cman napisał(a):stosuję się do przepisów, które mają sens.
A np. zakaz rozmawiania przez komórkę albo obowiązek zarzymania się na "stopie" tego sensu niby nie ma?
przez scorpio44 » czwartek 02 sierpnia 2007, 02:08
cman napisał(a):stosuję się do przepisów, które mają sens.
przez cman » czwartek 02 sierpnia 2007, 08:06
przez fibi » piątek 03 sierpnia 2007, 20:02
cman napisał(a):Myślisz, że przeciętny kursant wie, iż nie muszę zapinać pasów, dopóki mu tego nie powiem? Żaden nie wie - więc co pomyśli patrząc na mnie?
Akurat jeszcze mi się nie zdarzyło wieźć kursanta - nawet jeśli w życiu nie siedział w samochodzie i tak idzie od razu na głęboką wodę (btw: i ta metoda dobrze działa). Gdybym wiózł to bym zapiął - stosuję się do przepisów, które mają sens.
przez cman » piątek 03 sierpnia 2007, 22:18
przez fibi » sobota 04 sierpnia 2007, 19:12
cman napisał(a):A tak swoją drogą to czy Ty jesteś w stanie wyliczyć z pamięci wszystkie osoby, które nie muszą zapinać pasów?
scorpio44 napisał(a):Fibi, w podanych przez Ciebie sytuacjach wyprzedzać owszem, nie wolno. Ale zmieniać pas (jeżeli nie będzie to związane z wyprzedzeniem) wolno. Choć trzeba przyznać, że (chyba tak to kiedyś trafnie określił Radwan) raczej nie jest to najlepsze miejsce na wykonanie tego manewru. ;) Ale czasem trzeba. I nic nie można zarzucić.
przez tom9 » sobota 04 sierpnia 2007, 19:29
fibi napisał(a):cman napisał(a):A tak swoją drogą to czy Ty jesteś w stanie wyliczyć z pamięci wszystkie osoby, które nie muszą zapinać pasów?
Ciężarna w widocznej ciąży, instruktor i egzaminator podczas szkolenia i egzaminowania, taksówkarz e czasie pracy i osoby zwolnione z używania pasów z powodów zdrowotnych (orzwczenie lekarza). Jeśli ktoś jeszcze to nie pamiętam.
przez tom9 » sobota 04 sierpnia 2007, 20:46
wiesniak napisał(a):Bo jest pewne ryzyko, że go napadną.
przez Leon » niedziela 12 sierpnia 2007, 00:24
przez tom9 » niedziela 12 sierpnia 2007, 12:51
mogę jeść bułkę, mogę pić kolę
przez cman » niedziela 12 sierpnia 2007, 17:04
PoRD napisał(a):5. Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego samochodem osobowym, z wyjątkiem taksówki.
przez maszt » niedziela 12 sierpnia 2007, 19:04
przez Cachorro » niedziela 12 sierpnia 2007, 21:20
to pasy są niebezpieczne??gdybym kiedyś zapiął pasy
przez maszt » poniedziałek 13 sierpnia 2007, 14:19
przez wiesniak » poniedziałek 13 sierpnia 2007, 19:29