Problem z odbiorem prawka (Rybnik i nie tylko)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez marta_p » czwartek 05 lipca 2007, 09:16

radbar1 napisał(a):ehh ja i tak będe musiał pojechac tam zarejestrować autko. Ale poprostu chciałem to zrobić jadąc odrazu po prawo jazdy. jakbym musiał jechac jeszcze zapłacić osobiście za to, potem jechać po prawko a potem po odbiór dowodu rejestracyjnego to poszedłbym z torbami :D Ale dzięki sprawdze to . W takiej sytuacji nie musiałbym jechac po prawko tylko odrazu pojechałbym zarejestrować autko juz swoim autem :D W każdym razie dzięki. Jutro zadzwonie i się dowiem dokładnie . Co za problemy ludzie robią :D niektórzy w 10 dni mają prawko a my będziemy czekac pewno z miesiąc ;( Gdyby nie to, że mam do pracy daleko to pewno bym się tak nie denerwował :P. Pozdrowionka

Trzymaj się - powodzenia! :) Może uda się to zaatwić szybciej - ja jestem dobrej myśli :) pozdrawiam
marta_p

Postprzez radbar1 » czwartek 05 lipca 2007, 17:18

już wiem , że raczej się nie uda :P Z wrocławia papiery wyszły listem poleconym 2 lipca :) Jak narazie dzwoniłem i nie doszły. Co najlepsze mój szwagier tam poszedł zapłacić to babka go przegnała i powiedziała , że narazie ma nie płacić bo ona potwierdzenia nie weźmie bo nie ma do czego przypiąć co jest logiczne , ale kazała wogóle narazie nie płacić nawet jeśli szwagier wziąłby narazie to potwierdzenie do domu :) . W dniu w którym papiery z Wrocławia przyjdą dopiero trzeba zadzwonić zapytać się czy sa , przy czym Pani powiedziała że to może trwać nawet 2 tygodnie i dopiero wtedy trzeba zapłacić i przyjśc do niej. Oni dopiero pomyślą wtedy o wysłaniu ich do Warszawy :) Oszczedze w tym miesiącu na paliwie :) Mam nadzieje, że tobie Marta szybciej się uda. Powodzonka :)
28.05 Egzamin teoretyczny zdany za pierwszym podejściem

30.06.2007 Praktyka zdana za 3 podejściem (górki mi się będą śnić chyba do końca życia :)

13.07.2007 Prawko do odbioru w urzędzie

25. 07.2007 Prawko w moich rękach :)
radbar1

Postprzez marta_p » czwartek 05 lipca 2007, 19:18

radbar1 napisał(a):już wiem , że raczej się nie uda :P Z wrocławia papiery wyszły listem poleconym 2 lipca :) Jak narazie dzwoniłem i nie doszły. Co najlepsze mój szwagier tam poszedł zapłacić to babka go przegnała i powiedziała , że narazie ma nie płacić bo ona potwierdzenia nie weźmie bo nie ma do czego przypiąć co jest logiczne , ale kazała wogóle narazie nie płacić nawet jeśli szwagier wziąłby narazie to potwierdzenie do domu :) . W dniu w którym papiery z Wrocławia przyjdą dopiero trzeba zadzwonić zapytać się czy sa , przy czym Pani powiedziała że to może trwać nawet 2 tygodnie i dopiero wtedy trzeba zapłacić i przyjśc do niej. Oni dopiero pomyślą wtedy o wysłaniu ich do Warszawy :) Oszczedze w tym miesiącu na paliwie :) Mam nadzieje, że tobie Marta szybciej się uda. Powodzonka :)

Dziwna sprawa....2 tygodnie? Moje papiery wysłali w środę (robią to trzy razy w tygodniu) i dzisiaj już były w Rybniku - nie wiem czy w wyniku mojej interwencji ale nie sądzę....kurcze co urzędas to inaczej aż szlag człowieka trafia ;/ powodzenia również :)
marta_p

Postprzez radbar1 » piątek 06 lipca 2007, 17:30

dzwoniłem do Wordu we wrocławiu i powiedzieli, że moje papiery do Miechowa wysłano 2 lipca :) Dziś dzwoniłem do miechowa i nadal ich tam nie ma :( Cóż zrobić trzeba czekać :) Przemęcze się ten miesiąc :) Chyba nie mam wyjścia . Mam tylko nadzieje, że Pani chociaż nie będzie mi teraz chciała na złośc robić, bo co dzwonie tam to mówią mi, że 2 tygodnie na to mają. Nie wiem czy ona liczy, że ja dopiero za 2 tygodnie zadzwonie i się zapytam ? Musiałbym chyba zwariować bo wtedy bym nie miesiąc ale pewno z półtora czekał na to prawko :D Ciesze się , że chociaż tobie idzie z tym dobrze. Pozdrowionka

30.06.2007 Praktyka zdana za 3 podejściem (górki mi się będą śnić chyba do końca życia :)

radbar1

Postprzez marta_p » piątek 06 lipca 2007, 22:40

Nie wiem czy ona liczy, że ja dopiero za 2 tygodnie zadzwonie i się zapytam ? Musiałbym chyba zwariować bo wtedy bym nie miesiąc ale pewno z półtora czekał na to prawko :D Ciesze się , że chociaż tobie idzie z tym dobrze. Pozdrowionka[/quote]

Hihihi ja mam to samo w moim wydziale, Pani już mnie błaga, żebym zadzwoniła dopiero po 10 lipca żeby zapytać o odbiór :P a ja nie daję za wygraną :P grzecznie wszystko i sympatycznie - oni takich jak my pewnie mają dość ale przemiła kobieta mi dzisiaj powiedziała (jak Ją przepraszałam za tą moją "upierdliwość") że w końcu od tego są :) żeby odpowiadać na nasze pytani ai wątpliwości :) Sympatycznie jest - naprawdę aczkolwiek bardzo się denerwuję, jak do 20 lipca nie dostarczę prawka do nowej pracy to o nowej pracy mogę zapomnieć. Czekają na mnie już 2 miesiące! :( No nic, CZEKAMY :)
marta_p

Postprzez radbar1 » sobota 07 lipca 2007, 02:25

jak będe wiedział , że juz moge zapłacić za prawko i oni wyślą je do warszawy to dam im kilka dni i przestane dzwonić :P w końcu przez neta można sprawdzić jak tam idzie produkcja w Warszawie :P Jak tylko na stronie papierów wartościowych będzie widniało, że prawko do odbioru to odrazu posyłam brata po nie. Problem w tym , że u mnie musze wystawić upoważnienie przez notariusza dla brata co jest śmieszne bo podobno we Wrocławiu jeśli to jest brat rodzony to wystarczy zwykłe upoważnienie. Co inne miasto to inne zasady. Chyba w każdym mieście tłumaczą sobie inaczej przepisy ;( Pozdrowionka

radbar1

Postprzez marta_p » piątek 13 lipca 2007, 09:26

Mój Tata odebral mi dzisiaj prawo jazdy ;) u mnie szybko to poszlo, śmieje się teraz, że mają mnie dość w tym urzędzie i modlą się żebym go tylko nie zgubila :) bo potem od nowa :P Mam nadzieję, że Twoje sprawy również zakończą się szybko i pomyślnie :) Pozdrawiam
marta_p

Postprzez scorpio44 » piątek 13 lipca 2007, 15:10

marta_p napisał(a):Mój Tata odebral mi dzisiaj prawo jazdy ;)

A za co? :D :D :D

A tak poważnie, to cieszymy się naturalnie, że wreszcie masz to wszystko z głowy.
scorpio44

Postprzez radbar1 » piątek 13 lipca 2007, 17:31

Super Martuś :) Fajnie, że masz to z głowy i prawko w rękach :D ja niestety nie mam tak dobrze :D Dziś dopiero pojawiło się , że przyjęto wniosek na stronie papierów wartościowych. teraz trzeba czekać aż zrobią i odeślą :D Potem mój brat mi odbierze i wyśle pocztą do wrocławia :D. Trudno im dłużej czekam tym bardziej przestaje narzekac :P

radbar1

Postprzez ella » piątek 13 lipca 2007, 21:02

problem autorki rozwiązany to wątek zamykam bo jest drugi taki sam.
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka