Blacksmith napisał(a):...Słyszałeś może o takiej postaci jak Che Guevara?...
nie wiem czy wiesz jak działa rewolucja komunistyczna.
społeczeństwo składa się z elit rządzących, arystokracji, szlachty, fabrykantów i obszarników (nomenklatura ZSRR), oficerów wojska, policji, inteligencji, bogatszych chłopów mających własną ziemię, sklepikarzy, rękodzielników i PROLETARIAT.
to są ludzie nie posiadający niczego, o niskich umiejętnościach i bez wykształcenia, utrzymujący się z pracy u kogoś, tacy ludzie jak Ty (dlatego komunizm jest dla Ciebie tak atrakcyjny, ja nie mam nic i inni mają mieć tak samo).
w czasie rewolucji
eksterminuje się wszystkie klasy społeczne pozostawiając proletariat, któremu łatwo narzucić swoją ideologię.
nie ma procesów, nie ma wyjaśnień, nie ma rozmów - kula w łeb i po krzyku.
gdy na Kubie zaczęto tworzyć nowe społeczeństwo, dla Che było mało zabijania i poszedł w świat nieść płomień rewolucji, choć lepiej byłoby aby zajął się siatkówką plażową.
Che w swoich obozach robił to samo co jego towarzysze rewolucyjni w obozach Katyń, Charków, Ostaszków i innych, gdzie nasi oficerowie byli dla Rosjan przeciwnikami politycznymi, których należało wyeliminować.
Stalin był na tyle litościwy (choć zabrzmi to jak ponury żart), że tym mniej groźnych wywoził na Syberię, z której część tylko wróciła.
natomiast Che zabijał wszystkich.
tak odbywała się rewolucja w ZSRR, we wszystkich krajach demoludów, w Chinach, Korei Pn., Wietnamie, czy podczas rewolucji czerwonych Kmerów.
komuniści budując nowe bezklasowe społeczeństwo zabili około 100mln ludzi.
i to tyle o Twoim idolu, dziękuj Bogu, że oszczędził Ci życia w komunizmie.
dlatego:
"propagowanie totalitarnych metod i praktyk działania komunizmu jest zakazane w Polsce z mocy prawa i podlega odpowiedzialności karnej. Reguluje to art. 13 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej i art. 256 kodeksu karnego."