przez Blacksmith » środa 30 stycznia 2019, 21:01
przez ks-rider » środa 30 stycznia 2019, 23:53
Cyryl napisał(a):teraz gry są uprawiane jak sport i są w tym nawet spore pieniądze, więc nie lepiej abyś zajął się nimi zawodowo, jeżeli tak wyrastasz ponad innych?
Blacksmith napisał(a):Broń i jej użycie to zupełnie inna bajka. Są twarde reguły, jak na wojnie. Strzelają do Ciebie to Ty strzelasz do nich. Jest to stresogenna sytuacja oczywiście, ale człowiek wie co ma robić. Jest stres motywujący i stres demotywujący. Zachowanie egzaminatora chama należy z pewnością do tej drugiej kategorii.
przez szofer80 » czwartek 31 stycznia 2019, 01:54
przez Cyryl » czwartek 31 stycznia 2019, 06:52
Blacksmith napisał(a):...1. Sam egzamin jest stresującą sytuacją i chamskie zachowanie egzaminatora siłą rzeczy ten stres powiększało...
...2. Teraz wyobraź sobie, że w realu jakiś pajac wjeżdża Ci na ambicje i czepia się dupereli. Np. jakiś kursant twierdzi, że wie lepiej od Ciebie i Ty tak naprawdę mało wiesz. Jestem ciekawy czy zachowałbyś taki stoicki spokój...
przez ks-rider » czwartek 31 stycznia 2019, 08:36
szofer80 napisał(a):cytat:
" okregu domowego miru oddasz strzal i na dziendobry masz na glowie prokuratora, ranisz, zwijaja cie i bedziesz udowadnial, ze nie jestes wielbladem."
znowy tylko analizujesz aktualny stan prawny nie zadając sobie pytania czy to słuszne czy nie. Tyle pis mówił o prawie do obrony a nie nadstawianiu drugiego policzka gdy leją i jakoś nic sie nie dzieje w kwstii liberalizacji prawa dostępu do broni np.w stanach mój dom-moja twierdza. Będzie się trzeba tłumaczyć ze słuszności użycia broni tak jest wszędzie i na poczatku zdarzą sie ci którzy będą chcieli tej broni pochopnie użyć ale oni powinni zginąc w pierwszych strzelaninach ze swoim udziałem, po nagłośnieniu paru spraw ludzie zaczną ostrożnie wyciągać broń wiedząc że gra będzie toczyć się wyłacznie o najwyższą stawkę. Ale skończa się brutalne pobicia ze skakaniem po głowie jak jest teraz.
przez Blacksmith » czwartek 31 stycznia 2019, 10:00
przez ks-rider » czwartek 31 stycznia 2019, 11:19
Blacksmith napisał(a):Zainspirowaliście mnie. Gdy skończy się już walka o zmianę finansowania WORD'ów i egzaminów to zacznę walkę o liberalizację dostępu do broni dla Polaków. A więc już może od przyszłego roku. Może nie tak jak w USA gdzie amunicję można kupić nawet w markecie obok mielonek, ale będzie to zrobione tak aby wszyscy (albo przynajmniej większość) byli zadowoleni.![]()
Być może kiedyś powstanie powiedzenie w stylu: "Łokietek zjednoczył Polaków, a Blacksmith uczynił ich równymi".
przez Blacksmith » czwartek 31 stycznia 2019, 11:53
ks-rider napisał(a):Z tym zrownaniem to troche przespales, to uczynil juz bodajze 250 lat temu Samuel COLT
![]()
przez mp0011 » czwartek 31 stycznia 2019, 20:27
przez ks-rider » czwartek 31 stycznia 2019, 22:08
mp0011 napisał(a):Wprost nie mogę się doczekać szeryfów na autostradach z gnatami...
przez szofer80 » piątek 01 lutego 2019, 02:41
przez Cyryl » piątek 01 lutego 2019, 05:23
szofer80 napisał(a):na początku trzeba będzie się liczyć że trafią się tacy którzy pochopnie wyciągną broń ale po kilku głośnych sprawach ludzie się opamiętają albo zginą w strzelaninach albo skończy sie dla nich normalne życie i będą musieli się cały czas ukrywać. Czasy się zmieniły, są brutalne pobicia i broń pasuje do kapitalizmu jak ulał. Kapitalizm to prymitywny ustrój selekcji naturalnej a człowieka natura po to wyposażyła w rozum żeby jego los jednak odróżniał się trochę od losu zwierząt w dzikiej naturze. Prymitywne instynkty w człowieku trzeba tępić...
przez ks-rider » piątek 01 lutego 2019, 09:22
szofer80 napisał(a):na początku trzeba będzie się liczyć że trafią się tacy którzy pochopnie wyciągną broń ale po kilku głośnych sprawach ludzie się opamiętają albo zginą w strzelaninach albo skończy sie dla nich normalne życie i będą musieli się cały czas ukrywać.
Kapitalizm to prymitywny ustrój selekcji naturalnej
przez szofer80 » piątek 01 lutego 2019, 13:48
przez Blacksmith » piątek 01 lutego 2019, 14:30
Cyryl napisał(a):w USA co chwila są głośne sprawy strzelanin w szkołach, centrach handlowych itp.