Białe drogi :/

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez szerszon » czwartek 04 lutego 2010, 23:24

qwer0 napisał(a): Ale jako ze mam ze soba lopate w bagazniku to raz 2 sie odkopalem i gitarrrrrrra ;]
I nie 3eba 10 chlopa do pchania xD
]
Też wożę ze sobą :D i nie powiem ,przydaje się.
szerszon

Postprzez Pawlisko7 » piątek 05 lutego 2010, 11:19

cman napisał(a):U nas jakoś są czarne jezdnie.

Szkoda tylko że nie mieszkasz w całej Polsce, bo przynajmniej w Poznaniu i Gnieźnie na niektórych bocznych uliczkach nie widać odrobinki czarnej jezdni.
Pawlisko7

Postprzez cman » piątek 05 lutego 2010, 12:13

Dlaczego niby szkoda? Ja się tam cieszę, nie muszę używać zimowych opon i mogę normalnie jeździć po drogach.
A kiedy chcę się poślizgać, to jadę tam, gdzie leży śnieg, bo drogi nie są użytkowane i odśnieżane.
cman

Postprzez rocko19 » piątek 05 lutego 2010, 13:13

cman napisał(a):Dlaczego niby szkoda? Ja się tam cieszę, nie muszę używać zimowych opon i mogę normalnie jeździć po drogach.
A kiedy chcę się poślizgać, to jadę tam, gdzie leży śnieg, bo drogi nie są użytkowane i odśnieżane.

To jak jedziesz poza Kraków to zmieniasz na zimowe? Czy jezdzisz wszędzie w zimie na letnich?
rocko19

Postprzez F1 Auto Szkoła » piątek 05 lutego 2010, 13:13

w łodzi na szczęście zaczyna się już odwilż :) miejmy nadzieje że zima już nie będzie nas aż tak zaskakiwać w tym roku:) Pozdrawiam
F1 Auto Szkoła
ul.Narutowicza 41
90-125 Łódź
www.f1autoszkola.com
F1 Auto Szkoła

Postprzez cman » piątek 05 lutego 2010, 13:16

rocko19 napisał(a):To jak jedziesz poza Kraków to zmieniasz na zimowe? Czy jezdzisz wszędzie w zimie na letnich?

Wszędzie.
cman

Postprzez shershen_OLD » piątek 05 lutego 2010, 14:20

W Szczecinie też są ładne czarne drogi, z tymże gdy wyjeżdżam za granice Szczecina w stronę Goleniowa to się zaczyna jazda po lodzie i śniegu, mam wrażenie, że tam nawet jest nieposypane niczym.
A co do poślizgów... nie przepadam za nimi, choć czasem fajnie się bokiem wchodzi w zakręt.. tylko niezbyt miło było by się zsunąć z drogi akurat pod przejeżdżający samochód. W Goleniowie właśnie po takich wypadkach jeździ piaskarka. :P
shershen_OLD

Postprzez jasiek23 » piątek 05 lutego 2010, 15:27

===Dawid=== napisał(a):Uwielbiam jazdę po śniegu i czasami nawet wolałbym aby droga była nieodśnieżona.

Owszem jeśli jest to taki mięciutki ubity śnieg a nie zmarznięte bryły które strzelają pod oponami :)
jasiek23

Postprzez volve » piątek 05 lutego 2010, 19:52

sherszen napisał(a):W Szczecinie też są ładne czarne drogi

Ta, ładne czarne drogi z dziurami :/ strasznie porozsadzalo asfalt w niektórych miejscach. Np. na Szosie Stargardzkiej w stronę centrum na wysokości Płoni (tam gdzie stoją zazwyczaj "panienki") prawy pas nie nadaje się do niczego. Dziura na dziurze, lewy pas troszkę lepiej. Następnie ulica Krasińskiego tak samo, tam trzeba jechać slalomem. Oj po tej zimie będzie łatania, oj będzie.
volve

Postprzez shershen_OLD » piątek 05 lutego 2010, 22:39

Oj, bo ja co najwyżej poruszam się po Piastów, Krzywoustego i Mickiewicza aż do Żołnierskiej, no i dojazd do Szczecina, czyli Goleniowska w Dąbiu i wyjazd na S3. To rzeczywiście są czarne. A co do dziur, to jakby drogi były utrzymane w należytym stanie to by tych dziur nie było. Mnie najbardziej denerwują nieodśnieżone parkingi. W sumie to zauważyłem, że parkomaty są zalepione i nie trzeba płacić za parking w żadnej strefie.
shershen_OLD

Postprzez mk61 » piątek 05 lutego 2010, 23:31

volve napisał(a):Ta, ładne czarne drogi z dziurami :/ strasznie porozsadzalo asfalt w niektórych miejscach. Np. na Szosie Stargardzkiej w stronę centrum na wysokości Płoni (tam gdzie stoją zazwyczaj "panienki") prawy pas nie nadaje się do niczego. Dziura na dziurze, lewy pas troszkę lepiej.

To akurat absolutnie nie jest wina zimy. Już przed nią było tam "pole minowe".
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez volve » piątek 05 lutego 2010, 23:51

mk61 napisał(a):
volve napisał(a):Ta, ładne czarne drogi z dziurami :/ strasznie porozsadzalo asfalt w niektórych miejscach. Np. na Szosie Stargardzkiej w stronę centrum na wysokości Płoni (tam gdzie stoją zazwyczaj "panienki") prawy pas nie nadaje się do niczego. Dziura na dziurze, lewy pas troszkę lepiej.

To akurat absolutnie nie jest wina zimy. Już przed nią było tam "pole minowe".

Hmm...jakoś jeździłem tam bardzo dużo w okolicach września/października(są tam dwie instalacje na których praowałem) i takich dziur nie było. Na Krasińskiego podobnie, jeżdzę tą ulicą codziennie od dłuższego czasu, więc raczej znam każdą dziurę ;) I to właśnie teraz po tych opadach i mrozach jak przyszła lekka odwilż pojawiło się mnóstwo nowych dziur...zresztą nie tylko tu.
volve

Postprzez mk61 » sobota 06 lutego 2010, 00:04

To, że po zimie jest ich jeszcze więcej, to jasna sprawa.
Jednak już przed zimą było tam fatalnie. Sam kiedyś się władowałem w taką dziurę, aż ze strachu zatrzymałem się na Shell'u, żeby sprawdzić, czy czegoś nie "załatwiłem". Poza tym, kiedyś nawet mnie prawie ciężarówka zepchnęła na barierkę, bo omijała tam dziury. A jeśli ciężarowy omija dziury, to znaczy, że są one już "poważne".

Poza tym, jeśli o Szczecinie mowa, to zalecam "wytężyć wzrok" na Bramie Portowej jadąc od Krzywoustego. Też można tam pozbyć się kilku części ze swojego auta.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez piecyk » sobota 06 lutego 2010, 12:15

piecyk

Postprzez mk61 » sobota 06 lutego 2010, 12:34

Tak wygląda całe Świnoujście. Służby non stop pracują, ale jakoś i tak im nie idzie. Ciągle jeżdżą koparki i ciężarówki, żeby wywozić śnieg, ale no jednak jest jak jest.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka