba umieć to wykorzystać.
Przy ruszaniu z 3 jest oczywiście znacznie szybciej a poza tym to nowy, pusty TGL, to faktycznie jak rakieta. Smile
ale mnie sie wlasnie o to rozchodzi!!
Koles jedzie na swiatlach prosto i toczy sie ledwo co, chociaz zadna osobowka nie dalaby mu rady!
O to mnie sie rozchodzi, skoro on ma takiego kopa, to jakim cudem on nagle na swiatlach nie ma ze mna szans?
Więc ty też powinieneś być otrąbiany na każdym skrzyżowaniu, ponieważ twój pojazd z pewnością jest wolniejszy od osobowych pojazdów.
Nie zaartuj... Dozwolone 50km/h osiagam znaczniei szybciej niz osobowki z silnikami do 2 litrow.
To raz... A 2 to zadne porownanie, bo nie chodzi o to kto wolniej, a kto szybciej, tylko kto robi to w taki sposob, ze ciagnik rolniczy jezdzi szybciej od niego.
Ale to właśnie w ten sposób trzeba jeździć na egzaminie.
o tak na egzaminie? To Cie chyba egzaminator wysmieje, ze nie wiesz gdzie jest pedal gazu.
Bo niektorzy to chyba wlasnie tak jezdza, lekko smyra tym gazem, powoli sprzegielko puszcza, fura ledwo co sie toczy...
Nie tak sie jezdzi ciezarowka, 3eba szybko wchodzic na odpowiednie obroty i szybko znalezc sie na wysokim przelozeniu - silnik znacznie bardziej lubi taka jazde, a i dla nas ona duzo bardziej komfortowa, bo jedziemy, a nie pelzniemy.
Radze zmienic instruktora jesli uczy tak pelzac...
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków