Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Black_Mamba » niedziela 04 listopada 2007, 16:52

Czas na forum musisz zmienić sobie sama...
people usually comin` to knock you on your ass... aren`t they?
Black_Mamba

Postprzez cman » niedziela 04 listopada 2007, 17:53

Taka mała prośba do tych, którzy tego nie robią - patrzcie od czasu do czasu w lusterka, zwłaszcza jeśli zmieniacie pas ruchu. Bo czasem bywa, że tym pasem może jechać jakieś auto i w celu uniknięcia kolizji, nie mając szans wyhamować na mokrej nawierzchni, będzie uciekało na prawo, czego skutkiem może być przygrzanie w barierkę :evil:.

Obrazek

Zderzak, jak widać, już założony, bo odpadł i lekko pękł jednocześnie. I blacha też już wstępnie wyprostowana, bo było wszystko bardziej pogięte.
cman

Postprzez kokoskop » niedziela 04 listopada 2007, 18:18

biedny golfik, przynajmniej tak mi się wydaje
kokoskop

Postprzez cman » niedziela 04 listopada 2007, 18:29

cman

Postprzez scorpio44 » niedziela 04 listopada 2007, 18:32

Fiona, strefę czasową ustawia się samemu w profilu użytkownika!
scorpio44

Postprzez ella » niedziela 04 listopada 2007, 19:28

Cman czyżby to Twoje autko?
ella
Moderator

Postprzez cman » niedziela 04 listopada 2007, 19:36

No moje... A, już mi pierwsze wkurzenie minęło, i tak się namierzam od pewnego czasu do kupna czegoś innego, a to auto ma już swoje lata i swoje przejścia, więc nie opłaca się nic z nim robić.
cman

Postprzez Black_Mamba » niedziela 04 listopada 2007, 20:18

Lusterka... święta rzecz. Znam przypadek,który miał miejsce jakiś miesiąc temu. Prosty odcinek drogi,linia przerywana,jadą cztery auta,jeden za drugim. Kierowca ostatniego auta w tej kolumnie zasygnalizował manewr wyprzedzania,zjechał na lewy pas i gdy był na wysokości tylnych kół auta,które jechało pierwsze (Opel Vectra) osłupiał. Kierowca Opla zaczął skręcać w lewo,na polną drogę,która prowadziła na jakiś staw. Prawdopodobnie nie popatrzył w lusterko,gdy zaczął skręcać w lewo. Wiózł ze sobą 2 pasażerów,a auto,które go wyprzedzało uderzyło w jego lewe,tylne drzwi. Wszyscy na szczęście żyją,a jedyne obrażenia poniósł kierowca,który wyprzedzał. Zarył o rów,po czym zatrzymał się na drzewie. Z Peugeot`a,którym jechał został tylko tył.

Mała ciekawostka - zawodowy kierowca patrzy w lusterka co 5 sekund :lol:
Black_Mamba

Postprzez Patsy » niedziela 04 listopada 2007, 20:54

skorpio, dzieki :) bo myślałam ze cos z kompem, ale na kompie mam dobry czas :)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 05 listopada 2007, 08:29

Black_Mamba napisał(a):Kierowca ostatniego auta w tej kolumnie zasygnalizował manewr wyprzedzania,zjechał na lewy pas i gdy był na wysokości tylnych kół auta,które jechało pierwsze (Opel Vectra) osłupiał. Kierowca Opla zaczął skręcać w lewo,na polną drogę,która prowadziła na jakiś staw. Prawdopodobnie nie popatrzył w lusterko,gdy zaczął skręcać w lewo.

I znowu (o zgrozo, jak zwykle!) w ogóle nie jest wzięte pod rozwagę, czy kierowca opla miał włączony lewy kierunkowskaz. Moim zdaniem to powinna być kluczowa sprawa przy ustalaniu okoliczności tego typu kolizji. Szkoda, że 90% policjantów uważa inaczej.
scorpio44

Postprzez Black_Mamba » poniedziałek 05 listopada 2007, 14:11

A ja nie jestem policjantem :P:P:P

Kierowca Opla włączył kierunkowskaz,gdy kierowca Peugeot`a był już przy nim... W takich ułamkach sekund,to tak szczerze mówiąc owy kierunkowskaz dużo nie dał (właściwie,to zadecydował,że ewidentna wina leżała po stronie kierowcy Opla) . No i żebyś się jeszcze nie doczepił,to dodam,że było to poza terenem zabudowanym :P
Black_Mamba

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 05 listopada 2007, 14:54

Jeżeli tak się sprawy miały, to oczywista wina kierowcy opla (PS: jakie ma znaczenie, czy obszar zabudowany, czy nie?). Swoją drogą, zupełnie nie wiem, gdzie w mojej wypowiedzi widzisz czepialstwo.
scorpio44

Postprzez Black_Mamba » poniedziałek 05 listopada 2007, 19:29

Aj,tego czepialstwa nie bierz tak do siebie... to wszystko było w ramach żartów... i ten teren niezabudowany także :P

No ale dobra,od dzisiaj koniec z żartami w moim wykonaniu! :D
Black_Mamba

Postprzez Patsy » piątek 09 listopada 2007, 18:22

Macie już jakieś plany na Sylwestra :?:
ja wiem, że jest jeszcze wcześnie i duzo czasu zostało, sama propozycje dostaje pod koniec grudnia, najbardziej lubie jakies spontaniczne wyjscia, ale wiecie niektórzy maja wszystko wcześniej zaplanowane, jak to jest u was :?:
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez ella » piątek 09 listopada 2007, 20:31

Nie lubię planować :D Może go spędzę w Szwecji albo u siebie. Czas pokaże..... 8)
Teraz jestem na etapie zmiany pracy i to jest dla mnie najważniejsze.
(nawet forum spadło na dalszy plan)
ella
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka