Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez Drezyna » piątek 20 września 2013, 10:57

Witam miłe koleżanki i kolegów po dłuższej przerwie. Powód nieobecności i jego uzasadnienie pominę. Natomiast pragnę podtrzymać moje zdanie na temat poziomu moderacji. Otóż w wielu przypadkach moderacja, której potrzeby nie kwestionuję, nie dotyczy treści merytorycznej czy strony formalno - prawnej, jest natomiast powodowana względami czysto emocjonalnymi. Nie dziwmy się więc, że osoby wobec których moderator nadużywa swojej pozycji stosują równoważne metody.
Pod względem merytorycznym moje wypowiedzi na tym forum nigdy nie były sprzeczne z obowiązującym stanem prawnym, mogły mieć jedynie charakter polemiczny, co jest istotą forum dyskusyjnego. Jak wiecie wielu z Was udało mi się wprowadzić z bocznicy na szerokie tory wiedzy. Forma wypowiedzi nigdy też nie przekraczała obowiązującego paradygmatu etycznego, jedynie w uzasadnionych poziomem wiedzy adwersarzy przypadkach mogła przyjąć nieco burzliwy charakter.
Reasumując proszę miłe koleżanki i kolegów wyznających takie wartości o rzetelność, uczciwość i obiektywizm.
Drezyna

Postprzez szerszon » piątek 20 września 2013, 11:06

Pod względem merytorycznym moje wypowiedzi na tym forum nigdy nie były sprzeczne z obowiązującym stanem prawnym

Może to pominiemy ? :wink:
Nie dziwmy się więc, że osoby wobec których moderator nadużywa swojej pozycji stosują równoważne metody

Jestem, a raczej byłem, userem wybitnie doświadczającym różnych środków zapobiegawczych i jestem zaprzeczeniem tego co napisałeś :lol:
Jak wiecie wielu z Was udało mi się wprowadzić z bocznicy na szerokie tory wiedzy.

:wow: Przepraszam najmocniej...równie dobrze wielu może napisać,że kontrując twoje wypowiedzi zapobiegło przykrym zdarzeniom na drodze.
Tutaj przegiąłeś.
Reasumując proszę miłe koleżanki i kolegów wyznających takie wartości o rzetelność, uczciwość i obiektywizm.

Jakbys przeczytał kilka ostatnich stron to zauważyłbys,że zmiany sie dokonują..mam nadzieje ,że tego nie sp...popsujesz... :D
szerszon

Postprzez Drezyna » piątek 20 września 2013, 11:20

No sam widzisz szerszon-ie. Same emocje, nic merytorycznego. Jeśli zaczyna brakować argumentów, najwygodniej jest wyciągnąć z lamusa jakąś mityczną Jolantę...
Uważasz, że ocena poziomu moderacji to nienaruszalne tabu?
Drezyna

Postprzez szerszon » piątek 20 września 2013, 11:35

No sam widzisz szerszon-ie. Same emocje, nic merytorycznego.

oczywiście ...nic innego w twoim poście nie było
Jeśli zaczyna brakować argumentów, najwygodniej jest wyciągnąć z lamusa jakąś mityczną Jolantę..
gdzie napisałem o Jolancie ? jakie argumenty ?
Uważasz, że ocena poziomu moderacji to nienaruszalne tabu?

a nie zauważyłeś,że coś się zmieniło ?
odbanowanie tylu userów i nowe otwarcie...
szerszon

Postprzez Drezyna » piątek 20 września 2013, 11:45

szerszon napisał(a):...odbanowanie tylu userów i nowe otwarcie...

Osobiście nie jestem zwolennikiem metod totalitarnych i ciągłego resetowania. Jestem zwolennikiem rozumu, inteligencji, wiedzy, rzetelności, dyskusji na argumenty i temu podobnych trochę zapomnianych pojęć. A co się Twoim zdaniem zmieniło?
Drezyna

Postprzez szerszon » piątek 20 września 2013, 11:51

Osobiście nie jestem zwolennikiem metod totalitarnych

Chyba jednak podejście moderatorki jest całkowitym zaprzeczeniem wspomnianych metod.
Inaczej przecież juz pod tym nickiem byś nie pisał :wink:
Jestem zwolennikiem ....

Wszyscy sie ucieszą, gdy będziesz sie tego trzymał..taki jest teraz cel.
I szymon i oskbelfer i paru innych potrafi ( na razie :D ) ograniczyć się do istoty problemu. Są reformowalni czego życzę nam wszystkim :D
szerszon

Postprzez dylek » piątek 20 września 2013, 12:15

Drezyna napisał(a):Jeśli zaczyna brakować argumentów, najwygodniej jest wyciągnąć z lamusa jakąś mityczną Jolantę...

Nie mityczną Jolantę tylko JolantęzMławy, errora, JanaRybę...do tego dołóż jeszcze te nick, którym ostatnio się posługiwałeś, a zapewne jeszcze kilka by się znalazło.
Poprzez swoją taktykę sam skazałeś się na bycie niewiarygodnym.
Niestety zapewne magicy z Winforu, ani tym bardziej ella nie mają opcji przy tym forum dania bana na hardware...dla takich jak ty by się należał, bo te na nick, IP, Mac czy ciasteczkowe spokojnie sobie ominiesz.
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez oskbelfer » piątek 20 września 2013, 22:08

Drezyna napisał(a):Pod względem merytorycznym moje wypowiedzi na tym forum nigdy nie były sprzeczne z obowiązującym stanem prawnym, mogły mieć jedynie charakter polemiczny, co jest istotą forum dyskusyjnego.

Może i były polemiki, ale czy zawsze były merytoryczne --- to tak samo jak JolazMławy.... czyli brak merytoryki

Drezyna napisał(a):Jak wiecie wielu z Was udało mi się wprowadzić z bocznicy na szerokie tory wiedzy.

a to dobry żart :) na tory to by trzeba wyprowadzić drezyne albo inny pojzd szynowy..
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Drezyna » piątek 20 września 2013, 22:38

No tak koledzy - niewiele się zmieniło. Dalej agresja i zero merytoryki. Komu przypomnieć z cytatami jego kompromitację? Był już taki jeden si-man, notabene posiadający sporą wiedzę, któremu na żelazne argumenty pozostało się tylko unieść dumą...
A może ktoś potrafi znaleźć mój wpis niezgodny z przepisami? Tylko nie jakieś widzimisie, jeno czarno na białym?
Swoją drogą zadziwiające, dlaczego rzetelna wiedza spotyka się z takim zacietrzewieniem :help:
dylek napisał(a): ...dania bana na hardware...

Polecam wycieczkę na Kubę czy do Korei Północnej - tam potrafią wszystko zablokować. Myślisz, że to jedynie słuszny kierunek ruchu?
Drezyna

Postprzez oskinstruktor » piątek 20 września 2013, 23:04

Macierewiczowi też się wiele rzeczy wydaje, znaczy on jest o tym święcie przekonany :)
oskinstruktor

Postprzez oskbelfer » piątek 20 września 2013, 23:40

Drezyna napisał(a):No tak koledzy - niewiele się zmieniło. Dalej agresja i zero merytoryki. Komu przypomnieć z cytatami jego kompromitację? Był już taki jeden si-man, notabene posiadający sporą wiedzę, któremu na żelazne argumenty pozostało się tylko unieść dumą...

a kto to jest si-man ?

bo jeśli piszesz o Caman - to wara od gościa na trzy kroki ...

żelazne argumenty ?

a może nie unosił się dumą tylko wyszedł z założenia - w myśl powiedzenia - Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szerszon » sobota 21 września 2013, 11:15

Wydaje sie ,ze najlepszym wyjściem będzie danie Drezynie ignora.( nie bana)
Usiłuje pociągnąć wojenkę dalej, a większość, mam nadzieję, tego nie chce.
W sumie niewielka strata :D
szerszon

Postprzez MEL » sobota 21 września 2013, 18:35

Drezyna napisał(a): Jak wiecie wielu z Was udało mi się wprowadzić z bocznicy na szerokie tory wiedzy.

Hahaaaahhaha, to pozamiatałeś Tym tekstem :D

Wg mnie to Szanow..yyyy Wielebny Drezyna minął się z powołaniem, którego szlak prowadziłby zupełnie gdzie indziej niż na to forum. :twisted:
I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką
MEL

Postprzez kg1956 » niedziela 22 września 2013, 22:56

Jeśli chodzi o moderowanie na tym forum, to jest jak wiecie dość niewdzięczna funkcja. Przekonali się o tym choćby cman i lith. Nawet scorpio gdzieś zniknął. Została chyba sama ella. Starajmy się nie przysparzać Jej pracy. Szanujmy siebie i innych userów. :spoko:
kg1956

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 23 września 2013, 13:12

Do Moderatora: Co z możliwością dodawania załączników?
-----
Nie kłócić się chłopaki!
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka