przez rocko19 » poniedziałek 09 czerwca 2008, 14:43
przez Barabasz » poniedziałek 09 czerwca 2008, 23:43
Pinhead napisał(a):A może ktoś się oriętuje jak przebiegają egzaminy praktyczne w Opolu ? W Kielcach terminy egzaminów są dopiero na koniec września więc jak dla mnie Kielce odpadają.
przez cman » poniedziałek 09 czerwca 2008, 23:45
rocko19 napisał(a):Cman mam pytanie masz gdzieś pytania teoretyczne na egzamin instruktorski? Głównie chodzi mi oto żeby sobie je porozwiązywać jezeli byłaby taka możliwosć.Pozdrawiam
przez Barabasz » wtorek 10 czerwca 2008, 21:54
Pinhead napisał(a):Barabasz dzięki za opis. A dawno temu zdawałeś ?
przez Pinhead » wtorek 10 czerwca 2008, 23:45
przez cfk » piątek 27 czerwca 2008, 22:19
przez Gość » sobota 28 czerwca 2008, 00:15
przez cman » sobota 28 czerwca 2008, 11:40
przez Borys_q » sobota 28 czerwca 2008, 23:35
przez tomekmasz » piątek 03 października 2008, 20:30
Barabasz napisał(a):Pinhead napisał(a):A może ktoś się oriętuje jak przebiegają egzaminy praktyczne w Opolu ? W Kielcach terminy egzaminów są dopiero na koniec września więc jak dla mnie Kielce odpadają.
pytasz o opole...
mialem do wyboru opole lub katowice
wybralem opole i jest podobnie
teoria wszedzie chyba tak samo
2 czesc wyklad, losujesz temat masz chwile do przygotowania sie, mozesz kozystac ze wszystkiego co masz przy sobie (kodeks, konspekty itp itd ). potem wychodzisz przed komisje i nawijka. jak idzie dobrze to nie przerywaja tylko sluchaja, dziekuja i przechodzisz do 3 etapu. gorzej jak sie cos zajakniesz, pogubisz. zaraz zaczynaja sie pytania "pomocnicze"
np" jak uslyszeli ze swiatla mijania sa barwy zoltej selektywnej, to zaraz pytaja co znaczy "selektywna"?? jak dostali odpowiedz ze inna niz zolta samochodowa, to padlo pytanie : tzn. jaka ??
to ma niby pomoc byc :shock:
wszystko byle tylko wyprowadzic z rownowagi
3 czesc placyk
maja tam troche dziwnie, caly placyk miesci sie w garazu. stoi sporo filarow, lini narysowanych na asfalcie w 3 i troche, musisz sam wiedziec ktora do ktorego zadania
juz nie pamietam czy losowalo sie zadania czy jak
ja mialem po kolei czynnosci kontrolno-obslugowe
kontrola swiatel, luk egzaminacyjny i parkowanie prostopadle przodem
parkowanie przy wyjezdzaniu zapomnialem o kierunkowskazie. powiedzial ze cos bylo nie tak, spytal czy wiem co....
jak zaskoczylem ze kierunkowskaz kazal powtorzyc
jak zrobilem to powiedzial ze kolem najechalem wyjezdzajac na podstawe tyczki (maja tam nie pacholki tylko takie plaskie okragle "przylepce") nie tracilem autem tyczki ale przez najechanie na te gume poruszyla sie lekko
i spytal co mam z panem w tej sytuacji zrobic??
odpowiedzialem : guma stoi na lini, linia jest czescia stanowiska, najechalem na linie a wiec jechalem po stanowisku, czyli cwiczenie zaliczone.
i tak oto stalem sie instruktorem :D
przez tristan » piątek 03 października 2008, 22:35
tomekmasz napisał(a):Zastanowiła mnie jedna sprawa w twojej wypowiedzi, mianowicie piszesz ze musiałes zaprezentowac na placu parkowanie prostopadłe przodem. Przeciez tego zadania na egzaminach nie ma juz dawno.
przez tomekmasz » piątek 03 października 2008, 23:15
Barabasz napisał(a):i tak oto stalem sie instruktorem :D
przez tristan » sobota 04 października 2008, 00:38
przez Pinhead » sobota 04 października 2008, 11:13