MATURA 2006

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez jimorrison » czwartek 04 maja 2006, 19:57

RadzioS napisał(a):tu widze jakis model odpowiedzi nieoficjalny
http://slimak.onet.pl/_m/matury/matura_ ... l_rozw.pdf

to jest oficjalne ;) :)
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez brzewa » czwartek 04 maja 2006, 20:39

Ja też pisałem z Chłopów a na rozszerzonym wybrałem temat pierwszy czyli:[...]porównanie sposobów prezentacji dramatu zwykłych ludzi...
Z tego co wiem to model odpowiedzi będzie dostępny na stronach komisji gdzieś za tydzień. Na razie mamy przykładowe odpowiedzi.
Obrazek
Prawko zdane za I razem: 26.09.2005r.
brzewa

Postprzez lukasxp » czwartek 04 maja 2006, 22:23

W zasadzie spodziewalem sie Lalki na maturze... a tu psikus i znowu chlopi:) nie lubie szekspira wiec padlo na reymonta :) jakos poszlo... tescik tez nie najgorszy lepsze to niz miodek na probnej hehe... jutro angielski, pisemny jako tako nie powinno byc problemow gorzej bedzie z ustnym. Powodzenia dla wszystkich. 3mcie sie...
lukasxp

Postprzez volve » czwartek 04 maja 2006, 22:45

lukasxp napisał(a):tescik tez nie najgorszy lepsze to niz miodek na probnej hehe

Miodek na próbnej ?? :wow: To ja myślałem, że na próbnej pisaliśmy o Kapuścińskim, no ale widać sie myliłem :ups:
volve

Postprzez RadzioS » piątek 05 maja 2006, 00:01

a widzieliscie arkusz dla nieslyszacych ? mieli calkiem inna mature :lol:
Obrazek
RadzioS

Postprzez brzewa » piątek 05 maja 2006, 11:12

Miodek na próbnej ?? Shocked To ja myślałem, że na próbnej pisaliśmy o Kapuścińskim, no ale widać sie myliłem Oops

To był tekst laudacji wygłoszony przez Miodka podczas wręczenia Kapuścińskiemu dyplomu doktora honoris causa. :)
Obrazek
Prawko zdane za I razem: 26.09.2005r.
brzewa

Postprzez ymonm » piątek 05 maja 2006, 15:35

Stres przed polskim byl umiarkowany. Schiz mnie dopadl, kiedy otwarlem arkusz i patrze...

Makbet. Mysle, ze cos napisze, ale srednio mi pasuje
CHLOPI - smiac mi sie zachcialo... slabo powtorzylem te lekture, bo myslalem, ze nie bedzie, skoro pojawila sie na probnej! Zaskoczenie na maxa :shock:

No ale zdecydowalem sie na tekst Reymonta... zapisalem cale miejsce. Czekam na klucz odpowiedzi, ciekawe jak to beda punktowac.

Czytanie ze zrozumieniem srednio trudne. Licze na 13-14 pkt.

Ogolnie poziom tej matury przecietny. Najgorsze jest to, ze cala nauka poszla w <&%#$@>... Chlopow nie powtarzalem, a sie pojawily :/ uczylem sie czegos innego, a tu taka kapa...

W poniedzialek WOS rozszerzony :D

Pozdrowki dla maturzystow!
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez RadzioS » piątek 05 maja 2006, 16:48

dzisiaj angielski, myslalem, ze podstawowy bedzie troche latwiejszy, zas rozszerzony bardzo trudny - a sie okazalo inaczej. no ale jakos w miare mi poszlo

najlepszy byl motyw z grupami :lol: :lol: część osób szybko zauwazyla roznice w arkuszach, inni w ogole - sciagali od kogo sie dalo :oops:

a jak u was? :P
Obrazek
RadzioS

Postprzez tikas » sobota 06 maja 2006, 12:29

dobra, to może ja coś wreszcieod siebie dodam,

Polski, widzę, że większość brała Chłopów, Ja jednak zdecydowałem się na Makbeta i porównałem go do Króla Edypa, Uważam,że to najbardziej trafny przykład, oboje chociażby zabili krewniaków, Sam sie na maturze zdziwiłem, bo strasznie mi oba tematy podpasowały :wink: zarówno to jak i tamto, Makbeta czytałem 2 razy a Chłopów 1 raz, hmm gdybym pisał o Antygonie to bym się też do Kreona odwołał, ale ok nieważne już, brakło mi czasu i miejsca na pisanie :? :? a obszerność brudnopisa powaliła mnie z nóg :/
a co do czytania ze zrozumieniem, to napewno gorzej mam niż na próbnej, teskt był łatwy, pytania takie sobie
kurde kiedy oni dadzą oficjalny klucz :? żalosne, co mi niby dają jakieś przykładowe odpowiedzi albo wypracowania :?
Bochnia
tikas

Postprzez tikas » sobota 06 maja 2006, 12:30

część II

Angielski, podstawowy OK, jestem zadowolony, dobrze,że dali nam pocztówkę i list do przyjaciela (eheh nawet o maturze coś tam było)
natomiast rozszerzony to bez komentarza, wyraźnie mówili i teksty łatwe, ale gorzej z konkretami i rozwiązaniami . z III arkusza mam 0.5/5 pkt :roll: , pisałem wypracowanie. opis wydarzenia sportowego o dobrej organizacji i wspaniałej atmosferze, pisałem o Igrzyskach Olimpijskich Ateny 2004. ale boję się,że nie na temat.... z chęcią bym sobie przepisał pukty z rozszerzonej próbnej,,
dobra, trreaz tylko czekanie na wyniki .
kolejny egzamin biologia w środę, chyba najważniejszy
życze powodzenia , pozdrawiam i owocnej nauki :D

p.s ale nam zrobili z tymi grupami, niektórzy w innych salach nie wiedzieli i spisywali,
ja sobie odrazu sprawdziłem, zresztą nawet nam coś nauczyciele wcześniej "napomykali"

kurde pieprze się z tym postem już z 3 h :/
musiałem podzielić na 2 części bo w 1 się nie dało wysłać, sorry.
Bochnia
tikas

Postprzez cappricio » poniedziałek 08 maja 2006, 18:40

jutro mam ustny :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nigdy w zyciu niczego nie bałam sie bardziej niz tego gowna :| :/ :shock: nie umiem swojej prezentacji perfekt na pamięć... juz dzisiaj przy małym stezeniu stresu zapominam tego, co juz umiem na 100% i obudzona w nocy powiem. tzn do wczoraj obudzona w nocy bym powiedziala. dzisiaj WSZYSTKO mi sie miesza :( no a jeszcze czesc ktorą umiem tak na wyczucie raczej... ehhhhhhh jak ktos chce to moge niemiecki za niego napisac albo nawet ustny zdac, tylko niech ktos mnie uratuje przed jutrem.... :shock: :fear:
cappricio

Postprzez tikas » środa 10 maja 2006, 00:17

cappricio ja tutaj cały czas na wpis czekam !!!!

ja piszę jutro biologię :( zobaczymy jak to będzie, mało powtarzałem. teraz mnie na powtórki naszło :/
Bochnia
tikas

Postprzez Sławek_18 » środa 10 maja 2006, 00:20

kapcioszek pewnie zalewa mature teraz w jednym z barow na piotrkowskiej:D :D :D :D :D
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez cappricio » środa 10 maja 2006, 08:40

:D:D:D:D:D:D:D
95% > 19/20 punktów :D:D:D:D:D:D
a trzęsłam sie jakbym parkinsona miała :lol2:
komisja PRZEMIŁA. naprawde. bardzo wyrozumiała. pomimo moich licznych zawieszeń (które wypełniałam piciem wody, bo przeciez w gardle mi zaschło :lol2: ) dostałam tyyyyyyyyyyyle punktów :D:D:D
całe napięcie maturalne już ze mnie zeszło, teraz właściwie nie odczuwam nerwów przed następnymi maturami :D polski mam NA ZAWSZE z głowy!!! :D:D:D
cappricio

Postprzez Ad_aM » środa 10 maja 2006, 19:42

Ad_aM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka