Wada wzroku... i co dalej?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Wada wzroku... i co dalej?

Postprzez marcin_akle » poniedziałek 09 maja 2011, 11:04

kaven napisał(a): okulary trzeba przymierzyć i od razu wiadomo :)

Dokładnie, o ostatecznej wadzie decyduje okulista, wyniki z pomiaru komputerowego mogą się różnić.
marcin_akle

Postprzez Ha-eS » poniedziałek 09 maja 2011, 17:53

Hmm... Ja mam -1.75 na obydwóch. Będąc u fotografa zapytałem się czy trzeba mieć koniecznie w okularach i powiedział, że nie. Tak więc zrobiłem bez. Bo w sumie do zdjęcia zawsze mogłeś pójść w soczewkach, a wtedy gdy miałbyś pokazywać zdjęcie to akurat masz soczewki zdjęte i okulary założone.
Co do samej wady i prawka to polecam zrobić tak jak moja siostra (ja niestety nie pomyślałem o tym wystarczająco wcześnie). W czasie badań lekarskich mieć założone soczewki (trzeba się wcześniej udać do okulisty, żeby sprawdził jakie powinno się mieć) i mówić, że nie ma się żadnej wady wzroku. Może są jacyś natrętni, którzy włożą palucha do oka i sprawdzą, ale pewnie w bardzo małej ilości. To jest tylko dlatego, żeby mieć bezterminowe prawko ;)
Ha-eS

Postprzez qwer0 » poniedziałek 09 maja 2011, 19:00

Przy takie wadzie i tak mozn miec prawko bezterminowe - wiec po co kombinowac :P
Bo w sumie do zdjęcia zawsze mogłeś pójść w soczewkach, a wtedy gdy miałbyś pokazywać zdjęcie to akurat masz soczewki zdjęte i okulary założone.

Nastepne kombinacje. A jak do zdjecia pojdziesz z fryzura typu irokez, to podczas jazdy wolno Ci jezdzic tylko z takim fryzem? Bo tak masz na zdjeciu? No luudzie...
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka