Nie, nie miałem problemów. Za to na poprzednich dwóch xperiach miałem spore problemy z jakością połączeń - myślałem, że to kwestia sieci - playa, ale od czasu zmiany telefonu jest dużo lepiej. Jakoś sprawniej sobie chyba radzi z przełączaniem się między nadajnikami.
jedyne akcje jakie się działy to kilka razy ekran po odblokowaniu potrafił być w odcieniach czerwonego/zielonego/niebieskiego. Coś jak w psującym się starym kineskopowym telewizorze

Ale wystarczyło wcisnąć przycisk blokady ekranu, odblokować jeszcze raz i wracało do normy. Od dłuższego czasu się nie pojawiło, więc może coś się zaktualizowało.
Dokładnienie pamiętam co było standardowo, a co dociągnąłem od razu z neta. Na pewno był pakiet office i w ramach niego one note, który jest całkiem wygodnym prostym notatnikiem. Adobe Reader nie pamiętam czy był, ale można bez problemu ściągnąć. Menadżer plików mam, oficjalny microsoftowy dolumiowy, ale chyba musiałem go ściągnąć. Jeśli chodzi o braki w aplikacjach to ciężko mi znaleźć jakąś alternatywną przeglądarkę dla wbudowanego IE. Który chodzi całkiem fajnie, ale potrafi wykrzaczać sie czasami na usługach googla np. google docs, kalendarz itd. (ciekawe czemu

) Ale, że tak bardzo ich nie potrzebuję to przyznam się, że jakoś mocno alternatywy nie szukałem. Mam jeszcze awaryjnie doinstalowany UC Browser, w sumie nie jest zły... ale też na google docsach sobie nie daje rady, więc żaden pożytek z niego i nie pamiętam kiedy go ostatnio uzywałem

W IE można spokojnie zmienić domyślną wyszukiwarkę z binga na google. Youtube działa bardzo ok na IE (jak i inne odtwarzacze), ale dedykowane nibyaplikacje do jutuba jakie próbowałem były beznadziejne. Kalendarz google, jak i gmail można spokojnie podłączyć pod kalendarz i klienta poczty w wbudowane w tel. Aplikacja facebookowa działa bardzo płynnie, ale niestety ma dość spore dziury - nie wyświetlają się np. ankiety, czy przypięte posty w grupach. Wiadomo, błąd, ale facebook ma to najwyraźniej w głębokim poważaniu... zresztą nie wiem czy to tylko nie tyczy sie polskiej wersji językowej. Z innych większych niedociągnięć - yanosik nie chce działać w tle z odpaloną wbudowana aplikacja do nawi Here drive

I druga sprawa - jak się na yanosiku ręcznie zgasi/zablokuje ekran tel informuje o wszystkim głosowo, ale nie podświetla i nie odblokowuje ekranu. Ale w sumie póki co miałem jeszcze mało okazji do korzystania z tego, może można coś w opcjach pogrzebać. Z rzeczy na minus - Win 8.1 nie umożliwia nagrywania rozmów, nowsze wersje win juz to mają w standardzie, ale na moim ciężko to obejść nawet dodatkowymi aplikacjami - te co znalazłem potrafią najwyżej przełączyć się w tryb głośnomówiący i nagrywać z otoczenia jak dyktafon (lol) - więc tutaj <&%#$@> mocno. Druga niedogodnością jest brak wzorów (łączenia kropek)do odblokowywania - przynajmniej w mojej wersji w standardzie jest tylko przesunięcie ekranu, albo od razu hasło. Więcej większych braków nie kojarzę. O, z ciekawostek - fabryczna aplikacja aparatu umożliwia ręczne ustawianie czasu migawki, ISO , czy ostrości.