przez rafaello56 » wtorek 01 grudnia 2009, 21:55
przez Pytak » sobota 02 stycznia 2010, 21:23
przez sterciu » niedziela 03 stycznia 2010, 01:45
Toreba napisał(a):Istnieje również Kwalifikacja Wstępna przyspieszona, która trwa 140 godzin.
Pytak napisał(a):Witam ponownie dzisiaj z pytaniem.
Jak wygląda wpis na prawo jazdy związany z KW na kat C oraz C+E.
Do jakich lekarzy trzeba się zgłosić aby zrobić badania na C oraz C+E.
Do jakiego lekarza się zgłosić o badania jeśli firma prowadzi transport na potrzeby własne (nie muszę mieć KW)
A i czy kartę kierowcy można wyrobić w czasie trwania kursu na C czy muszę już po zrobieniu C i rozumiem że jak zrobię kartę kierowcy na kat C to będzie ona ważna na C+E
przez oohhh » niedziela 03 stycznia 2010, 16:54
przez Pytak » niedziela 03 stycznia 2010, 17:18
przez sterciu » niedziela 03 stycznia 2010, 19:24
Kto Ci naopowiadal takich bzdur ze nie trzeba miec KW jak firma prowadzi transport na potrzeby własne ??Pytak napisał(a):Jak KW obowiązuje jak firma prowadzi transport na potrzeby własne. Np. Firma która buduje autostradę.
P.S. Tak jedną stroną to nie muszę mieć KW jak firma prowadzi transport na POTRZEBY WŁASNE. :roll:
Pozdrawiam.
A jeśli chodzi czy odrazu za kierownicę z zestawem C+E nie otóż ja pójdę na wywrotkę na samo C czyli. Jest u mnie firma czyli J&P Avax która będzie budować autostradę A4 odcinek Radymno - Korczowa to dzwoniłem do nich to mówili ze biorą i młodych i niedoświadczonych to jakaś szansa na doświadczenie jest. Później zrobię KW jak skończymy budować A4. Skończę 21 lat idę na zwykłe zestawy czyli na C+E.
A jak wygląda bananie na kat C oraz C+E. Chodzi mi o to co badają. :)
przez oohhh » niedziela 03 stycznia 2010, 21:42
przez mk61 » niedziela 03 stycznia 2010, 21:44
oohhh napisał(a):Kolego Pytak,najpierw musisz zrozumiec co oznacza pojecie ;na potrzeby wlasne.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez Pytak » niedziela 03 stycznia 2010, 22:37
oohhh napisał(a):Kolego Pytak,najpierw musisz zrozumiec co oznacza pojecie ;na potrzeby wlasne.To oznacza ze mozesz jechac do Francji czy Zielonej Gory albo gdzie tam wolisz kupic 20 tys butelek wina a potem mozesz sam je wypic.Sprzedac ci ich nie wolno,to jest na potrzeby wlasne i do tego KW nie potrzebujesz.Pozatym kolega w powyzszym poscie napisal ci to dosc dokladnie.Co do reszty jest ci potrzebne KW.Co do pospiechu zrobienia prawka tez sie nie pomylilem,kat b,zaras kat c itd.Ty myslisz ze jazda solowka to to samo co maluchem :roll: Ty poprostu chcialbys przeskoczyc studia i zaczac odrazu praktyke :? Brak jakiego kolwiek doswiadczenia z samochodu osobowego moga sie zle skonczyc.Poprostu strach cie bedzie spotkac na drodze.......
przez sterciu » poniedziałek 04 stycznia 2010, 00:13
Pytak napisał(a):
Ja to wszystko rozumiem jak wygląda transport na potrzeby własne. Ale powiedźmy że firma która nie świadczy usług transportowych a np. prowadzi swój transport na potrzeby własne wozi np. piasek na swój plac budowy "budują autostradę A4" to prowadzą transport na potrzeby własne. Wiem o tym bo tak mi mówił pracownik tej firmy czyli J&P AVAX ze nie musisz mieć świadectwa kwalifikacji. :roll:
przez Pytak » poniedziałek 04 stycznia 2010, 00:57
przez sterciu » poniedziałek 04 stycznia 2010, 02:17
Pytak napisał(a):Jak myślicie ile trwa tak kurs oraz zdawanie samego prawka B,C oraz C+E.
Mój kolega jak zdawał to 5 miesięcy mu to zeszło.
Jednym słowem poroniona jest na KW powinno być jakieś 60-50 godzin a nie 280 a jeśli wejdzie ta 140 godzin to nie będzie tak źle i zapewnię cena będzie nisza niż teraz u mnie KW to koszt 7000 zł. :roll:
przez Pytak » poniedziałek 04 stycznia 2010, 11:49
Na co zdawał 5 miesięcy ?? Na kat B ?? To sporo mu to zajeło...
przez roko123 » wtorek 05 stycznia 2010, 21:06
przez mk61 » wtorek 05 stycznia 2010, 21:11
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.