"Mikołaj" sie zbliża:-))!!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez scorpio44 » wtorek 16 listopada 2004, 00:02

sharky napisał(a):Cekawi mnie czy tradycja Adwentowych Kalendarzy jest jeszcze zywa? Chodzi mi o taki kalendarz z czekoladkami i codziennie od 1 do 24 grudnia zjadalo sie jedna czekoladke :D

gabilondo napisał(a):Ja powiem tak - mam 19 lat i nadal sie w to "bawie" - po prostu sprawia mi przyjemnosc
1. zjadanie pysznej czekolady
2. odliczanie kolejnych dni do Wigilii :)
PS. Czasami mi sie zdaza, ze zamiast czekoladki z danego dnia zjem tez z dnia kolejnego :lol: i wtedy musze przez 1 dzien poscic :D

Jak ja Wam zazdroszczę, że tak umiecie. Ja też mam 19 lat i też nadal zdarza mi się w to bawić, tyle tylko, że w taki sam sposób, co od kilkunastu lat. Taki mianowicie, że 1 grudnia zjadam cały kalendarz, a nieraz do wigilii jeszcze kilka. :D :D :D
scorpio44

Postprzez gabilondo » wtorek 16 listopada 2004, 00:15

gabi121
zycze super prezencikow i usmiechow:)

Na tym forum powinnas zyczyc prawa jazdy :)

scorpio44
1 grudnia zjadam cały kalendarz

Wow - az takim lakomczuchem nie jestem :)
Co jak co, ale 1 czekoladke zjadam 1 grudnia, a 24 zjadam 24 :)
A z tymi wewnatrz, to jak mam dobry dzien to zjadam wiecej niz 1 dziennie, a jak mam zly dzien, to w ogole nie pamietam o tym i lezy w lodowce :)
Zalezy jaki mam dzien, to tyle zjadam :) Ale zawsze koncze pudelko rowno 24 grudnia ;) (chocbym mial 1 dnia zjesc 23 czekoladki, to z 24 zawsze sie wstrzymuje)
Obrazek
17 listopada 2004 - teoria na TAK, praktyka na NIE (2x złe zatrzymanie na łuku tyłem)
2 grudnia 2004 - praktyka NA TAK !!!

Obrazek
gabilondo

Postprzez scorpio44 » wtorek 16 listopada 2004, 00:39

Słuchaj, Gabilondo... Dostałem właśnie wiadomość, że ponoć czekoladek nie powinno się 3mać w lodówce, bo dostają białego nalotu. :D :D :D Ja tam całe życie czekoladki 3małem i 3mam w lodówce i wszystko OK z nimi. :D
scorpio44

Postprzez gabilondo » wtorek 16 listopada 2004, 00:47

No scorpio44 skoro Ty tak mowisz
ponoć czekoladek nie powinno się 3mać w lodówce, bo dostają białego nalotu.
to postaram sie i zjem je od razu 1 grudnia :)
Obrazek
17 listopada 2004 - teoria na TAK, praktyka na NIE (2x złe zatrzymanie na łuku tyłem)
2 grudnia 2004 - praktyka NA TAK !!!

Obrazek
gabilondo

Postprzez sharky » wtorek 16 listopada 2004, 01:01

Przyznam sie ze juz dawno nie mialam takiego kalendarza... ale moze trzeba wrocic do tradycji :) Pamietam ze pierwsze kalendarze przywozila mi mama z Niemiec.

Ja nie zjadalam czekoladek naraz, ale zawsze ciekawilo mnie jakie kryja sie obrazki w poszczegolnych dniach. Czesto nie wytrzymywalam i zagladalam :oops:
Obrazek
sharky

Postprzez Agawa » wtorek 16 listopada 2004, 08:57

Wiecie co :!: dobry pomysł z tym kalenderzem.Widziałam taki wczoraj w sklepie. Kupie taki mojemu synkowi i codziennie bedzie dostawał jedna czekoladkę :D 8) Ale chyba kupie dwa..dla mnie jeden :wink: :D 8)
-------------------------------------------------------------------
scorpio44 napisał(a):Agawa napisał:
Słyszałam tez że do niektórych ludzi "Mikołaj" przychodzi 24 grudnia.

To do Ciebie nie przychodzi? Ja to myślałem, że 6 grudnia to jedni obchodzą, a inni nie, ale w wigilię to Mikołaj wszystkie domy odwiedza.

to ja napisał(a):U mnie obchodzi się zarówno Mikołajki jak i Gwiazdkę

U mnie tak samo jak u Asi. Mikołaj przychodzi 6 grudnia i to jest duzy prezent a pod choinke na Gwiazdke od Aniołka dostajemy drobne prezenty :wink: :D
Agawa

Postprzez sonix » wtorek 16 listopada 2004, 13:30

ja też dostaję dwa razy na 6 i 24 grudnia a i jeszcze 5 grudnia na urodziny :!: :!: :!:
sonix

Postprzez scorpio44 » środa 17 listopada 2004, 00:37

to ja napisał(a):U mnie obchodzi się zarówno Mikołajki jak i Gwiazdkę. 6 grudnia są to jakieś drobne prezenciki, a na Gwiazdkę już nieco większe.

Agawa napisał(a):U mnie tak samo jak u Asi. Mikołaj przychodzi 6 grudnia i to jest duzy prezent a pod choinke na Gwiazdke od Aniołka dostajemy drobne prezenty :wink: :D

Chyba, Agawa, nie doczytałaś dobrze posta Asi, bo u niej jest dokładnie na odwrót. :D Czyli tak, jak u zdecydowanej większości.
scorpio44

Postprzez Agawa » środa 17 listopada 2004, 09:45

to ja napisał(a):U mnie obchodzi się zarówno Mikołajki jak i Gwiazdkę

Agawa napisał(a):U mnie tak samo jak u Asi.

Scorpio tu chodziło o Mikołaja i Gwiazdkę a nie o wielkość prezentów.Czy zauważyłeś żeby ktoś inny napisał, że obchodzi Gwiazdkę(chodzi o nazwę).Wszyscy raczej piszą że dostaja prezenty od Mikołaja (24 grudnia) lub od Gwiazdora lub od Dzieciątka :!:
Jasne :?:

scorpio44 napisał(a):Chyba, Agawa, nie doczytałaś dobrze posta Asi, bo u niej jest dokładnie na odwrót. Czyli tak, jak u zdecydowanej większości.

Scorpio czyżbyś sugerował, że ze mną coś jest nie tak, że u mnie jest na odwrót :?:
Agawa

Postprzez scorpio44 » środa 17 listopada 2004, 11:57

Agawa napisał(a):Czy zauważyłeś żeby ktoś inny napisał, że obchodzi Gwiazdkę(chodzi o nazwę).Wszyscy raczej piszą że dostaja prezenty od Mikołaja (24 grudnia) lub od Gwiazdora lub od Dzieciątka :!:

A to nie jest dokładnie to samo? Myślałem, że tak. Ja obchodzę Gwiazdkę = jest u mnie Mikołaj w wigilię.
I serio myślałem, że źle doczytałaś posta Asi.
scorpio44

Postprzez to ja » środa 17 listopada 2004, 23:33

scorpio44 napisał(a):Ja obchodzę Gwiazdkę = jest u mnie Mikołaj w wigilię.

No właśnie, u mnie Gwiazdka = Mikołaj z workiem prezentów :)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez ja » czwartek 18 listopada 2004, 21:34

U mnie 6 grudnia Mikolaj
a 24 grudnia przychodzi z prezentami dzieciatko :D
ja

Postprzez ezka » piątek 19 listopada 2004, 13:01

u mnie zawsze bylo tak ze na 6 grudnia byly duze prezenty a pod choinke male. teraz sie to moze zmienic bo na swieta rodzinka sie zjezdza a na 6 to jeszcze nie wiadomo czy sie zobaczymy
egzamin kat. B zdany 29.12.2003
ezka

Postprzez leila » piątek 19 listopada 2004, 21:29

a co do kalendarzy to ich kraj pochodzenia,niejako,to właśnie Niemcy (z tego co wiem)...to tak na marginesie....ja Mikołaja zawsze lubiałam bo coś tam (choćby drobnego) się dostawało,ale najbardziej mnie wtedy cieszyło kupowanie i otrzymywanie prezencików od (ex)chłopaka-oboje mielismy ciekawe pomysły i był przy tym niezły ubaw :D
Opel Corsa 1.2 City:)od 11.10 moja!!!!
leila

Postprzez Agawa » czwartek 02 grudnia 2004, 09:46

Moja rodzinka spapuniała juz trzy kalendarze a dzis dopiero 2 grudnia...hehehe :D
Agawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka