Nowy ośrodek egzaminacyjny w Warszawie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » sobota 02 lutego 2008, 23:04

Będziesz liczył prawdopodobieństwo z jaką przypadnie ci corsa albo Yariska :D
Czyż nie lepiej nauczyć się obsługii tego i tego :wink:
ella
Moderator

Postprzez seth91 » poniedziałek 04 lutego 2008, 11:09

Moja koleżanka 31go oblała egzamin na Oblewniczej. Natycgmiast zapisała się na Okęcie i ma powtórkę już dziś. Ale to zapewne takie miłe początki...
No i zostałem kierowcą...
seth91

Postprzez olivcova » poniedziałek 04 lutego 2008, 20:55

W nowym osrodku jest ogolny bajzel :roll:, zeby rozładować pozostałe dwa zaczeli juz egzaminowac choc nawet nie było oficjalnego otwarcia.
Po moim uwalonym egz. w sobote jak wpadłam z piorunami w oczach do koordynatora na Odlewniczej to załapał za tel. i chcac mi pomoc dwonił na Radarowa i uwaga, heh, 2 lutego zaproponowali mi termin na 5 lutego a papiery chyba goląb pocztowy przeniesie, potem moze za 2 tyg. ale nic pewnego, najlepiej dzwonic i sie dowiadywac czy papiery dotarły i kiedy egzamin.
olivcova

Postprzez pigula » wtorek 05 lutego 2008, 13:42

Jejku, nie straszcie... :roll:
Na 100% będzie w ośrodku bajzel, jak wszędzie...
Ja w czwartek zdaję teorię na Odlewniczej i chcę papiery przenieść na Okęcie. Zobaczymy co z terminem (i czasem przesłania dokumentów). Jakbym dostała jeszcze w lutym, to ok. Jak w marcu, to dopiero po 12 mi pasuje (bo na krótki urlop jadę).

Seth9, a podpytaj koleżankę (o ile to dla niej nie trauma)... jaką miała trasę na mieście? O ile nie oblała na placu.
To dla wielu może być ciekawe... :?
Obrazek

czerwona 5-drzwiowa Micra`97 :D
pigula

Postprzez Zrazik » wtorek 05 lutego 2008, 17:47

Pragnę poinformować ze na ul.Odlewniczej od ok 15 lutego będą tylko Toyoty :)
13.12.2007 - Egzamin Teoretyczny ZDANY
12.02.2008 - Egzamin Praktyczny PLAC (+) MIASTO (-)
21.02.2008 - PLAC (+) Miasto(+) ZDAŁEM:D

Obrazek
Zrazik

Postprzez pigula » piątek 08 lutego 2008, 17:55

Ja, byłam dziś na Okęciu. Chciałam się zapisać na praktyczny i ... doopa. :wink: Chciałam na marzec, bo wyjeżdżam, a tu zapisy na razie tylko na luty (ale, były terminy na następny tydzień). :lol:
Mam przyjść za tydzień-półtora... to terminy na marzec już będą. :lol:

Jeśli chodzi o trasy... Pogadałam chwilę z ludźmi, co już drugi raz będą zdawać w tym miejscu. Zapisywali się na następny egzamin.
Z WORDu nie da się inaczej wyjechać, jak w prawo.
Po prawej (zaraz przy Hynka) jest duże rondo. Więc część tam jechała, potem do Grójeckiej uliczkami i zawrót z powrotem.
Ew. jest też możliwość wyjechania z ośrodka i na tym samym rondzie zawrót, a potem prosto w stronę Galerii Mokotów.
Zależy, jaką wenę twórczą będzie miał egzaminator.

Ogólnie, ludzi naprawdę nie było dużo... :D
Obrazek

pigula

Postprzez Piotrek1989 » poniedziałek 11 lutego 2008, 16:46

Witam, dzisiaj przeniosłem papiery na okęcie.
Jeżeli ktoś już tam zdawał, Proszę napisać mi czy trasa egzaminacyjna jest trudna i wogóle wszystko na ten temat.

pozdro 8)
Piotrek1989

Postprzez jamnik » poniedziałek 11 lutego 2008, 17:03

trasa egzaminacyjna? chyba kazdy jedzie inaczej, wg pomyslu egzaminatora.. tyle tylko ze poruszasz sie po okolicach osrodka. Tzn co dla kogo okolica :D wiadomo, ze nie pojedziesz na druga strone warszawy albo na Ursynow, ale w "poblizu" osrodka moze trafic ci sie kazda trasa..
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez Wicia » wtorek 12 lutego 2008, 01:40

ja zapisywalem się w czwartek, termin dostałem na jutro (tzn teraz to już dziś, tzn 12 lutego) czyli 5 dni oczekiwania

łuk na radarowej jest niestety pod górkę

trasy egzaminacyjne: wiem że najdalej wzdłuż grójeckiej dojezdżają do placu narutowicza ale często robią też kursy po bitwy warszawskiej z nawrotką na tym dość nieprzyjemnym skrzyzowaniu z grójecką

wyjazd z ośrodka jest ciężki bo na hynka non stop wielki ruch co powoduje że mozna stać kilka minut czekając na sam wyjazd

uliczki w okolicy- niemal same skrzyżowania równorzędne, dużo spiących policjantów i co najwazniejsze- sporo większy ruch niz na odlewniczej, może być ciężko przy wyjeżdżaniu z parkowania

i też obczaiłem jedną uliczkę taka jak na oblewniczej, gdzie z jednej strony jest cała zaparkowana samochodami i jadąc nią z tej strony zajętej trzeba pamiętać o ustępowaniu pierwszeństwa- lubią za to uwalać

pzdr
Wicia

Postprzez Wicia » wtorek 12 lutego 2008, 16:20

no to tak na świeżo

wbrew pozorom łuk jedzie się prosto

górka jest śmiesznie mała ale w sumie to nie jest wyzwanie wielkie

trasę miałem (mniej więcej) taką: w prawo z ośrodka, prawo w radarową, potem w lewo i w prawo w krakowską, potem jakoś strasznie się kręciłem po okolicy i tych małych uliczkach na koniec zaś krakowska-pruszkowska-żwirki z nawrotką za skrzyżowaniem z hynka, potem w lewo w hynka i do ośrodka, w sumie 42 minuty chyba

oblałem za dwukrotne ustawienie się na środku jednokierunkowej przy skręcaniu w lewo (jest taka uliczka, nazwy nie pomnę, że można z niej tylko w lewo albo w prawo i linia zatrzymania jest narysowana na całą szerokość jezdni zastanawiało mnie to ale nie wpadłem na to żeby trzymać się lewej)

teraz 5 godzin obowiazkowych jazd i robimy kolejne podejście

ogólnie jak patrzyłem na egzaminatorów- mój był całkiem spoko, chyba był przekonany że zdaję pierwszy raz i uwalił mnie tak żebym nie myślał że jestem fajny bo powiedział że w sumie wszystko poza tą jednokierunkową było bardzo dobrze, raczej ogólne wrażenie lepsze niż na oblewniczej

pzdr

aha i dziś wydawali terminy na sobotę 18 lutego (musiałem coś źle usłyszeć ale na pewno była to sobota, czyli 16, czyli tylko 4 dni? czyzby kolejki na radarowej się skracały czy to może efekt ferii)
Wicia

Postprzez pigula » wtorek 12 lutego 2008, 17:03

No cóż, moje kciuki nie pomogły.... :(
Na sobotę? Myślałam, że sobie w sobotę darują... bo jest właściwe otwarcie ośrodka. Taki Dzień Otwarty, tego dnia.

Kurna, niby mogłabym spróbować w lutym jeszcze zdać... ale się boję. Że obleję i... i tak w marcu będę musiała za drugim podejściem zdawać. Sama nie wiem...
Aaaa... ustawiłam się ze swoim instruktorem, że w następnym tygodniu wezmę 2 godzinki dokształtu na Yarisce. Zobaczę, jak się będę czuła w aucie. Jeśli, jakoś ... to się zapiszę na koniec lutego na egzamin. Jeśli srak... :twisted: to, poczekam spokojnie na marzec.

A jak wyglądała sprawa oglądania tego, co pod maską i świateł? Czepliwy bardzo, czy raczej na luzie?
Obrazek

pigula

Postprzez Zrazik » wtorek 12 lutego 2008, 18:49

Dzisiaj zdawałem na odlewniczej i jestem zły sam na siebie bo miałem zawrotke na rondzie (przy trasie toruńskiej) i zamiast sie zatrzymać przed sygnalizatorem i poczekać na zmianę świateł to sie dotoczyłem na pomarańczowym i kiedy było zielone ja już skręcałem. Wszystko na P nie licząc tej jednej rzeczy. dziś zmieniłem ośrodek i kolejny egzamin będę zdawał na radarowej:) może sie uda;D

PS: Jeśli macie jakieś trasy to zapraszam do pisania;D
13.12.2007 - Egzamin Teoretyczny ZDANY
12.02.2008 - Egzamin Praktyczny PLAC (+) MIASTO (-)
21.02.2008 - PLAC (+) Miasto(+) ZDAŁEM:D

Obrazek
Zrazik

Postprzez jamnik » wtorek 12 lutego 2008, 18:52

oblałem za dwukrotne ustawienie się na środku jednokierunkowej przy skręcaniu w lewo (jest taka uliczka, nazwy nie pomnę, że można z niej tylko w lewo albo w prawo i linia zatrzymania jest narysowana na całą szerokość jezdni zastanawiało mnie to ale nie wpadłem na to żeby trzymać się lewej)

Hmm, ja tam na jazdach zauwazylem taka uliczke jedno kierunkowa - rysunek:

Obrazek

I teraz tak - linia ciagla z lewej strony jest namalowana jakby troche za daleko, zachodzi na przedłuzenie uliczki, z ktorej wyjezdzamy. Jezeli wiec zblizymy sie do lewej strony, to nie ma siły i najedziemy na linię. Instruktor kazał mi tutaj uwazac. Jak jechalismy to powiedzial zebym trzymal sie bardziej srodka tak, aby nie najechac kolami na linie.

A co na egzaminie? Ten wyjazd z jednokierunkowej oczywiscie nie jest az taki szeroki, tylko troszke (wybaczcie paintowy rysunek).
Co powinienem zrobic? Zblizyc sie do lewej strony i powiedziec, ze "zahacze" o linie bo jest tak namalowana? Jechac bardziej ze srodka?[/img]

PS. I nie narysowalem linii warunkowego zatrzymania, ale to jest chyba bez znaczenia w tej sytuacji.
jamnik

Postprzez Maciek01 » piątek 15 lutego 2008, 20:28

w dniu dzisiejszym zdawałem egzamin w WORD Okęcie i zdałem =]
(bylo to moje drugie podejscie).

Trafil mi sie bardzo miły, uśmiechniety egzaminator w wieku ok 60 lat.
Trasa egzaminacyjna byla dosc trudna, ale przejechana bez zadnych problemow. Duzo skrętów na skrzyżowaniach w lewo, pare rond, zawracanie z przejazdem tramwajowym.
Uwazajcie na ulice jednokierunkowe i na linie zatrzymania ze znakiem STOP oraz na starsze panie z laseczka (trzeba im umozliwic przejscie!).

Nie stresujcie sie.
Terminy sa obecnie dosc krotkie. Dzisiaj byly na 26 lutego.

Pozdrawiam
Maciek01

Postprzez jamnik » piątek 15 lutego 2008, 21:19

na 26 lutego? no to rzeczywiscie b. krotkie :D jeszcze 3 dni temu czekalo sie ok 3-4 dni na egzamin..

ale tłum cwaniakow z innych WORDow sie poprzenosił i w ten sposob mamy zwiekszajaca sie kolejke...
jamnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka