Czujniki cofania

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czujniki cofania

Postprzez lith » sobota 24 maja 2014, 22:49

Nie jeżdżę 6 m mitsubiszi :P Największe co parkowałem to 14 m jachty, ale tam mam żywe czujniki parkowania, które drą japę z drugiego końca łódki :mrgreen:
lith

Postprzez furby » piątek 30 maja 2014, 11:58

Proponuje Wam Panusie. Kupcie auto autonomiczne skoro macie problem z parkowaniem bez czujnikow.
furby

Postprzez lith » piątek 30 maja 2014, 13:56

...autonomiczne? :lol:
Niektórzy muszą parkować z czujnikami, inni muszą pisać ze słownikami -.-
lith

Postprzez kombi » piątek 30 maja 2014, 15:25

Lith, tak się mówi na samochody które same jeżdżą.

Furby, nikt tu raczej nie ma problemów z parkowaniem bez czujników, ale z czujnikami i kamerą można to zrobić zdecydowanie szybciej, precyzyjniej i bezpieczniej. (zwłaszcza w dużych samochodach ze słabą widocznością do tyłu).
Skoro taki z ciebie kozak, proponuję zdemontować lusterka i parkować bez lusterek, przecież to też taka forma ułatwienia parkowania.

Co do autonomicznych samochodów, gdyby te samochody były bezpieczne, szybkie i w pełni funkcjonalne, pierwszy stanąłbym w kolejce, żeby takie auto kupić.
kombi

Postprzez piotrekbdg » środa 11 listopada 2015, 11:59

Ja nie jestem entuzjastą dokonywania w samochodzie takich przeróbek jak wmontowywanie czujników parkowania tam gdzie ich fabrycznie nie było albo jakiś paskudnych świateł dziennych. Poza tym samo "pikanie" bez np. wizualizacji przeszkód na ekranie komputera pokładowego nie jest moim zdaniem jakoś super niezbędne i przydatne.
piotrekbdg

Postprzez Borys_q » środa 11 listopada 2015, 12:06

Największe co parkowałem to 14 m jachty, ale tam mam żywe czujniki parkowania, które drą japę z drugiego końca łódki

I odbijacze :)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez lith » środa 11 listopada 2015, 16:23

Też :mrgreen: Ale samochodu nie znosi z wiatrem, czy z prądem z miejsca parkingowego :twisted:
lith

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka